реклама

реклама

10 грудня у Золотоноші відбулося офіційне відкриття пам’ятника воїнам АТО.

shhnmdgwjmhvradz7ntb

Про це повідомляє «Золотоноша.City».

На урочистій церемонії було доволі велелюдно, починаючи від мам загиблих героїв і місцевих захисників східних кордонів України та їхніх побратимів з Чорнобаївщини і Драбівщини, завершуючи звичайними перехожими, які спинялися віддати данину пам’яті подвигу героїв сучасності.

Слово взяв депутат Верховної Ради України по ОВО №197 Віталій Войцехівський:

– Я впевнений, що ця міська локація стане місцем єднання усіх справжніх патріотів України. Хотів би подякувати Золотоніській спілці учасників АТО та волонтерів і особисто голові цієї громадської організації Лесі Шкурко за терпіння та весь той час, який вони витратили на те, щоб втілення проєкту в життя стало можливим. Всім хотілося, аби наш пам’ятник був гідним, адже хлопці, які загинули за Україну, цього достойні.

У свої виступи керівники міста і району вкладали власні формулювання, однак їхній зміст зводився до одного: слід пам’ятати полеглих земляків, аби вони завжди лишалися у наших серцях.

Як зазначила волонтерка Леся Шкурко, члени Золотоніської спілки учасників АТО та волонтерів довго чекали на цей день, і нарешті він прийшов. Вона щиро обдаровувала подякою усіх та кожного, хто доклав руку і старання до створення пам’ятника у Золотоноші.

Зрештою, законну честь відкрити монумент надали мамам загиблих золотонісців: Надії Харченко, Валентині Риженко, Вірі Андрушко, Вікторії Гагі, Любові Шеремет, Тамарі Крупці, Валентині Іскрі та Любові Стадник. Вони ослабили стрічку, котра підтримувала накидку на скульптурі воїна, а затим явили золотонісцям творіння скульптора, котрий працював на цим проєктом, − Миколи Дзецини.

На стендах обабіч пам’ятника закарбували імена 18 загиблих золотонісців: Сергій Єпіфанов, Валентин Чурута, Сергій Лазенко, Максим Харченко, Євген Чуйченко, Євген Півень, Руслан Шеремет, В’ячеслав Гага, Віталій Вергай, В’ячеслав Хорошковський, Євген Коваленко, Сергій Риженко, Назар Крупка, Олександр Бугаєнко, Василь Жиденко, Антон Андрушко, Олександр Коломієць та Юрій Фурт.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100