реклама
Sucurity Police

реклама

У черкаському будинку – колишньому гуртожитку на вулиці Нарбутівській, 279 після пориву водогону управлінська компанія «Нова якість» кілька днів працювала над усуненням аварії, після чого місцеві жителі за свої кошти викликали фахівців із помпою.

5782e8909ef93d42e8d7f1e9535abc98

Про це жителі гуртожитку повідомили в коментарі «Прочерку».

– Відразу після Нового року в нас прорвало трубу з холодною водою, затопило підвал. Два дня управлінська компанія «Нова якість» нічого не могла з цим зробити. Їхня техніка – малопотужна, труба для відкачки маленька, – розповіла нашому виданню мешканка будинку Алла Кушнір. – Поки ми не зібрали гроші (близько 6,5 тисяч гривень) і не викликали приватника, нічого не можна було зробити. Ми боялися, щоб у підвалі не закоротило електричні кабелі. Не розумію, за що ми платимо «Новій якості» гроші.

Як повідомили у «Новій якості», заявка про відсутність холодної води на верхніх поверхах будинку на Нарбутівській, 279 до управлінської компанії надійшла 3 січня.

– Коли з’ясувалося, що в підвальному приміщенні стався порив холодного водопостачання, ми відразу звернулися до Черкаського міського РЕМу щодо знеструмлення житлового будинку. На той момент рівень води в підвалі перевищував 1,4 метра. Об’єм води, яка потребувала відкачування, становив 1,5 тисячі кубометрів. Для цього ми застосували дві мотопомпи, потужністю 50 кубометрів на годину. Викачування зайняло більше однієї доби, – говорить головна інженерка компанії Катерина Папуша.

Через такий рівень води та відповідно відсутність доступу до ввідної запірної арматури в підвалі фахівці не мали можливості локалізувати порив. Тоді ухвалили рішення викликати аварійну службу КП «Черкасиводоканал» для перекриття холодного водопостачання до житлового будинку. Саме їхніми фахівцями було встановлено, що перекрити його можливо лише на центральному тепловому пункті іншого комунального підприємства «Черкаситеплокомуненерго». Через це чотири будинки лишилися без холодної води на кілька годин.

– Хлопці з аварійної бригади працювали 3 січня до 12 години ночі. Коли вдалося відкачати більшу частину води, вони дісталися до запірної арматури та локалізували аварію. Того ж дня холодне водопостачання на інші будинки було відновлено, – пояснює Катерина Папуша. – Наступного дня ми продовжили відкачувати воду, оскільки проведення зварювальних робіт у приміщенні було досі неможливим. Уже увечері 4 січня на Нарбутівській, 279 з’явилася холодна вода. У період відсутності централізованого водопостачання ми забезпечували підвіз технічної води до будинку.

Щодо відновлення електропостачання, то воно стало можливим після проведення профілактичних робіт в електрощитовій після затоплення. Окрім того, увімкнення світла відтермінувалося через ще один порив, який стався 5 січня в перекритті між квартирами 30 та 31.

– Цього ж дня до обіду порив був ліквідований, а електропостачання відновлено, – каже головна інженерка. – Щодо нарікань мешканців про сплату, то нам дуже дивно чути докори в цій ситуації. Адже станом на 1 січня співвласники Нарбутівської, 279 заборгували за управління будинком понад 176 тисяч гривень при щомісячному нарахуванні у 25 тисяч. Тобто фактично компанія понад пів року обслуговує будинок у борг. Це при тому, що насамперед саме рівень проплат впливає на виконання заявок. У цьому випадку ми проігнорували такий величезний борг, аби в найкоротші терміни виконати відновлювальні роботи.

Натомість, мешканці гуртожитку дивуються таким великим сумам боргу. Вони припускають, що за управління будинком можуть не платити особи, за якими закріплені кімнати, котрі насправді пустують.

В «Новій якості» визнали, що мешканці гуртожитку викликали приватників для відкачки води.

«Це була ініціатива мешканців, – повідомили в пресслужбі компанії. – 3 січня, коли наша аварійка відкачала значну частину води та дісталися до ввідної запірної арматури, аби локалізувати аварію, у підвалі з’явилися інші люди, які також працювали зі слабшою за потужністю помпою. Ми не маємо інформацію ні про те, хто з мешканців став ініціатором, ні за чий кошт ці роботи проводилися. Щодо ефективності роботи сторонніх фахівців, то решту води з підвалу наша бригада викачувала самотужки вже 4 січня».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Черкасах місцеві жителі перекрили рух Чигиринською.

Мешканці гуртожитку, які перекривали в Черкасах вулицю, вирішили діяти по-іншому.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Нова какість 11.01.2022 19:10
Кошти за відкачані з підвалу 1,5 тисячі м³ вже теплої води, всим жителям гуртожитку буде внесено в платіжки за січень, відповідно до показів лічильника, + 25% штрафу, за самовільний виклик приватника для відкачки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 ЮЗР 11.01.2022 18:59
Так это же "Новая пакость" 8) Которой вы платите бабло за воздух 8) Бортовник хорошую копилку себе зделал..Потому делайте ОСББ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Сидоров. 11.01.2022 17:49
Багато тексту , але нi про що. Мешканці цього будинку повинні самі турбуватись про справність своєї хати. Для цього кажна квартира полатить гроші в общак дому. І повинна бути довірена людина , яка розподіляє ці гроші на ремонт, заміну труб, оплату праці ремонтникам , бухгалтеру , техпрацівниці, двірнику і пр.
Якщо люди не скидаються в общак і нема смотрящого , то виходить так як вийшло оце. А ті квартири які не платять на утримання дому , нагнути їх, створити умови щоби платили. Бо вони живуть за рахунок других людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100