реклама
Sucurity Police

реклама

До Черкаської міської ради завітали щедрувальники. Вони поздоровили колектив з Новим роком та побажали щастя, миру та достатку.

IMG_2490

Щедрівки лунали у виконанні підопічних реабілітаційного центру «Жага життя», Територіального центру надання соціальної допомоги, вихованців музичної школи №1, учнівського активу школи №28. Співання щедрівок супроводжувалося танцями, музикою та обрядовими іграми. Натомість щедрувальники від міської ради отримали солодкі подарунки.

IMG_2646_2

Згідно з українськими традиціями, 13 січня відзначається Щедрий вечір. Це переддень старого Нового року. У цей вечір ряджена молодь ходить по домівках, співає щедрівки, а господарі мають їм щиро віддячувати. Не пускати до себе щедрувальників вважається поганою прикметою. Обов'язковий пункт програми – побажати господарям достатку і благополуччя. На Щедрий вечір потрібно не поскупитися і накрити хороший святковий стіл, головною стравою на якому має бути щедра кутя.

Щедрують в Україні напередодні Старого Нового року – на Маланку – 13 січня, а посівають будинок зерном на удачу і благополуччя вже вранці 14 січня.

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Сидоров. 13.01.2022 19:14
І скілько нащедрували у міськраді? Он ві Львові мільйон нащедрували.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100