Знайти проект або рішення Черкаської міської ради стало істотно простіше, повідомляє прес-служба установи. Для цього необхідно лише ввести відповідні параметри у форму пошуку, розміщену на офіційному порталі міської ради, за адресою: www.rada.ck.ua/myrada/. Таку оперативність забезпечує нова система пошуку документів, яка цього тижня в тестовому режимі запрацювала на офіційному сайті міської ради.

За словами керуючого справами виконавчого комітету Черкаської міської ради Миколи Кудрявцева, нова система пошуку документів суттєво спрощує для громадян процедуру пошуку потрібного проекту чи рішення Черкаської міської ради. Адже віднині потрібний документ можна легко знайти не лише за назвою, датою чи номером, але й шляхом контекстного пошуку. Тобто за словами в тексті потрібного рішення чи проекту.

– Це – суттєвий крок у роботі міської ради. Оскільки проекти та рішення Черкаської міської ради оприлюднюються у максимально короткі терміни. Переконаний, що вже найближчим часом нова система стане повноцінним інтерактивним інструментом для пошуку документів на офіційному порталі міської ради, – наголосив Микола Сергійович.

Головний спеціаліст відділу з питань роботи ради Віктор Дем’яненко розповів, що нова система пошуку документів має зручний веб-інтерфейс, схожий із системою пошуку на офіційному порталі Верховної Ради України. Також система дозволяє відслідковувати пов’язані документи (приміром, які рішення вносять зміни в необхідне рішення). Завдяки їй можна легко (без додаткових знань з програмування) публікувати на сайті нормативні документи. До того ж, нова система підтримує роботу з найвідомішою безкоштовною базою даних MySQL.

Зараз завершується внесення в базу даних рішень міської ради, починаючи з передостанньої сесії 02.08.12, з прив’язкою до рішень, в які вони вносять зміни (починаючи з 2006 року). Проекти рішень заносяться до бази та публікуються відразу після надходження у відділ з питань роботи ради.

У подальшому після запровадження системи пошуку на сайті можна буде оперативно знаходити також рішення виконавчого комітету, розпорядження міського голови, а також архівні документи, зокрема, рішення Черкаської міської ради, починаючи з 2006 року. Поки відповідні документи розміщені на офіційному порталі міської ради www.rada.cherkasy.ua/ua/ у розділі «Міська вдала» за посиланням «Нормативні документи».

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Іван 07.09.2012 12:21
У Прочерка завжди з заголовками проблеми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Оксана Колісник 07.09.2012 09:24
Колеги, ну що за заголовки? Що значить - "нишпорили" і до чого тут "їхні документи"? Ніхто ж не питає свідоцтво про оюдруження чи виконавчі листи про сплату аліментів. Усі документи міської влади - це документи громади. Слава Богу, сподобилися наші "креативні" керівнички на елементарну адміністративну послугу - пошук документів. Спробувала - шукається. Побажання таке, щоб кількість документів у результатах пошуку була збільшена, можливо і без обмеження взагалі, як в пошуковій базі "Законодавство" ВР УКраїни. І хотілося б знати, коли туди буде заведений весь масив хоча б за дві півтори каденції чинного міського голови? До наступних виборів встигнемо? А програмістам - спасибі і доробіть, будь-ласка, це красиво.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100