реклама

реклама

Профілактичні заходи, які здійснюються в Україні, не комфортні. Вони створюють проблеми для батьків, але дуже ефективні і дієві. Про це під час сьогоднішньої пресконференції заявив заступник голови Черкаської ОДА Юрій Лисюк.

IMG_20200312_090229

– Карантин треба пережити, – нанаголосив Юрій Миколайович. – Українська система охорони здоров’я відстає від європейської. Тому нам краще запобігти поширенню хвороби, ніж потім лікувати десятки людей з двобічними пневмоніями і тисячі осіб, які захворіли на коронавірусну інфекцію.

Юрій Лисюк нагадав, що, хоча в Україні поки що зафіксоване лише одне захворювання на коронавірус, у сусідніх країнах хворих більше, а Всесвітня організація охорони здоров’я вчора оголосила пандемію захворювань на коронавірусну інфекцію. Кабмін запровадив карантин в усіх закладах освіти до 3 квітня.

Як зазначив Юрій Лисюк, лікування ускладнень коронавірусної інфекції, зокрема запалення легенів, є досить дороговартісним. Наразі вжито заходів, щоб у разі необхідності за бюджетний кошт закупити необхідну кількість ліків.

Заступник голови ОДА, який є за фахом лікарем, також нагадав профілактичні заходи, яких треба дотримуватися, щоб мінімізувати загрозу захворювання на коронавірусну інфекцію. Він зазначив, що носіння захисних масок здоровими людьми, особливо на відкритому повітрі, є малоефективним. Натомість найефективнішим є уникнення масових зібрань людей у закритих приміщеннях, ненаближення до людини з ознаками хвороби на 1-1,5 метра, миття рук, обробка поверхонь, до яких торкається багато людей і дотримання етики пчихання та кашляння (кашляти у паперову серветку, а в разі її відсутності – в лікоть).

Нагадаємо, карантин з сьогоднішнього дня і на три тижні запроваджено в черкаських школах, дошкільних навчальних закладах та інших закладах освіти.

Не всі карантином задоволені і вважають його потрібним:

IMG_20200312_095752

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100