Загроза епідемії ще існує. Влада міста не забезпечила всім необхідним обладнанням та препаратами наші медичні заклади для боротьби з короновірусом. Як приклад, це спалах вірусу в третій міській лікарні. Можливість тестування в місті відсутня за технічних причин. Тому реальну картину ніхто не знає. Про це пише у «Фейсбуці» депутат Черкаської міськради Олександр Радуцький.

IMG_2332

– Бондаренко розпочав вже виборчу компанію, – вважає Олександр Романович. – Йому дуже потрібні кошти. Скасувавши карантин, він сподівається зберегти 100 млн. гривень, відмовившись закуповувати медичне обладнання для боротьби з вірусом. В місті відсутній аналізатор-ПЦР. Виявити хворого вкрай важко. Існуючий в обласній установі ламається кожний день. Його вік 11 років. Бондаренко -мер пообіцяв губернатору Роману Боднару закупити. Але знову збрехав.

– Наше з Вами здоров'я потрібно тільки нам. Здоров'я наших близьких та рідних потрібно тільки нам. Дотримуйтеся всіх санітарних норм та правил. Бережіть себе. Владі на нас начхати. Вони про себе вже подбали, – заявляє Олександр Радуцький.

Активіст Сергій Гончар в коментарі до допису Радуцького додає:

«Ну як раз Бондаренко і не скасовував - він завбачливо переклав підписання та відповідальність на Ігоря Волошина. До речі вчора (може, щось уже і змінилося - зранку не перевіряв) на сторінці мера повідомлення про це рішення не було. Лише на сторінці Волошина. Тобто, навіть у ФБ-просторі А.В. ніби і не має до цього всього стосунку.

Про піар. Такий собі піар. Школа "космонавта" (Л. Черновецький) вчить тому, що орієнтуватися на умовних "київських бабушек і дєдушек" з точки зору піару значно вигідніше.

Наголошую, що це рішення є, так би мовити, відносно популістичним. Воно стосується чималого прошарку суспільства - підприємців, але все ж таки не настільки широких народних мас, аби бути класичним популізмом.

З іншого боку, багато підприємців є людьми з мізками. Це ініціативні люди, які працюють на себе на власний ризик, це трохи вищий прошарок суспільства за інтелектуальною ознакою, ніж ті, хто є звичними споживачами популізму. Тому багато хто з них вірно оцінить, що це рішення не ефективний інструмент захисту їхнього бізнесу, а поштовх у бік доволі ризикованої авантюри, наслідки якої, якщо що, розгрібати самим підприємцям.

Тому великих політичних дивідендів це нікому не принесе. А якщо когось із безмізкої частини підприємців ще й "вжарять" на штраф або й кількість захворювань підскоче - це швидше потягне до політичної прірви ініціаторів такого "піару".

А міській владі слід тепер розширити коло проблем, які вони бажають розв'язати. Що його на ту компетенцію зважати - давайте будемо ухвалювати на виконкомі рішення з питань, що раніше були у віданні законодавчого органу. Нехай вирішать, що на території Черкас не діють якісь загальнодержавні податки (ПДВ нехай скасують, або ставку прибуткового удвічі зменшать), і закличуть усіх керуватися саме їхнім рішенням. Нехай оголосять приватизацію майна, яке тільки через Фонд держмайна передається у приватру власність. Нехай почнуть підмінювати на території Черкас антимонопольний комітет. Колеги-юристи, приєднуйтесь, додайте ще рекомендацій, до чого вдатися міській владі. Нігілізм так нігілізм. По повній і "во всє тяжкіє"», – зазначає Сергій Гончар.

ФОТО Артема Ківака

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #5 влад 02.05.2020 03:44
Торпеда радик пиарится.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 ченчик 01.05.2020 13:03
Цитую Хто крайній?:
Навіть у такій ситуації ведеться брудна гра - підставляють один одного. Постраждає, як завжди, населення. Але ж і з хитромудрих хтось має відповісти за авантюру під час карантину.

а населення вже страждає, але що буде потім- невже повернеться 1993 рік, друга половина???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #3 Ни стыда ни совести 01.05.2020 12:01
A если б не трындели на каждому углу, то еще никто бы и не заметил вовсе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 Хто крайній? 01.05.2020 10:58
Навіть у такій ситуації ведеться брудна гра - підставляють один одного. Постраждає, як завжди, населення. Але ж і з хитромудрих хтось має відповісти за авантюру під час карантину.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #1 Альона 01.05.2020 10:58
Шановний пане мер із своїм рішенням сходіть в туалет.ви ставите під загрозу життя та зжоровя жителів черкас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100