реклама Делікат

Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги імені родини Симиренків» Мліївської сільської ради, яке надає первинну медичну допомогу та здійснює управління медичним обслуговуванням населення, незабаром буде обладнане сонячними панелями. Про це повідомили в Мліївській громаді.

IMG_20230711_124221706

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Мліївської сільської ради Наталія Лукянова зазначила, що енергоменеджер громади проаналізував усі будівлі, розглянувши можливості використання альтернативних джерел енергії, таких як вітер, сонячна енергія та дрова. Виявилося, що електричні панелі будуть неефективні для закладів, які не працюють постійно, зокрема шкіл. Однак амбулаторія має безперервний процес роботи, тому вона стала ідеальним кандидатом для цього проєкту. Громада подала заявку на проєкт МОЗ, підписала відповідну угоду і тепер готується до встановлення сонячних панелей, яке планується завершити до кінця осені.

У громаді є дві амбулаторії, і обидві будуть обладнані сонячними панелями. Виконуюча обов’язки головного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Галина Сівець повідомила, що панелі вироблятимуть 15 кіловат електроенергії, що буде цілком достатньо для потреб закладу. Звісно, найбільший обсяг енергії буде вироблятися в більш світлі пори року, тоді як взимку, у похмурі дні, виробництво може бути дещо меншим. Проте, навіть за таких умов, енергії повинно вистачати для забезпечення основних потреб медзакладу.

З огляду на поточну економічну та політичну ситуацію, питання енергетичної незалежності стає надзвичайно актуальним для закладу, що робить впровадження сонячних панелей важливим і стратегічно виваженим рішенням.

Детальніше про Мліївську громаду, яка має нові укриття та впроваджує громадський бюджет читайте згодом.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100