реклама Делікат

У ніч проти 11 грудня «Беркут» зробив ще одну спробу витіснити людей із території київського Євромайдану.
Про подробиці події «Прочерку» повідомив голова обласної організації «УДАРу» Віталій Іляшенко, який уночі брав участь в обороні Майдану.

- Приблизно з 1 години ночі «Беркут», оточивши Євромайдан з усіх боків, розпочав наступ, - розповів Віталій Іляшенко. – Знесли кілька наметів з усіх боків і зробили спробу проникнути всередину Майдану, де також розпочали демонтаж наметів. Також «беркутівці» спробували захопити приміщення Київської міськдержадміністрації. Але люди почали обливати їх водою, і «беркутівцям» довелося відступити.

Приблизно о 3-4 годині ночі на Майдан почали тисячами з’їжджатися нові мітингувальники. Вони розійшлися по барикадах, взялися за руки і таким чином не дали можливість «беркутівцям» просунутися вглиб Майдану. У цей час співаки Руслана та Вакарчук підтримували мітингувальників своїм співом, а народні депутати – промовами.

Мітингувальників стало так багато, що вони легко витіснили «беркутівців» із центральної частини Майдану.

- У цей час я був біля приміщення Будинку профспілок. «Беркут» оточив вхід і намагався болгаркою розпиляти огорожу, незважаючи на те, що там зібралося багато людей. Володимир Кличко разом з групою людей намагався відтіснити «беркутівців», але Кличка оточили й вивели з Майдану. Однак він швидко повернувся назад, - розповів Іляшенко.

За його словами, зараз Майдан переповнений людьми. Нові мітингувальники прибувають тисячами, тож тим, хто захищав Майдан уночі, тепер можна відпочити. Дуже багато людей приїхало з Черкащини.

Водночас територія акції протесту й далі оточена правоохоронцями.

Серед самих працівників міліції помітні розбіжності у діях. Так, на вулиці Лютеранській співробітники спецпідрозділу «Грифон» повернулися спиною до мітингувальників і обличчям – до «беркутівців». До участі у наступі на Євромайдан було залучено, крім кадрових працівників, також курсантів українських міліцейських вишів.

Під час нічного наступу «беркутівців» були постраждалі. Через кордони правоохоронців каретам швидкої допомоги дуже важко вивозити з зони конфлікту поранених.

- Ми розглядаємо цей крок влади як чергову провокацію з боку Януковича, Азарова і Захарченка, - наголосив Іляшенко, оцінюючи нову спробу влади «очистити» Майдан. – Але мирна акція триватиме і далі. Майдан не здається.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Нестор Іванович 11.12.2013 17:01
Ні кроку назад - хамло проситься у відставку!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 КОКО 11.12.2013 14:54
МАЛАДЦЫ ВСЕ ЛЮДИ КОТОРЫЕ СЕЙЧАС НА МАЙДАНЕ Я И НЕ ТОЛЬКО Я ДУШОЙ С ВАМИ ПОДДЕРЖИВАЕМ ВАС ПЕРЕЖИВАЕМ И ДАЙ ВАМ БОГ ЗДОРОВЬЯ ВЫДЕРЖАТЬ ВСЕ ЭТО.ПО БОЛЬШЕ Б ТАКИХ КАК ВЫ УДАЧИ ВАМ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 федор принципиальный 11.12.2013 12:36
Банда,бандитска я власть,бандитск ие замашки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Loki 11.12.2013 11:14
"Империя наносит ответный удар"? Скорее ещё нет. Связанная олимпиадой она будет куда подлее в своих действиях. Ведь сценарий её поведения в отношении "младшего брата" пишет сам российский Дарт Вейдер((.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100