реклама

реклама

Владі й опозиції потрібно якнайшвидше домовитися, поки не розпочалася ланцюгова реакція насильства. Про це в коментарі «Прочерку» сказав голова Української спілки ветеранів Афганістану, колишній черкащанин Сергій Червонописький.

– Ми не займаємо позицію тієї чи іншої сторони. Ми – між ними, - зазначив Сергій Васильович. – Ми захищаємо життя народу і намагаємося цієї самої позиції дотримуватися й зараз.

Червонописький із прикрістю зазначив, що наразі процес виходить з-під контролю: «влада втрачає контроль над ситуацією, а опозиція – над своїми прихильниками».

– Мої хлопці з Майдану доповідають, що протестувальники на Грушевського – це люди некеровані. Вони фанатично, жорстко налаштовані на протистояння, – зауважує Червонописький.

Голова УСВА переконаний, що і владі, й опозиції потрібно якнайшвидше сідати за стіл переговорів і виходити на прийнятні європейські стандарти спілкування.

– Виходячи з того, що ми всі прагнемо в Європу, треба по-європейському вирішувати й ці питання. Не по-азійському, не кров’ю, не смертями – це все нікому не потрібно, – наголошує Червонописький.

З іншого боку, він закликає до того, щоб зупинити насилля якнайшвидше.

– Маючи досвід бойових дій в Афганістані, я знаю, як важко зупинити своїх солдатів, втримати їх у розумних межах, коли хтось із них був поранений або гинув, – пригадує Червонописький. – Сьогодні і з одного, й із другого боку протистояння – молоді дев’ятнадцятирічні пацани. Просто одні з них у формі. Але й емоції, і накал пристрастей і в тих, і в других однаковий. У дію вступають і певні корпоративні моменти, а це все несе небезпеку певних ланцюгових реакцій, – підсумував лідер УСВА.

Голова Черкаської обласної організації спілки Олександр Рибченко в коментарі «Прочерку» зазначив, що представники УСВА намагалися «втримати ситуацію», не допустити загострення насильства, «стаючи між «Беркутом» і протестувальниками». «Але нас виявилося недостатньо», - зазначив Рибченко.

Водночас він наголосив, що «афганці» й далі чергують на Майдані Незалежності, де триває мирний протест.

– На Майдані ми були і залишаємося. Намагаємося не допустити виникнення там силового конфлікту, – зазначив Рибченко. –У нашому наметі постійно чергує близько 60 осіб, із них часто буває більше половини черкащан. Це зрозуміло, оскільки наша область найближче до Києва. Крім того, багато «афганців» приїжджає не під прапором нашої організації.

Рибченко вважає, що сьогодні усім сторонам конфлікту слід «включити мозги».

– Силові методи – це небезпечний шлях. Ще день-два – і ситуація може стати непоправною. Далеко ми відійшли від Сирії? Там теж усе розпочиналося досить спокійно, а сьогодні – війна. Є й інші приклади, наприклад, Ірак. Увійшли американці – і розпочалася затяжна війна. У Афганістані, ви знаєте, війна триває уже двісті років, - наголосив Рибченко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #5 стабилизец 23.01.2014 08:36
Дрессированный спецназначенец и зеленый солдат-срочник - две большие разницы. Молчал бы уж.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 0987654 23.01.2014 01:11
Тов. Червонописький, акад.Сахаров Вам не снится???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Ольга 22.01.2014 22:22
За свої київські фірми переживає та ті гроші, що накр*в на святій памяті афганців. Червонопиському Україна непотрібна, його цікавить тільки власний прибуток та посади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Зви Сало 22.01.2014 19:31
//– Виходячи з того, що ми всі прагнемо в Європу, треба по-європейському вирішувати й ці питання. Не по-азійському, не кров’ю, не смертями – це все нікому не потрібно, – наголошує Червонописький.//

говорить людина, яка за "законами Азії" сприяла радянській агресії в Афганістані.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 незнайка 22.01.2014 17:54
Один из 150 уже свой мандат сдал КТО НА НОВЕНЬКОГО-а в ответ ТИШИНА
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100