реклама

реклама

Більше трьох сотень черкащан з 12:00 до 13:00 страйкували на Соборній площі Черкас. Про це інформує журналіст «Прочерку».

Перед присутніми виступив заступник міського голови Черкас, позапартійний Павло Карась. Він закликав містян не здаватися і відстоювати своє майбутнє. Присутнім Карась також радив їхати до Києва, адже «доля країни вирішується там».


– Це заклик насамперед до чоловіків, тому що там зараз небезпечно. Вчора загинули люди. Що буде завтра, мені складно сказати. В Києві постійно б’ють людей. Це робить як бандити, так і міліція, – зазначив Павло Миколайович. – Якщо ви не можете їхати до Києва, то можете допомагати звідси: на Майдані потрібні теплі речі, теплі шкарпетки, рукавиці, шапки, перев’язувальні матеріали, медикаменти, а ще – цитрусові. Гроші перераховувати не можна, тому що злочинна влада заблокувала рахунки.

Натомість представник «Демократичного Альянсу» Костянтин Долецький зазначив, що вчора черкащанам вдалося зібрати 7 тисяч гривень. За частину цих коштів були куплені медикаменти і відправлені на столичний Майдан.

– Але в нас ще лишилися кошти. Звертайтеся, і ми допоможемо вам оплатити проїзд у громадському транспорті до столиці. Так ефективніше, ніж наймати автобус, тому що централізовані поїздки блокують – скручують номери, забирають права і не пропускають у Київ, – розповів Костянтин.

 

Продовжили збір коштів на потреби Майдану і сьогодні.

Крім того, активісти визнали, що бойкотування товарів членів Партії регіонів є ефективним, і закликали продовжувати їх не купувати. Також організатори страйку радили знімати кошти з депозитів і не платити податки.

– На ті податки, що ви платите, фінансується банда. Забирайте також депозити з українських банків, бо вони належать українським олігархам. Нехай ви втратите той відсоток, але невідомо, що вони з ними зроблять, коли будуть тікати з України, – порадив присутнім Карась.

Страйкувальники кілька разів проскандували гасла «Банду – геть!», «Слава Україні – Героям Слава!», «Слава нації – смерть ворогам!» тощо.

 

Також учасників акції організатори закликали приходити сьогодні на Соборну площу о 18:00.

– Наше головне завдання – мобілізувати Черкаси. Кожен має привести з собою хоча б одну людину. Вчора нас було десь 1,5 тисячі осіб. І це мало! Бо у Вінниці зібралося 10 тисяч. Нас має бути хоча б 5 тисяч сьогодні. Сідайте зараз на телефон, обдзвонюйте друзів, рідних, знайомих. Ми не повинні віддати Черкаси цим бандюгам! – наголосив Павло Карась.

Він попросив усіх брати з собою державні прапори. Кілька жінок запропонували з собою брати каструлі і брязкати ними.

Дивіться також ВІДЕО.


реклама

Коментарі  

 
-5 #12 Сергийко 23.01.2014 18:53
Делать им не .... Идите работать, то же мне, революцию решили поддерживать...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 Правда 23.01.2014 18:50
Каких 300... Там душ 50 максимум... И до 13.00 никто не стоял...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Євген 23.01.2014 17:51
Який Карась не є, але зараз він організовує народ для боротьби з Б*ндою, і за це йому вже плюс, не ховається, як інші "представники народу, і краще тих, що тільки сидять за комп"ютером і всіх критикують. Харе сидіть, там люди гинуть не тільке за своє майбутнє, а й за ТВОЄ теж. Вийди хоча б в своєму місті, покажи свій протест.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #9 Чукча 23.01.2014 16:15
Карась в родной стихии...генерирует идеи :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 Дід Трохим 23.01.2014 16:11
Блін, такий був настрій видертись сьодня на черкаську барикаду, такий революціонний подйом! І на тобі... Карась... :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #7 Боєць 23.01.2014 15:56
Роздвоєння особи працювати в виконкомі Тулуба і звати на боротьбу з зл.....нною владою. Пиши Паша заяву і йди на війну, інакше хто тобі повірить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 Дмитрий 23.01.2014 15:55
Почто они не бьют милиционера, эти караси? Анархия - мать революции!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 незнайка 23.01.2014 15:27
Сам не хочет с друшляком на голове по Крещатику походить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #4 Каратель 23.01.2014 15:04
Карась забув як сам працював у Тулуба?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #3 Н2о 23.01.2014 14:52
виступив та радив Карась...який нічого для міста не зробив,і тут хоче "примазатися"!! гидко!!! гнати таких в шию потрібно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100