Тальнівщина знову у жалобі. Жителі громади проводжали в останню путь мужнього воїна, захисника – Матеєнка Глєба Вячеславовича.

Глєб народився 24 січня 1999 року у селищі Васильківка Дніпропетровської області. Там закінчив школу. У Дніпропетровському професійно- технічному училищі здобув професію автослюсара, пише сайт Вісті Черкащини

У 2019 році юнак переїхав на Тальнівщину, у с. Гордашівку, звідки був родом і проживав його батько. Цього ж року Глєб Вячеславович був призваний на строкову службу, по закінченню якої підписав контракт зі Збройними Силами України. Брав участь в антитерористичній операції. З початку повномасштабного російського вторгнення на територію України, Глєб став на захист рідної землі.

img-1b3d560dd4452257027bd09e33938ab8-v

Життя старшого матроса, оператора роти зв’язку Глєба Матеєнка обірвалося 12 грудня 2022 року у м. Павлоград Дніпропетровської області.

Він всім серцем вірив у Перемогу України і робив усе можливе, щоб її наблизити.

Йому було лише 23 роки… Попереду ціле життя – плани, мрії …

У Глєба залишилися мама Маргарита Едуардівна, батько Вячеслав Васильович, дружина Наталія, донька Емілія, сестри Евеліна, Анжела, брати Веніамін, Едуард, Микита.

– Будучи вірним присязі, виконуючи свій військовий обов’язок, Глєб Вячеславович віддав за Україну найцінніше – життя, – висловлюючи співчуття рідним, сказав у прощальній промові міський голова Василь Сідько. – Він був Героєм. Він був, є і назавжди залишиться у наших серцях…

Церемонія прощання із захисником України відбулася 17 грудня у м. Тальне, біля пам’ятника Героям Небесної Сотні та захисникам України. Поховали воїна у с. Гордашівка.

Вічна слава Герою, який віддав життя за Україну!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100