У зв’язку з ускладненням погодних умов (інтенсивний снігопад, хуртовина, замети), у столиці оголошено надзвичайну ситуацію.

фото Олексія Мінченка/ Facebook

фото Олексія Мінченка/ Facebook


  Як повідомляє прес-служба КМДА, впродовж доби у Києві випало 50 мм опадів (при місячні нормі 47 мм), що складає півметра снігового покрову.

Вранці у КМДА відбулося засідання штабу на чолі з першим заступником голови КМДА Олександром Мазурчаком, під час якого було прийнято ряд першочергових рішень щодо забезпечення життєдіяльності столиці та функціонування міського господарства.

Зокрема, Мазурчак доручив усім комунальним службам мобілізуватися та у цілодобовому режимі забезпечити очищення від снігу підходів до метрополітену, сходів підземних переходів, під’їздів до лікарень, а також підходів до магазинів. До прибирання снігу у місті будуть додатково задіяні 550 осіб військовослужбовців.

фото Тараса Миколаєнка/ Facebook

фото Тараса Миколаєнка/ Facebook


"Наразі у Києві задіяна вся наявна техніка "Київавтодору" та районів, також залучено 15 одиниць БТРів, які надало нам Міністерство оборони для того, аби можна було прибрати фури з вулиць. Ми робимо все можливе, аби стабілізувати ситуацію", – наголосив Мазурчак.

Крім того, було вирішено зменшити інтервал руху поїздів Київського метрополітену, аби забезпечити належні умови для перевезення пасажирів.

У полоні снігу - черкаський екскурсійний автобус (фото Тараса Миколаєнка/ Facebook)

У полоні снігу - черкаський екскурсійний автобус (фото Тараса Миколаєнка/ Facebook)


Також КМДА просить киян та гостей столиці утриматися від користування автотранспортом, оскільки паркування машин на деякий час буде заборонено для того, аби комунальні служби міста мали змогу очистити від снігу автошляхи та тротуари.

Крім того, Мазурчак наголосив на необхідності повідомити іншим областям про заборону в’їзду до столиці екскурсійних груп дітей, які наразі перебувають на канікулах.

У соціальних мережах кияни активно обговорюють тему неготовності Києва до боротьби зі сніговою стихією. Активно критикують чинну міську владу, публікують оперативні фото.

Снігом позасипало переходи (фото Сергія Щербини/ Facebook)

Снігом позасипало переходи (фото Сергія Щербини/ Facebook)


А ось як зустрів своє Трояндове весілля наш земляк, опозиційний народний депутат Анатолій Гриценко:

- Ну, що Вам сказати? Такої романтичної весільної подорожі у нас ще не було!, - пише у Фейсбук Анатолій Гриценко. -  Шість годин у дорозі... І от ми знову вдома:) І те, що змогли добратися додому - диво. Яке стало можливим завдяки водійському братерству... Ох і напхалися і наштовхалися ж ми: і свою стареньку Хонду, і чужих Жигулів-Джипів неміряно... Мужики кряхтіли й посміхалися: на дорозі - усі рівні:) Насправді, далі Кільцевої дороги ми так і не вирвалися. Геть усе заметено снігом. Фури вздовж і впоперек, як на цвинтарі слонів... Навколо них кружляють звериними стежками легкові автівки... Суцільні затори, аварії... Якоїсь миті навіть подумали: заночуємо на дорозі, аби лишень пального вистачило - не замерзнути, у центрі Європи, на оновленій Автодором автостраді:) Але шмат ковбаси з батоном додав сил і спонукав до пошуку креативніших рішень... Кількаразове тягни-штовхай, прорив через сугроби - й тепер уже вдома. Дорога до Києва виявилася не такою завантаженою, як з міста. На швидкості 20-30 км/год дотягнули додому. Не зустрівши жодної снігоприбиральної машини й не побачивши жодного ДАІшніка чи МНСника... Але - хто ще так справляв своє Трояндове весілля?! Вдома - суха одежа, гарячий чай і сто грамів... Анюта, молодша донька, принесла врятований з машини тортик і урочисто проголосила: "Він просяк моїм страхом і адреналіном":)

Киянин провів у заторах цілу ніч / фото на  Facebook

Киянин провів у заторах цілу ніч / фото на Facebook


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100