реклама
Sucurity Police

реклама

В ефірі програми «Четверта влада» Ольги Мальованої на телеканалі ВІККА начальник стройової частини бригади тероборони Черкаської області Сергій Яковенко оприлюднив офіційні дані про загиблих і постраждалих черкаських тероборонівців, які трималися в боях на Луганщині 14 днів.

Тероборона

– У нас із цього завдання не повернулася 41 людина. Ми знаємо, що четверо з них у полоні, дев’ятьох загиблих уже поховано, решта вважаються зниклими безвісти, – сказав Сергій Яковенко.

Що з ними стало, не завжди відомо. Бій у місті – дуже складна річ: чиєсь тіло не змогли евакуювати, когось могло привалити зруйнованою будівлею. Беззастережно загиблими вважають лише тих, кого вдалося поховати. Свідчення про загибель не завжди можуть бути на сто відсотків достовірними. Тільки в цій ротації двох осіб, про яких думали, що вони загинули, виявилися живими.

– Серед наших бійців один загубив під час бою свій китель із військовим квитком. Орки його знайшли і написали в телеграм-каналі, що він загинув. А хлопець залишився живим. Ще один, тимчасово втративши пам’ять, вийшов на інший наш підрозділ, який відправив його у госпіталь. Згодом його впізнали за фотографіями, – розповів Сергій Яковенко.

Він наголосив, що із числа зниклих безвісти частина, безумовно, загинула, частина перебуває в полоні, ще хтось може перебувати в госпіталях по обидві сторони фронту.

Зараз по всіх госпіталях України встановлюють особи тих, хто втратив пам’ять. Через міжнародні структури, в тому числі Червоний Хрест, відбуваються спроби забрати тіла загиблих із території, захопленої ворогом. Батьки і родичі здають аналізи ДНК. Регулярно проводяться заходи із упізнання загиблих в моргах Бахмута і Дніпра.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Никита 28.05.2022 21:47
Загиблих більше...........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Василь 20.05.2022 19:43
Попасна?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100