реклама Делікат

Смілянська громада зі сльозами на очах вже втретє на цьому тижні приходить до Покровського собору, щоби проститися зі своїми земляками — мужніми Героями, котрі віддали своє життя за Україну у кривавій війні проти російських агресорів. Сьогодні прощалися з 31-річним Дмитром Прищеповим.

Герой народився на Кіровоградщині 13 серпня 1992 року. Навчався умісцевій школі, а професійну освіту за фахом слюсаря з ремонту автомобілів і токаря здобув у Смілянському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів. Одружився, створив власну сім’ю. Всі, хто близько знав Дмитра, згадують про нього як про життєрадісну, добру та щиру людину, справжнього патріота України, який без вагань пішов захищати її.

443940813_1606029953531690_6772079264359530474_n

У лавах ЗСУ Дмитро Прищепов проходив службу молодшим сержантом на посаді старшого оператора розвідувального відділення, виконував бойові завдання на Покровському напрямку під Донецьком. 19 травня 2024 року загинув внаслідок ракетного обстрілу з боку рашистів та скидів з ворожого дрону. Вдома у Героя злишилися батько, дружина,дочка, син.

Після офіційних промов священики звершили над тілом Героя соборну панахиду, яку очолив настоятель Покровського храму протоієрей Микола Середич. Разом з ним служили настоятель Миколаївського храму Сміли протоієрей Василь Ворушило, військовий капелан, благочинний Смілянського округу Черкаської єпархії ПЦУ протоієрей Богдан Степчук і настоятель храму Різдва святого пророка Іоана Предтечі протоієрей Михайло Шевчук, який виголосив пастирське слово у пам'ять нашого мужнього земляка.

Поховали Дмитра Прищепова на Алеї Слави (Загреблянське кладовище).

Олександр Слєпцовський

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100