Комітет виборців України не готовий говорити про юридичну неспроможність виборів через масовий підкуп, оскільки довести факти підкупу дуже важко. Про це заявили, відповідаючи на запитання кореспонденту «Прочерку», голова обласної організації КВУ Максим Михлик та його заступник Юрій Сас під час прес-конференції в газеті «Нова Доба» 17 грудня.

– Довести персональну причетність кандидата до підкупу можна лише через проведення дуже серйозних слідчих дій – на рівні прослуховування за санкцією суду телефонів, на рівні серйозної оперативної, навіть розвідницької роботи, застосування технологій підставних виборців, занурення агентів тощо, – сказав кореспонденту «Прочерку» заступник голови обласної організації КВУ Юрій Сас. – Зробити це силами громадських організацій і окремих кандидатів неможливо.

Юрій Сас нагадав, що підкуп здійснювався шляхом прийому громадян на тимчасову оплачувану роботу як «агітаторів», яким, правда, було потрібно «загітувати» тільки самого себе.

– Є думка юристів, що це підпадає під статтю 157 Кримінального кодексу України, де сказано про перешкоджання волевиявленню громадян шляхом підкупу. Але в нашому випадку кримінального провадження порушено не було. Тому ми змушені стримувати себе у коментуванні цих подій. Ми не можемо вказувати на факт причетності кандидата до підкупу, тому що такий факт юридично не був встановлений, – наголосив Сас.

Отже, КВУ змушений був фіксувати не факти підкупу, а факти повідомлення про такі факти.

Як зазначив Максим Михлик, притягнути винних до відповідальності за підкуп можуть тільки правоохоронні органи. Така ситуація була й у інших регіонах України, і є факти реального притягнення до відповідальності людей, які здійснювали підкуп.

– Але для цього потрібно, щоб правоохоронні органи не демонстрували бездіяльність, – додав Юрій Сас. – Бригади, умовно скажемо, Булатецького взагалі-то не мали ніяких юридичних підстав затримувати, вилучати документацію, проводити якісь оперативні слідчі дії. Це була самодіяльність, яка, до речі, могла бути трактована правоохоронними органами у зворотній бік. І тут ця бездіяльність, в принципі, була в обидва боки. Тобто, щодо обох сторін не було порушено кримінальних справ. А могли б. Формально – могли б, – зауважив експерт.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Нестор Іванович 17.12.2013 20:40
Міліція цих скупників схоже і кришувала, як вона сама себе винною визнає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Начальник міліції 17.12.2013 18:29
Тулуб дав команду міліції не реагувати на масові підкупи...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 ммм 17.12.2013 16:58
#14 kropiva 15.12.2013 20:48
Юрій Сас, Комітет виборців України - Господа! - а также начштаба Яценюка, подаватель салфеток Сергею Терещуку, также одновременно работающий в кабинетах химкоролевы мис Жуковской, помощний-наладчик фонтана Вадима Решетняка, а также не стоит забывать про прогибы за финвливания у Одарича, Бюта. Что ж вы Юрий Сас столь скромны к своей персоне? Какие люди в черкасах пропадают, каких звезд хранит черкаское КВУ!

ці деталі про керівників кву мають знати читачі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 незнайка 17.12.2013 15:59
Молодцы ребята Они знают ШО ПОТРИБНО и знают кто это ДОЛЖЕН делать Вот только на майдан в КИЕВ не едут Намного приятнее собрать вокруг себя растопыренные черкасские уши и показывать свои лоснящиеся р*жи НЬЮСМЕЙКЕРЫ .....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Н2о 17.12.2013 15:49
..заступнык Сас...эксперт?? .......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100