У 197-му окрузі виборча кампанія пройшла спокійно, ненапружено, здебільшого з дотриманням норм виборчого законодавства.

Про це заявили голова обласної організації КВУ Максим Михлик та його заступник Юрій Сас під час прес-конференції в газеті «Нова Доба» 17 грудня.

- Ті порушення, які були і в період виборчої кампанії, і в день голосування, не вплинули на результат виборів. Отже, тут ми отримали нормальну виборчу кампанію із закономірним результатом, - зазначив Максим Михлик. - Якби усі виборчі кампанії у нас були б такими, нашій організації не було б що робити... крім хіба що навчання чи просвіти.

Як зазначив Юрій Сас, у 197-му окрузі фахівці КВУ чекали ситуації, за напруженістю подібної тій, що була у 194-му.

- Там по селах навіть складалися списки людей, які готові були взяти гроші. Але ці списки не було задіяно, на нашу думку, оскільки кандидат, який планував цю технологію, знявся з перегонів, - зазначив Сас.

У відповідь на запитання журналістів, чому переможець виборів у 197-му окрузі Леонід Даценко став єдиним із опозиціонерів, що перемогли у проблемних округах, Юрій Сас пояснив:

- По, перше, Даценко був єдиним із кандидатів у період між черговими і повторними виборами, який працював на окрузі. Він працював методом «від села до села», «від двері до двері». А по-друге, стався збій у системі – не виявилося кандидата, який не зміг залучити значні ресурсні можливості, застосувати технології, які дозволили б швидко подолати різницю між нульовим рейтингом нового кандидата і тим рейтингом, який на той момент уже склався у Даценка. Зверніть увагу – опонент Даценка Сергій Червонописький з’явився на окрузі дуже пізно, і його кампанія тривала всього близько двох тижнів. За два тижні отримати 23 відсотки – це, повірте, непросто, це технологічний прорив. І, нарешті, зіграло свою роль те, що не було чіткої команди щось робити стосовно цього кандидата.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 321 17.12.2013 19:33
Можно себе представить сколько людей были нагнуты за эти 23%
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100