Голови дільничних виборчих комісій Черкаської області вже отримали необхідну кількість бюлетенів. В окружних виборчих комісіях області наголошують: до виборів уже все готово. Однак обласні штаби найбільших політичних сил мають іншу думку.

Фото: AFP

Фото: AFP


Черкаську область розділили на сім виборчих округів, а саме місто Черкаси цього разу поділили відразу між трьома округами.

На виборчій дільниці, розташованій у Черкаському міському центрі розвитку, в четвер встановлювали кабінки для голосування. Це останній етап підготовки цієї дільниці до виборів – усе інше необхідне матеріально-технічне обладнання сюди завезли заздалегідь.

«Сьогодні ввечері отримуємо бюлетені, встановлюємо кабінки, столи і стільці у нас уже є, уточнені списки виборців також є. Тому я вважаю, що відсотків на 90 дільниця готова. Я вже тривалий час очолюю виборчі комісії – вісім років працюю на виборах. І саме ці вибори організовані дуже добре», – зазначила голова дільничної виборчої комісії Людмила Даниленко.

Такої ж думки і голова окружної виборчої комісії округу №195 Анатолій Кошовий. Він запевнив Радіо Свобода, що всі виборчі дільниці на його окрузі, куди увійшло три райони області та частина міста Черкаси, готові майже на сто відсотків.

«Дільниці забезпечені в матеріально-технічному плані. Дільниці отримали необхідну агітаційну інформацію по суб’єктах виборчого процесу – по багатомандатному та одномандатному округах. Сьогодні ми починаємо приймати і видавати бюлетені. Зв’язок із дільницями тісний: із 18 членів окружної виборчої комісії кожен має дільницю», – розповів Анатолій Кошовий.

Облштаб Об’єднаної опозиції: не всі виборчі дільниці готові до виборів

В обласному виборчому штабі Об’єднаної опозиції стверджують, що в деяких районах Черкаської області ще не всі матеріально-технічні проблеми вирішені. Однак найбільше проблем пов’язано з формуванням і роботою дільничних виборчих комісій, зазначає заступник керівника обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції Валентина Слуцька.

«Із тієї інформації, що на сьогодні має обласний штаб, не можна зробити висновок, що дільниці готові. Я мала розмову із головою виборчої дільниці, що працює від «Батьківщини» в Чигиринському районі. Він говорить, що немає елементарного матеріально-технічного забезпечення. Що стосується людського ресурсу – там взагалі відбуваються незрозумілі речі. До цього часу багато людей не з’явилися, не прийняли присягу», – уточнює Валентина Слуцька.

Облштаб Партії регіонів: вибори організовані якісно

Зате в обласному штабі Партії регіонів підготовкою до виборів задоволені.

«В усіх комісіях пройшли зібрання – це однозначно «плюс». Наші представники не повідомляють, що є конфліктні ситуації – і це два «плюси», а може, й більше», – каже керівник обласного виборчого штабу регіоналів Анжела Бойко.

Читайте також: Сеанс самонавіювання від Тулуба: «ПР впевнена в перемозі і немає потреби щось підтасовувати»

Єдине «слабке місце», за словами представників Партії регіонів, – це відсутність доступу до голосування на дільницях людей із особливими потребами. Оскільки вирішити проблему із пандусами у державних установах, де розташовані виборчі дільниці, «за такий короткий термін досить дорого й проблематично». Тож цього року люди з інвалідністю знову голосуватимуть вдома.

Джерело: Радіо Свобода.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Правда 27.10.2012 13:12
Цитую Новый Гость:
Вот объясните мне дурню,
от кого и для чего занавески в кабинах.
Это что гардероб для переодевания???
Или место для шельмования???
Или кабинка для для листа бумаги,
где поставить крестик.

Законом гарантована таємність волевиявленя -- для того й занавіски. Ми в демократичній державі живемо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Петр 27.10.2012 01:29
що вони говорять про організацію виборів? та вибори через день, а на деяких дільницях членів ДВК міняють пачками. за яку присягу річ, коли ще люди на дільниці не були, немає уточнюючих списків членів ДВК? а члени ДВК, особливо голови, зами, секретарі це однопартійці під різним соусом -вінегрет,олівьє , чим не залий, всерівно салат.дІЛЬНИЦЮ ВІДКРИВАЄ ОДИН ГОЛОВА, А ПОТІМ МІНЯЮТЬ, МІНЯЮТЬ І ПЕРЕД САМИМИ ВИБОРАМИ ДІЛЬНИЦЯ БЕЗ ГОЛОВИ. І це ПР вважають за норму?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Олег 26.10.2012 16:53
http://04744.info/vybory-2012/item/1575-lysty-iz-vyborchogo-shtabu-perehopleni-sysadminom
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Новый Гость 26.10.2012 12:44
Вот объясните мне дурню,
от кого и для чего занавески в кабинах.
Это что гардероб для переодевания???
Или место для шельмования???
Или кабинка для для листа бумаги,
где поставить крестик.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100