Міський голова Черкас Сергій Одарич – справжній громадянин світу. Він керує Черкасами, проживаючи у селі Мошни Черкаського району. Прописаний у Києві, голосувати він їздить до столиці. Дуже любить подорожувати світом. Із сім'єю або з делегацією щонайменше двічі на рік перетинає кордон України. Себе показати і людей подивитися. А як інакше мерові знати, що робити у своєму місті, коли він не уявляє, як живуть люди в інших містах та країнах, пишуть «Вечірні Черкаси».

От і цього тижня він разом із заступником Віктором Беззубенком повернувся із ділової поїздки зі США. А кілька тижнів тому відвідав Норвегію.

– Я, крім усього іншого, – ще й завзятий мандрівник, люблю подорожувати по красивих місцях. Географія мандрів найрізноманітніша – одну відпустку можу провести на байдарках, спускаючись річками України, іншу – в «заморських» манд-рах, – писав на своєму блозі Сергій Одарич у недалекому 2008 році. І вже в лютому цього ж року він разом із делегацією міськвиконкому вирушив у так зване освітнє турне Європою.


Лютий 2008-го: Італія, Австрія, Угорщина

– Я з колегами по Черкаському міськвиконкому відбув у освітнє турне Європою. Ми плануємо проїхати найцікавіші міста Італії, Австрії та Угорщини. Цю поїздку я організував для того, аби працівники мерії на власні очі побачили, як розвиваються поліси Західної та Центральної Європи. Поїздка відбувається за особисті кошти. Слава Богу – люди всі забезпечені, – ділився на своєму блозі Сергій Одарич. – Для особливо допитливих уточню, що зі мною полетіли мій заступник Сергій Гура (куратор архітектурного напрямку), Олександр Радуцький («Дирекція парків») та Ігор Яремкович (радник із питань туризму).

Серпень 2008-го: Норвегія

Відпустка. Зібравши речі, мер, як сам зазначив, «чкурнув» на відпочинок. Правда, не на південь, як більшість туристів, а на північ, у Норвегію.

– У моїх із дружиною планах помандрувати по Скандинавії. Оскільки ми любимо мандрівки байдарками, Норвегія ідеально підходить для такого проведення відпустки, бо славиться затоками з високими скелястими обривчастими берегами, – розповідав читачам свого інтернет- щоденника міський голова.

2009 рік: Франція

Із виставлених міським головою на власній сторінці у «Фейсбуці» фото зрозуміло, що 2009 року він разом із дружиною Анжелою Августинівною був у Парижі.

Квітень 2009-го: Швеція

Сергій Одарич представляв Україну на щорічній конференції Ради регіонів Європи.

Серпень 2009-го: Росія

У Санкт-Петербурзі черкаський мер вчився сортувати та утилізувати сміття.

– Я власним коштом їздив у Росію, щоб полазити там по смітниках і навчитися утилізувати сміття, – поділився враженнями Сергій Одарич.

Листопад – 2009: Йорданія

Тут у рамках американської програми мери з усього світу обмінювалися досвідом.

Січень 2010-го: Голландія

Мер приватно разом із дружиною супроводжував Черкаський драматичний театр на гастролях із виставою «Барон».

Квітень 2010-го: Ізраїль

Міський голова Сергій Одарич відвідав місто-побратим Черкас Петах-Тикву, з яким було укладено угоду про співпрацю.

Лютий 2011-го: Португалія

Свою відпустку мер із дружиною провів на екзотичному острові Мадейра. На ньому, окрім Сергія Одарича, любив відпочивати Вінстон Черчілль.

– Це невеличкий (50 на 20 км) острів вулканічного похо-дження в Атлантиці. Португалія. Від Лісабону – 1000 км, від узбережжя Африки – 500 км. Температура вдень – 17°С, уночі – 13°С. Найтепліше в серпні – до 26°С, – ділився враженнями міський голова Черкас.

Вересень 2011-го:  Угорщина, Німеччина

Разом зі своїм тодішнім заступником із питань житлово-комунального комплексу міський голова Черкас відвідав Угорщину та Німеччину.

– Це не відпустка. Їдемо в службове відрядження. Оплачуватиме його сторона, що приймає. В Угорщині відвідаємо компанію, яка за сучасними технологіями очищає стічні води, а в Мюнхен нас запросила компанія «Remondis», яка займається вивезенням і утилізацією сміття, – пояснив Сергій Одарич.

Листопад 2011-го: Китай

Не встиг мер розібрати валізи, повернувшись з Угорщини та Німеччини, як почав збирати речі до Китаю. Там Сергій Одарич із черкаською делегацією відвідав провінцію Ваньжоу, побратимські зв'язки з якою налагодив ще Анатолій Волошин.

Листопад 2011-го: Бельгія

Цього ж таки місяця Сергій Одарич устиг відвідати і Бельгію, де взяв участь у засіданні «Угоди мерів» у Раді Європи у Брюсселі. Там підписав угоду з мерами з трьох тисяч міст про зменшення енергоспоживання та викидів парникових газів Черкасами на 20% до 2020 року.

Грудень-2011: Грузія

Мер поїхав до Грузії із триденним візитом. У Тбілісі він зустрівся з місцевою владою, а у Руставі ознайомився із роботою Бюро громадських послуг. Врешті у Черкасах відкрили таке бюро, назвавши його Центром надання адміністративних послуг.

Березень 2012-го: Грузія

Цього разу до Грузії міський голова Черкас вирушив із чималою делегацією. У триденній поїздці Сергія Одарича супроводжувало 20 чиновників Черкаського міськвиконкому та депутати міської ради. У місті Руставі черкащани підписали угоду про співпрацю.

Вересень 2012-го: Польща

Мер відвідав Польщу у рамках міжнародної програми обміну досвідом із програмно-цільового методу формування бюджету.

Листопад 2012-го:  Норвегія

На початку листопада міський голова Черкас повернувся з Норвегії, куди їздив із робочою поїздкою разом із представниками Асоціації міст України, Кабінету Міністрів. До Норвегії українців запросила асоціація регіональних рад Норвегії, яка об'єднує усі місцеві громади країни. Поїздку фінансувала норвезька сторона.

Листопад-2012: США

Цього тижня міський голова зі своїм заступником Віктором Беззубенком повернувся із США, куди їздив на запрошення Міжнародного республіканського інституту – урядової організації при Республіканській партії, яка фінансується з державного бюджету США. Цей інститут займається реалізацією різноманітних демократичних проектів у різних країнах світу.

«Вечірка» щиро вважає Сергія Одарича далеко не найгіршим мером Черкас. Людина він досвідчена, як-то кажуть, «пройшов і Крим, і Рим, і мідні труби». Проте, може, варто більше уваги приділяти каналізаційним трубам Черкас, а Крим і Рим почекають до відпустки?

реклама

Коментарі  

 
+2 #5 Антуан 07.12.2012 11:28
Хай і не повертається
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Смайл 02.12.2012 14:30
Не, матерьяльчег такой давно напрашивался, но кто инфографику рисовал,по какому принципу? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Черкас 01.12.2012 13:14
"Вечірка" - молодці!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Оксана Колісник 25.11.2012 11:49
"Громадянин світу"? По-моєму, громадянськість це дещо інше, ніж те, що ми спостерігаємо у виконанні Сергія Олеговича...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Kaput 25.11.2012 11:09
Нехай їздить,тоді у місті ТАКИЙ спокій!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100