реклама

реклама

IMG_028000321 Поки міський голова Черкас Сергій Одарич здійснюватиме у відпустці похід Норвегією, чиновники ліквідованих судом Придніпровської і Соснівської районних у місті рад активно ділитимуться з керуючим справами виконкому Черкаської міської ради Миколою Кудрявцевим своїми пропозиціями щодо реорганізації чиновницької вертикалі.

Нагадаємо, у вівторок, 12 липня, виконавчий комітет Черкаської міськради опрацював проект рішення міськради про нову структуру, а вже на початку серпня його розглядатимуть депутати на сесії.

Мер Черкас роками чекав цієї зустрічі, борячись за ліквідацію рад

Мер Черкас роками чекав цієї зустрічі, борячись за ліквідацію рад

Напередодні своєї відпустки Сергій Одарич зустрівся з працівниками районних у місті рад і спробував відповісти на всі запитання.

– Питання, яке сьогодні турбує всіх присутніх: Як в подальшому здійснюватиметься управління містом, управління районами в місті у зв’язку з прийняттям рішення Вищого адміністративного суду, який залишив у силі рішення міської ради «Про не утворення районних у м. Черкаси рад». Тож на сьогодні районних рад в місті немає. Відповідно повинні бути припинені повноваження виконавчих комітетів у цих районах і мають бути внесені зміни в структуру управління містом, – виступав Сергій Одарич.

IMG_0257

Далі мер розповів усім, який шлях змін структури управління містом.

Стоять керуючий справами мерії Кудрявцев та перший заступник мера Беззубенко

Стоять керуючий справами мерії Кудрявцев та перший заступник мера Беззубенко

– У нас є чотири важливі функції, чотири типи послуг, які на сьогодні надаються виконавчими органами районних рад у місті Черкаси. Перша функція – функція соціального захисту, що надається управліннями праці та соціального захисту райвиконкомів. Друга – діяльність служби у справах дітей. Третя важлива функція – приватизація державного житлового фонду і приватизація жила у гуртожитках. Четверта – ведення державного реєстру виборців. Це ті повноваження, яка були делеговані міською радою районним радам. Новою структурою міськвиконкому передбачено переведення цих підрозділів в склад структури міського виконавчого комітету. Наприклад, управління праці і соціального захисту двох районів увійдуть у склад новоствореного Департаменту соціальної політики. Цей Департамент продовжуватиме надавати ті послуги, які на сьогодні вами надаються. Послуги, які надаються в частині приватизації державного житлового фонду, приватизації житла в гуртожитках, будуть надаватися в складі управління власності міста. Служба у справах дітей буде надавати послуги в структурі Департаменту освіти і гуманітарної політики. Щодо функції державного реєстру виборців: будуть утворені відділи Придніпровського і Соснівського району в структурі Департаменту забезпечення діяльності виконавчого комітету, – розставив все по полочкам міський голова. – А для того, щоб максимально зберегти всі робочі місця, виконавчим комітетом сьогодні прийняте рішення про збільшення чисельності апарату міськвиконкому, який повністю на 100% відповідає сьогоднішній вашій чисельності. Тобто, є на сьогодні у вас управління праці і соціального захисту в кількості 90 осіб. Стільки ж вакансій створено в структурі Департаменту соціального захисту і соціальної політики міськвиконкому під кожного працюючого. Те ж саме стосується служби в справах дітей, державного реєстру виборців і відділів приватизації житла. Усіх працюючих ми готові прийняти по переводу в структуру міськвиконкому.

На зустріч з працівниками рад прийшли і керівники Департаментів мерії

На зустріч з працівниками рад прийшли і керівники Департаментів мерії

За словами мера, всього у міськвиконкомі було утворено додатково близько 220 вакансій. Однак людям нікуди не доведеться переходити. Територіально послуги надаватимуться у тих же приміщеннях, де і надавалися.

Однак Сергій Одарич зізнався, виникає певна проблема з тими працівниками райвиконкомів, які надавали послуги, потреби у яких немає сьогодні і не буде завтра. Це відділи, які забезпечували роботу рад, це апарат рад, це бухгалтерії райвиконкомів. Загалом по двох районних радах скороченню підлягають близько 70 осіб. Та мер запевнив, що з 1 по 11 серпня (з дня виходу з відпустки до сесії міськради) готовий зустрітися з кожним з цих працівників і знайти можливість працевлаштування кожного у структурах міста. З цього приводу мер навіть зустрічався з губернатором.

– В облдержадміністрації, як і в міськвиконкомі, на сьогодні є достатньо велика кількість вакансій. Адже в очікуванні Пенсійної реформи люди масово виходили на пенсії. Тож є певні вакансії в міськвиконкомі, в облдержадміністрації. До речі, сьогоднішньою структурою міськвиконкому ми передбачили скорочення близько 50 осіб з загальної чисельності апарату виконавчого комітету. Тож і я, і губернатор готові докласти всіх зусиль, щоб всі працівники були працевлаштовані, – запевнив Сергій Одарич.

Захід пройшов спокійно, лише одиниці публічно обурювались ліквідацією рад

Захід пройшов спокійно, лише одиниці публічно обурювались ліквідацією рад

Попіклувався він і про прибиральниць та водіїв районних рад. Першим порадив йти у клінінгові компанії, другим – у тролейбусний парк. І зазначив: «Думаю, що всі вони будуть працевлаштовані».

– Якщо є пропозиції з вашого досвіду роботи, які необхідно врахувати при затвердження нової структури, – надавайте! У нас дублювання функцій не було. Тож ви найкраще знаєте цю роботу! – говорив міський голова. – Хто хоче швидко піти на пенсію – допоможемо! Лише попереджайте! От Василь Стариков (колишній головний комунальник міста) – хотів піти на пенсію, то я йому посприяв: перевів на вищу посаду, з якої він пішов на пенсію, отримавши виплати і таке інше. Якщо для таких виходів на пенсію потрібне якесь фінансування, то ми його передбачимо. Я розумію, що Наталія Джуган (директор департаменту бюджетної політики міськвиконкому) буде через це плакати.

Він розповів людям і про вигоду від переходу в міськвиконком: люди зможуть отримувати більшу суму коштів і кращий стаж.

Щодо часових рамок. Мер планує, що передача майна, інші процедури стосовно ліквідації райрад будуть виконані за серпень-вересень.

Мер: Хто хоче швидко піти на пенсію – допоможемо!

Мер: Хто хоче швидко піти на пенсію – допоможемо!

Насамкінець було домовлено визначити трьох осіб від кожного райвиконкому, які контактуватимуть з Миколою Кудрявцевим щодо підготовчої роботи по новій чиновницькій структурі.

IMG_0300

Лише одне питання поки що зовсім невирішене. На сьогодні Сергій Одарич не знає, яка доля чекає на приміщення райвиконкомів.

– Я ж поки не знаю, яка частина приміщень вивільниться. Але якщо говорити про приміщення Придніпровського райвиконкому, то частину ми надамо господарському суду. Що стосується Соснівського райвиконкому, то не знаю… Але на сьогодні є служби міста, що розташовані в непридатних місцях. Так, у нас є в готелі «Черкаси» служби, у нас є служби в дитячому садку Південно-Західного району. Вони розташовані в непристосованих приміщеннях. Тож краще працювати в адміністративних приміщеннях. Тим більше, що у нас є завдання відновити функції готелю «Черкаси», – зазначив мер.

І найцікавіше. При переході з райвиконкомів у міськвиконком чиновники здаватимуть екзамени – з комп’ютерної грамотності та володіння державною мовою!

Поки Сергій Одарич буде у відпустці, його команда має опрацювати Велику реорганізацію

Поки Сергій Одарич буде у відпустці, його команда має опрацювати Велику реорганізацію

Наваливши на чиновників з райвиконкомів тягар відповідальності за їх долю, Сергій Одарич пішов у відпустку. У коментарі газеті «Молодь Черкащини» він повідомив: «З родиною плануємо здійснити похід Норвегією. Кілька років тому ми вже гостювали в цій країні, але тоді дуже мало часу було на мандри. Тому цього річ вирішили поїхати до Норвегії десь на дванадцять днів. Цього якраз вдосталь, бо менше – ніби малувато, а більше – вже й занадто. Кілька днів на байдарках, потім – гірські походи, у тому числі один або кілька підйомів на льодовик. Із собою прихопимо намети».

У свою чергу, соратникам мера прийдеться нелегко. Після зустрічі Сергія Одарича та виконкому міськради з колективами райвиконкомів керуючий справами виконкому Черкаської міськради Микола Кудрявцев написав у себе на блозі: «Попереду тижні важкої роботи. Але, якщо буде підтримка працівників районів, на яку дуже сподіваюся - ніякого негативу не відчують ні вони, ні жителі міста, що головне. Тож чекаю завтрашніх зустрічей…».

реклама

Коментарі  

 
+5 #6 Мама миа 14.07.2011 09:21
Треба вимагати лист від мерії з гарантіями працевлаштуванн я.
Послуги їм не знадобляться, але вони працевлаштовува ти можуть.
Куди, ким, скільки вакансій запропоновано буде тим 70 особам "Чистого аппарату"??? Нехай 20 на пенсію підуть, а інші їсти не хочуть??? дітей і сімей не утримують?
Відкрите питання до мера і керуючого...
Скільки саме вакансій наявно в місті?? Після введення нової структури?
Як так без конкурсу будуть їх займати посадові особи??
Як нам повідомлять про вакансії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Ізя 13.07.2011 23:19
Роботяг кинули,а чинуші випливуть.Їх,як і завжди після скорочення стане втричі більше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #4 Нострадамус 13.07.2011 19:58
Вірити не можна жодному слову - ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Спортсмен 13.07.2011 16:48
Знову Одарич співає солодкі пісні. Тільки щоб всі перейшли у його підпорядкування , а там він вже розбереться.Не вірьте йому, бо ще ні одного обіцяного слова ця людина не дотримала. ВСІХ кине.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #2 Опанас 13.07.2011 15:12
Міський голова - дійшов до останньої ступені деградації - бреше і оком не моргне :lol: :lol: Розвалив місто, тепер взявся за райони..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Мы с мамой эстеты 13.07.2011 12:10
Попіклувався він і про прибиральниць та водіїв районних рад. Першим порадив йти у клінінгові компанії, другим – у тролейбусний парк.
ой бугога! прям представляю: приходит тетя клава со шваброй в убирательную фирму: "возьмите меня, у мну рекомендательно е письмо от самого одарыча!"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100