реклама

реклама

У приймальному відділенні Уманської міської лікарні, де щороку отримують допомогу понад 16 тис. людей, завершено капітальний ремонт, виконаний дбанням меценатів. Народний депутат України Максим Поляков – серед тих, хто зробив найбільший внесок в осучаснення лікарні.


– Максиме Анатолійовичу, як відомо, найсучасніше обладнання для відділення надають ізраїльтяни. Як удалося залучити до реконструкції лікарні іноземців? І чому обрано саме приймальне відділення?

– Майже півроку тому ми з послом Держави Ізраїль в Україні розпочали переговори щодо оновлення Уманської міської лікарні. Після двох візитів посла в Умань було вирішено, що найбільшого оновлення потребує приймальне відділення Уманської міської лікарні, а саме реанімаційна зала, адже приймальне відділення – своєрідне ядро лікарні, перше відділення, куди потрапляють пацієнти. Коли йдеться про травми (наприклад, внаслідок аварій), дуже важливо, щоб допомогу почали надавати якомога швидше. А між тим, практика показує, що в першу чергу фінансують інші відділення; на приймальне ж вічно бракує коштів... Такі відділення в українських лікарнях зазвичай найбільш «нещасні». От саме тому, плануючи допомогу Уманській міській лікарні, ми звернули увагу передусім на приймальне відділення.

– Чи задоволені співпрацею українці й ізраїльтяни?

– Сьогодні в Умань разом із командою завітав помічник заступник Посла держави Ізраїль в Україні Гай Гіладі, лікар Йоссеф Барац – радник Міністерства закордонних справ Ізраїлю з питань охорони здоров’я, аби переконатися, що реанімаційна зала відповідає усім стандартам для встановлення найсучаснішої медичної техніки, яку надає ізраїльська сторона. І дійсно так – завершений ремонт перевершив усі очікування: сучасні вентиляційні системи, які працюють з унікальними ізраїльськими технологіями, палати, відремонтований коридор, сучасні санвузли, душові, усе це буде безцінним подарунком для уманчан. Відтепер Уманська лікарня зможе конкурувати з найкращими столичними лікарнями.

– Хто готуватиме фахівців для роботи з ізраїльським обладнанням?

– В першій половині березня заплановано провести 10-денний семінар для навчання, передачі ізраїльського досвіду медичному персоналу Уманської міської лікарні. Для цього прибуде делегація провідних лікарів Держави Ізраїль.

– Як вплине реконструкція на вартість лікування?

– Даний проект некомерційний. Після відкриття оновленого відділення пацієнти отримуватимуть допомогу безкоштовно. В умовах сьогодення, коли Черкащина є регіоном, що постраждав від Чорнобильської катастрофи і досі переживає наслідки трагедії, підвищення рівня життя уманчан є надважливим питанням для мене особисто. Тому намагатимусь зробити усе можливе, аби населення отримувало відповідний рівень медичних послуг.

– Чи планується оновлення інших відділень лікарні?

– Для мене важливо, щоб зараз ми зробили перше відділення. Після реалізації даного проекту зможемо продовжувати. І щороку заново відкриватимемо нове відділення. За п'ять-сім років піднімемо нашу лікарню на новий рівень. Хоча живу зараз у Києві, я допомагав і допомагатиму Умані. Ще є у планах відкрити діагностичний онкоцентр для уманчан. Теж некомерційний проект на базі наших лікувальних закладів.

Як повідомила «Прочерку» помічник нардепа Максима Полякова Лариса Качан, ізраїльтяни не тільки побувають в Умані, щоб провести семінар для місцевих лікарів. Ще одним величезним подарунком від Держави Ізраїль буде стажування та навчання лікарів із Умані в Ізраїлі, адже високу репутацію медицина Ізраїлю заслужила завдяки своїм чудовим фахівцям.

реклама

Коментарі  

 
0 #7 Регіональна Тальнівщина 20.02.2016 17:09
Цитую Уманский Еврей:
И как после этого называть киевский "правителей"?


Меценатами і благодійниками, почесними громадянами. Бо скільки грошей в економіку Ізраїлю мало яка держава приносить. Особливо в цьому плані відсзначився Леонід Космос і Фіма Звягільський
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Енергетик 16.02.2016 13:55
Дякуємо за можливість плідної співпраці!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Уманский Еврей 14.02.2016 00:41
И после того как Израиль помог больнице, помог в лечении раненных украинских солдат, Украина рассматривает отмену безвизовых правил с Израилем. И как после этого называть киевский "правителей"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 дуплик 10.02.2016 16:31
і даже если какой хасид не дай бог заболеет то есть где егл лечить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Моня з БабКП 09.02.2016 23:27
В Умани завсегда любили блефануть. Латунь шла за золото, в базарный день. Таки будут досрочные выборы, Ваш ход Антон Володимирович! Доктора держите карман шире, началось!!!)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Енергетик 09.02.2016 21:44
Пане Максим, хвалите себе.Бог вам суддя.Але Ви підняли питання "Черкасиобленерг о". Ми прохали надати контакні дані для надання метеріального підтвердження можливої корупції Чорнобаївського відділення інспекції Деренергонагляд у спільно з РЕМами лівого берегу Черкаської області.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 яся 09.02.2016 19:41
Ну такі да, спасібо хасідам. Ну а єтот .... тут прічом?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100