реклама

реклама

У травні у Черкасах відкрився обласний осередок партії «Слуга народу». Нардепи, які приїхали, представили фронтмена своєї партії, як вони це назвали, Віталія Ільченка, власника групи компаній «Укравіт», та керівника штабу партії «Слуга народу» Олексія Печнікова, який здійснюватиме усю координаційну і організаційну роботу партії на місці.

002

Це можна назвати входженням Віталія Ільченка в політику, адже до цього він асоціювався з бізнесом і доволі успішним. А політики лише приїздили під час виборчих кампаній попіаритися на фоні його підприємства. Чому Віталій Ільченко сам тепер вирішив долучитися до політики? І що означає посада «фронтмена», він розповів в інтерв’ю «Прочерку».

– На початку я звернувся з ідеєю до бізнесу. Підприємці – це люди, що створюють робочі місця, будують виробництва, платять податки. Ми чогось досягли в житті. Наприклад, наша компанія в рік платить 300 мільйонів гривень податків, у нас півтисячі працівників. І нам треба працювати в здорових умовах, згідно із законами, бо часто, коли ми хочемо щось зробити, треба йти до керівника тієї чи іншої служби і просити. А навіщо? Ми платимо податки, за які утримується влада, що повинна працювати для людей і для бізнесу, а не ставити перешкоди. Водночас інколи виходить, що підприємець, який працює, стає залежним від того чи іншого чиновника, від тієї чи іншої служби, яка може не надавати дозволу, поки не заплатять. Це можна сказати і про земельні відділи, й інші дозвільні органи, але я не хочу знати, як називаються ті відділи, я працюю у своїй сфері, і якщо все згідно із законом, то влада має надавати дозволи, а сучасні умови мають дозволяти це робити швидко, навіть не ходячи по кабінетах,  в електронній формі, – каже Віталій Ільченко. – Я маю досвід і хотів би, щоб наша влада дійсно працювала, як це має бути, тому там мають бути фахівці.

Бізнесмену є що згадати. Сам свого часу, за часів президенства Януковича, пережив віджимання частки бізнесу, яку потім змушений був важко і довго повертати. Віталій Ільченко працює не тільки в Черкасах, але й у Києві, тож саме у столиці через знайомства і налагодив контакт з провладною партією.

У Черкаси, де працює його компанія «Укравіт», переїхали жити батьки бізнесмена, брати з родинами.

003 – Саме тому я теж, хоч і киянин, зосередився на Черкасах, буваю тут постійно, працюю. Зразу наголошу, що бізнес кидати не буду і в політику йти теж не буду, на виборах не балотуватимуся, як ніколи й не балотувався, хоч вже про це десь читав, але то писали неправдиву інформацію. Я хочу допомогти організувати роботу штабу і партійного осередку так, як бачу це, щоб у владу пройшли професіонали, а ми, представники бізнесу, ті, хто рекомендував їх як фахівців, мали змогу і відкликати, якщо людина порушить ті цінності, з якими йшла у владу. Наприклад, є на нашому підприємстві юрист, він отримує зарплату, тому, скажімо, в депутати Черкаської міськради він не піде заробляти, як дехто. У нього є робота і зарплата. У владу він іде, щоб, маючи досвід і підтримку фахівців нашого підприємства, працювати над розвитком міста, над змінами задля родин, які довірили йому їх представляти і нести за це відповідальність. Повірте, світ змінюється, репутація – понад усе. Бізнес це відчуває насамперед. Так має працювати і влада, – стверджує Віталій Ільченко.

– Припускаю, що ви через Київ достукувалися до «Слуги народу» не лише тому, що ви там також працюєте, а ще й тому, що у Черкасах структура партії мало розвинена. Яка подальша робота?

– Ми презентували обласний осередок. Тепер починається робота з відбору кандидатів, підготовки до виборів. Є Олександр Завітневич (директор ТОВ «Смілянський Ливарний Завод», нардеп від «Слуги народу», за неофіційною інформацією, саме його завдання – курувати місцеві вибори по Черкащині, і для цього він вже проводив ряд зустрічей з представниками політсил в області, – редакція), який відповідає за виборчу кампанію в області. А моє завдання – разом з бізнесом і з жителями Черкащини обрати тих, кому ми можемо довірити депутатство. Водночас хочу, щоб журналісти, громадськість могли також долучитися до процесу, навіть делегувати своїх кандидатів, тих, кому довіряє суспільство.

– Хто такий фронтмен?

– Той, хто буде спілкуватися з людьми, доносити свої ідеї і отримувати зворотний зв'язок. От ми спілкуємося з вами і я готовий почути від вас як чесного і об‘єктивного  журналіста, що є людина, яку ви поважаєте, знаєте і хочете бачити її у владі. Ми готові почути прізвища і залучати їх до виборчого процесу, щоб ваш знайомий теж став депутатом. Вже маємо початковий список кандидатів у депутати. Зазвичай кажуть, що місце в списку коштує грошей. У нас такого немає. Я хочу зробити вибори прозоро, щоб до нас долучилися справді прогресивні люди. Тож давайте об’єднаємося задля цього. Просто хочу разом з однодумцями зібрати команду з досвідом та бажанням на якісні зміни, яка піде у владу, а ми разом із ними нестимемо відповідальність.

– Всі поділяють вашу думку в команді?

– Не всі, але я впевнений, що ми зможемо переконати тих, хто ще досі остаточно не визначився. Але досягти реальних змін у житті суспільства ми зможемо тільки всі разом.

– Ви з бізнесу і не плануєте йти в політику?

– Я завжди дивився на політиків як на таких, що по різні боки барикад з нами. Пригадую 2009 рік, влада знищувала наш бізнес, який починався у 1999 році з маленької кімнати у підвалі, ми займались реалізацією препаратів для знищення тарганів і гризунів. Згодом – приблизно з 2001 року –  почали співпрацювати з Черкасами, бо тут був завод хімреактивів, де ми закуповували препарат проти гризунів. А у 2003 році взяли в оренду невеличкий цех в Черкасах на Сурікова і розпочали власне виробництво. Маючи 20-річний досвід у бізнесі – фактично це було 20 років боротьби за право залишитись у бізнесі, за можливість створення робочих місць і розвитку власного виробництва. Яке у мене після цього буде ставлення до влади, політиків? Після революції 2014 року я був змушений назад відкуповувати свою ж частку. Зараз бізнес потужний. Але і після революції Гідності скільки було проблем у нас, коли, здавалося б, маємо жити по-новому. Тож і долучаюся до цього політичного процесу. Кінцева мета: якісна фахова влада, депутати, щоб всі рішення були зважені, публічні і місто розвивалося. Щоб діти мого брата, які тут живуть, хотіли теж жити, навчатись і працювати в Черкасах.

001

– Ви казали про віджимання бізнесу за часів Януковича. І в Черкасах вже зіткнулися з корупцією, коли тут розвивали підприємство?

– Так, були випадки. І досить гучні. Ви уявіть, що таке ввести три об’єкти в експлуатацію. Це робилося, щоб тут працювали люди, платилися податки. А тоді мене викликає Дяченко, він був керівником ДАБІ, і каже, мовляв, ти все це зробив, але є інспекції, які анулюють документи і заблокують роботу. Як вирішити питання? Зрозуміло як. Зараз ця справа по вимаганню досі в судах…

– Як зараз працюється з владою такому великому бізнесу і чи не краще самому тоді піти в політику?

– Я бізнесмен і маю займатися бізнесом, хоча суспільні проблеми мене також дуже турбують. Я хочу лише допомогти. Водночас зараз сучасний світ. Я і так маю змогу достукатися до влади. Якщо колись голова ОДА чи міський голова дзвонили, щоб я заїхав, то зараз такого немає. Проте, коли я хочу відреагувати, наприклад, на якесь рішення влади щодо роботи підприємців, я можу написати пост у «Фейсбуці», висловити позицію або звернутись до влади від об‘єднання бізнесу. І, повірте, влада  реагує. Адже тепер вже це працює інакше. І за мною стоять 500 родин, бо коли б’ють по бізнесу, то б’ють же не по одній людині, а по всіх працівниках.

– Чи виходили на вас депутати, інші політичні сили, щоб зустрітися, поспілкуватися, скоординувати роботу?

– Так. Я відкрита людина і готовий знайомитися та спілкуватися з усіма людьми. Але не дивіться на мене як на політика. Сам я залишуся в бізнесі. Проте маю наснагу і хочу зараз сформувати команду змін, яка працюватиме фахово задля процвітання Черкас і Черкащини в цілому. Це будуть вибори між минулим і майбутнім, і я  впевнений, що нам це вдасться!

реклама

Коментарі  

 
0 #12 Вано Батумський 22.06.2020 14:50
А шо дєлать...нє...ну шо дєлать...)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Зрозуміло 13.06.2020 13:54
Якщо Ви досвічений, то не задавайте дурних запитань. Офіс -це дитсадок, а реальний штаб для реальних людей.Прозорість нам тільки сниться...

Цитую СН в Черкасах:
Починають з брехні,на дверях офіса написано, що під час карантину працюють дистанційно, а які ж контакти? Молода паняночка відповіла, що контакти для дистанції відсутні.В штабі зібралися молоді заробітчани, які навіть віддалено не розуміють спеціфіку місцевих виборів. Висновок, мета штабу бізнесмена Прибуток.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Новослово 13.06.2020 13:46
Ротфронт -це преслужба фронтмена

Цитую Ротфронта хто ?:
Ті хто розуміє, сміються. Щоб не називати керівника осередку, вплели фронтмена, ротфронта. Ефект наскоку пройшов. Якщо осередок партії очолює не голова ОДА, то дело погане. Взагалі, а хто бачив партквиток цих дядь, що хочуть зробити для себе слугами весь народ України
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9 Ротфронта хто ? 13.06.2020 09:23
Ті хто розуміє, сміються. Щоб не називати керівника осередку, вплели фронтмена, ротфронта. Ефект наскоку пройшов. Якщо осередок партії очолює не голова ОДА, то дело погане. Взагалі, а хто бачив партквиток цих дядь, що хочуть зробити для себе слугами весь народ України
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 СН в Черкасах 13.06.2020 08:50
Починають з брехні,на дверях офіса написано, що під час карантину працюють дистанційно, а які ж контакти? Молода паняночка відповіла, що контакти для дистанції відсутні.В штабі зібралися молоді заробітчани, які навіть віддалено не розуміють спеціфіку місцевих виборів. Висновок, мета штабу бізнесмена Прибуток.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #7 Ирина 10.06.2020 00:14
Сейчас уже почти никто не вспоминает о партии регионов (ПР), я её называла партия рецидивистов (ПР), то же самое будет и со "Слугой урода". Сейчас уже никто не признаётся, что голосовал или поддерживал ПР, то же самое будет и с уродами. Сейчас членство в ПР, как позорное клеймо, то же будет и с членством в уродах.
Почитала последний рейтинг и очень-очень огорчилась: уроды - 31%, жоппоблок - 16%, дальше все остальные.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #6 Руслан 06.06.2020 22:38
Цікаво, чому у слуги постійні перестановки в керівництві і членах на місцях? Посади продаються на аукціоні? Де Зозуля, де адвокати, які виграти Зеленському допомагали зникли? Все нові й нові обличчя. Міняються як рукавички, а спитати, як з кого за дії немає. Віталік, скільки заплатив, щоб фронтменом бути? В якій сумі благодійну пожертву? Бачу більшу ніж пропонували інші? Віталік, купивши собі посаду мізків для державного управління не купиш, кухарки країною управляти не можуть, подивися на свого протеже - нашого президента.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #5 для ХХ 05.06.2020 12:19
Цитую ХХ:
Ці казки ми вже слухаєм десятки років. Ще ні один бізнесмен не йшов у владу, щоб сплачувати податки, а навпаки. Своя сорочка ближче до тіла.

Я не прибічник Слуги, но хочу сказати, якщо у нас в Україні будуть всі такі бізнесмени, як цей пан - то нарешті реалізуються мрії народу. Якщо не знаеєте його особисто, спитайте у звичайних роботяг, які працюють у нього. Це порядна людина, відповідальний бізнесмен. За його особисто япідніму 2 руки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+33 #4 ХХ 05.06.2020 06:03
Ці казки ми вже слухаєм десятки років. Ще ні один бізнесмен не йшов у владу, щоб сплачувати податки, а навпаки. Своя сорочка ближче до тіла.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 1+1 05.06.2020 00:02
Всі не такі, одні ви хороші!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100