реклама

реклама

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко щойно під час брифінгу пояснив мету запровадження в Україні, і зокрема на Черкащині, надзвичайного стану.

274163525_2775197069443049_7682225088706317524_n

Про це повідомляє кореспондент «Прочерку».

– Надзвичайний стан потрібний передусім як попередження можливих небезпек, з метою посилення заходів безпеки, – сказав голова ОДА. – Приміром, щоб поліція взяла під посилений контроль об’єкти інфраструктури. Крім того, надзвичайний стан дозволяє проводити обстеження підозрілих автомобілів. Це буде робитися при в’їзді автівок у місто, область і виїзді.

Як наголосив Олександр Скічко, не планується жодних вилучень майна, хоч це і дозволяється законом. Також не буде комендантської години.

Встановлюється заборона на проведення масових заходів, мітингів, страйків.

Створюється обласний штаб з питань надзвичайного стану, до якого ввійдуть усі ключові владні органи.

– Важливо наголосити, що мобілізація наразі не проводиться. Натомість, оголошено призов резервістів – тих, хто має контракти, – сказав Олександр Скічко.

Він також звернувся до засобів масової інформації. Сказав, що про діяльність штабу ЗМІ отримуватимуть необхідну і вчасну інформацію. Попросив громадян довіряти офіційним джерелам інформації, зберігати спокій, не панікувати.

У Черкасах спільно з ДСНС розроблено газету-довідник, як слід діяти в умовах надзвичайного стану. Газету поширюють також за підтримки голів райдержадміністрацій і територіальних громад. Газета потрібна, «щоб було розповсюдження і чітке розуміння, що робити в тій чи іншій ситуації».

Олександр Скічко також повідомив, що незабаром відбудеться навчання сил територіальної оборони Черкащини.

І насамкінець він представив присутнім свого нового радника з військових питань Ігоря Табурця, який також є радником Ради національної безпеки і оборони.

Пан Табурець розповів, що він родом з Черкащини, з Кам’янки.

– Надзвичайний стан ще з 2014 року – в нашій свідомості, – сказав він. – Запровадження надзвичайного стану показує, що ми – єдині, готові до захисту Вітчизни.

Ігор Табурець не виключив, що може бути загострення ситуації, але, як він наголосив, Збройні сили та інші силові структури готові до цього.

Начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області Михайло Куратченко, виступаючи на брифінгу, ще раз наголосив, що обмеження, які буде встановлено у зв’язку із запровадженням надзвичайного стану, – задля безпеки громадян. Поліція збільшить кількість патрулів і буде звертати увагу на підозрілих осіб, більш ретельно захищатиме об’єкти інфраструктури.

Михайло Куратченко попросив громадян, виходячи з дому, мати при собі посвідчення особи або інший документ. Також необхідно мати документ тим, хто має зброю. Проте, як пообіцяв начальник ГУНП, жодних безпідставних вилучень не буде. Також не буде обмежень щодо продажу зброї і набоїв.

Жодних заборон на в’їзд чи виїзд із області не передбачено.

– Можливо, коли оперативним штабом буде встановлено блокпост, то будуть перевірки, але все в межах закону, – пообіцяв Куратченко.

Він також додав, що в разі, якщо буде інформація про здійснення кимсь заходів із дестабілізації ситуації, кількість нарядів буде збільшено. Правоохоронці будуть реагувати швидко і перевіряти інформацію.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Кіна теж 23.02.2022 20:58
Бо кінщик також спився.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Черкащанка 23.02.2022 20:02
А хіба Верховна Рада не має проголосувати за введення надзвичайного стану?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Оккупационная комендатура 23.02.2022 16:08
Ого_го
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Все ок 23.02.2022 15:29
Ого :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100