bez00 Як і багато черкаських новоспечених політиків, перший заступник міського голови Черкас Віктор Беззубенко потрапив у владу з бізнесу. Нині він також є депутатом обласної ради від Партії регіонів і  має потужного патрона у Києві. Адже Віктор Анатолійович є радником керуючого Державним Управлінням Справами Президента України.

«Прочерк» починає презентувати нових людей, що входять до керівництва мерії з досі непублічного Віктора Беззубенка.

– Як вам на посаді першого заступника мера Черкас?

– Мені і легко і важко. Легко, бо я потрапив у професійну команду на чолі з мером, бо я на цю посаду делегований Партією регіонів, потужною силою, яка на сьогодні взяла відповідальність за економіку в області, місті. Мені легко, бо в області є потужний губернатор, на якого ми рівняємося. А складно мені, бо в державі, у суспільстві є великі виклики, пов’язані у першу чергу з економічною кризою. Тож усі ті рішення, що приймаються на рівні держави, в органах місцевого самоврядування, вони, у першу чергу, будуть пов’язані з економікою. І ті напрямки, які входять у сферу моєї відповідальності, – а це економіка міста, бюджетний департамент, управління власністю міста, – вважаю важкими, але саме вони зорієнтовані на вирішення нинішніх економічних проблем.

Тепер друга особа у владі після Сергія Одарича - представник Партії регіонів Віктор Беззубенко

Тепер друга особа у владі після Сергія Одарича - представник Партії регіонів Віктор Беззубенко

Ви сказали, що вас делегувала партія. Чи доводиться вам все-таки перед керівництвом вашої партії звітувати за вирішення тих чи інших питань, за ті процеси, що відбуваються в мерії?

"І у губернатора Сергія Тулуба і у міського голови Сергія Одарича є чітке бачення розв’язання усіх тих проблем, які є в місті Черкаси і області. У них нині нема ні однієї конфліктної ситуації, які ви могли вбачати до цього..."

"І у губернатора Сергія Тулуба і у міського голови Сергія Одарича є чітке бачення розв’язання усіх тих проблем, які є в місті Черкаси і області. У них нині нема ні однієї конфліктної ситуації, які ви могли вбачати до цього..."

– Усі дії політичних сил Партії регіонів і Вільних демократів були узгоджені до мого призначення першим заступником. І у губернатора Сергія Тулуба і у міського голови Сергія Одарича є чітке бачення розв’язання усіх тих проблем, які є в місті Черкаси і області. У них нині нема ні однієї конфліктної ситуації, які ви могли вбачати до цього, які були спровоковані, у першу чергу, якимись виборчими кампаніями. Зараз всі дії узгоджені. І всі дії направлені тільки на те, щоб з приходом Партії регіонів, з узгодженими її діями з вільними демократами кожен черкащанин відчув, що їхнє життя і їхнє перебування в місті Черкаси стало комфортнішим. Це найголовніша ціль. І ми не повинні декларувати ці дії. Вони повинні бути задекларовані конкретними справами. Так, як це робить губернатор. Він сказав, що музей Шевченка в Каневі буде відкритий в конкретні терміни, і так і було. І обласна дитяча лікарня, яка простояла десяток років, буде здана у зазначений термін. Це конкретні дії, які черкащани можуть бачити і відчувати в своєму житті. Так працюватиме й міська влада.

– Чи вистачить коштів?

– Зараз кошти Мінфіну по бюджету закладені такі, що у нас йде недофінансування делегованих державою повноважень. І ми сподіваємося, що знайдемо джерела, як цю ситуацію виправити.

Віктор Беззубенко разом з чисельною групою черкаських підприємців на минулих виборах став депутатом обласної ради від ПР.

Віктор Беззубенко разом з чисельною групою черкаських підприємців на минулих виборах став депутатом обласної ради від ПР.

– На вашу думку, чи слід було ухвалювати програму соціально-економічного розвитку Черкас без конкретних цифр? 

– Чому так сталося? Тільки з однієї причини. Ми дуже виважено підходимо до кожної цифри. Програму обов’язково потрібно було ухвалювати. А законом передбачено, що її можна прийняти без цифр. Зараз ми відпрацьовуємо кожну цифру. А бюджет розвитку настільки незначний, що хочеться його направити у найболючішу і необхіднішу частини економіки розвитку міста. Він зараз відпрацьований і буде переданий у комісію на розгляд. Ми прислухаємося до депутатів і думаємо, що депутатський корпус прийме виважене і правильне рішення.

– Директор департаменту бюджетної політики Наталія Джуган казала, що через дефіцит бюджету цьогоріч бюджетникам не вистачатиме на два-три останні місяці зарплати. Можливо, вже визначилися як вирішити питання?

– Ми над цим працюємо. Робимо все, щоб вирішити це питання і у великій мірі розраховуємо на рішення Верховної Ради. Сподіваємося, що на рівні держави бюджет буде під кориговано.

– Ви не публічна людина. До виборів у політиці вас не було помічено. Все-таки, хто вас делегував на посаду першого заступника?

– Я заступник голови міської організації Партії регіонів. Мене делегувала міська організація, яку очолює Сергій Отрешко. Щодо моєї публічності, то скажу вам, що у вас сьогодні видатний день. Адже публічність людини від ЗМІ залежить. Ви сьогодні перший раз спілкуєтесь з першим заступником міського голови і робите його публічною людиною. Що ж до керівного досвіду, то зазначу, що я з 90-го року на керівних посадах. Був головним механіком Черкаського заводу керамзитного гравію, заступником директора компанії «Євросервіс», генеральним директором цієї компанії. Тобто, я в компанії «Nissan» (ТОВ «Євросервіс 2000» є офіційним дилером компанії «Nissan» у Черкасах –ред.) був публічною людиною. Мене знали у Києві, мене знали наші дилери по всій Україні. Тобто в тій сфері, де я працював, я був публічним. У політиці до якогось часу я себе не бачив. Враховуючи, що я зробив в політику крок, то думаю, що буду публічним.

- Готові і до публічного обговорення бюджетного процесу? Адже розподіл коштів – традиційно закрита і конфліктна тема..

- Я хочу, щоб бюджетна політика міської ради була зрозуміла кожному черкащанину. У ЗМІ ми розміщуватимемо інформацію щодо цього. Кожен черкащанин знатиме, як буде використана кожна копійка.

Вважаю, що чим більше черкащани будуть поінформовані про бюджет, тим менше буде питань. От погляньте, бюджет розвитку у нас становить 42 млн. грн. Для того, щоб розв’язати перші актуальні проблеми міста, потрібно 177 млн. грн. І от черкащани повинні розуміти, що у нас в руках 42 млн. грн., і маючи ці кошти, потрібно вибрати найболючіші точки, спрямувати кошти у таке русло, щоб місто розвивалося. Повинна бути політика держави на створення робочих місць тощо. Промисловість повинна запрацювати. Поки в рядового черкащанина не з’являться гроші у кишені, поки черкащани не почнуть купувати квартири, автомобілі, то економіка не зрушиться з місця. Тож ми повинні створювати інвестиційні проекти, знайти можливість співпраці з підприємцями, які в першу чергу, задіяні в виробництві.

До переходу в мерію нинішній перший заступник міського голови керував крупним автосалоном

До переходу в мерію нинішній перший заступник міського голови керував крупним автосалоном

– Ви перейшли з бізнесу у політику. Нині крім як міськвиконкому ви ніде не працюєте?

– Згідно чинного законодавства я не працюю в комерційних напрямках. Я до бізнесу зараз не маю ніякого відношення крім тих підприємств, де  вважаюся засновником.

– Які це підприємства?

– Скажу так: у в компанії «Євросервіс» я не є засновником. Я засновник черкаського підприємства «Автотехпром», засновник Черкаської рибоводо-меліоративної станції, що на Звенигородщині розводить рибу.

У Віктора Беззубенка у владі є потужний патрон - керівник ДУСі Андрій Кравець

У Віктора Беззубенка у владі є потужний патрон - керівник ДУСі Андрій Кравець

– Які у вас зв’язки з нинішньою столичною владою? Не так давно Сергій Одарич у одному з інтерв’ю казав, що всі успішні проекти зав’язані на особистих зв’язках.

– Я радник керуючого Державним Управлінням Справами Президента Андрія Кравця. Тобто тут мова йде про стосунки з цим керівником. Але використовувати особисті зв’язки… У нас не повинно бути особистих зв’язків. А от отримувати державну підтримку можна і потрібно. Це буде тільки на користь черкащанам.

НОВА МЕРІЯ – новий проект «Прочерку». Це серія інтерв’ю з керівниками черкаської міськради та міськвиконкому, у яких ми представлятимемо черкащанам нових людей у владі, розповідатимемо про їх обов’язки, повноваження та погляди.

реклама

Коментарі  

 
+19 #41 Утипутин 08.02.2011 09:32
Цитую AMG63:
Виктор красавец! Молодец Беззубенко, так держать!!! Звезды вещают, что все будет очень хорошо.

Два вопроса к номерному комментатору AMG63:
- Что именно должен держать "красавец Беззубенко"?
- Чьи звезды "вещают" - генеральские, с погон отставного Ивахненко? Так не нужно им сильно верить. Как только развалится шаткий союз в горсовете - Одарич мнение звезд не спросит!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+43 #40 Місцевий 08.02.2011 09:28
Уважно прочитав коментарі. Визначу їх одним словом: СМІШНО! Смішно, коли з Беззубенка одні роблять монстра тільки тому, що він член чужої абсолютній більшості черкащан донецької партії і П2яте колесо автофірми міліцейського генерала кучмівської обойми. І смішно, коли інші сорочку на собі рвуть, намагаючись довести, що Беззубенка і звуть так, бо він, мовляв, зуби з"їв на тому, як допомагати пересічним черкащанам. Істина десь посередині: гроші бізнесу і партналежність дали змогу громадянинові Б. стати маріонетковим "заступником" Одарича, чиї дії керуються з будівлі, яка розташована навпроти мерії. Очікувати, що ми хоч з часом побачимо, що вміє Б. сам по собі, не доводиться!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #39 жужа 05.02.2011 09:14
Для Одарича, його теперішніх та колишніх заступників - Савчука, Дзюби, Гури, Беззубенка, Гужви, робота в мерїї - прикриття бізнесової діяльності, шлях до створення дочірніх фірм, через які прокачуються бюджетні кошти. Психологія у хлопців однакова: робочим на своїх фірмах платять по 1500-2000 гривень в місяць, собі по 50-100тисяч. При правлінні таких "менеджерів" соціальна галузь міста - медицина, освіта, культура іде з молотка - закриваються школи, лікарні,скорочу ються видитки на харчування, медикаменти Бідні стають біднішими, а багаті - багатшими..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #38 AMG63 04.02.2011 17:48
Виктор красавец! Молодец Беззубенко, так держать!!! Звезды вещают, что все будет очень хорошо и друзья этому рады.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-16 #37 Черкащанка 04.02.2011 11:41
Сергей С. полностью Вас поддерживаю!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-34 #36 Сергей С. 03.02.2011 23:57
По поводу партийности: у каждого из вас есть "любимая" партия. И говорить, что члены других партий - , мягко говоря, не достойны каких-то должностей - это низко. Глупо говорить, что человек будет плохим политиком только потому, что он "регионал".
Вы оторвите задницу от домашних и офисных стульев и поспрашивайте у людей, знакомых с ним, о том, что они думают об этом человеке. Вы напишите "Тупо", "Все забоятся говорить плохое"... Тупо одно: судить о людях, впервые слыша о них!!!
P.S. Можете минусовать коментарий, как вы делали со всеми позитивными отзывами ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #35 Сергей С. 03.02.2011 23:56
Прочитал, типа "переписали на жену и детей", "бизнес навсегда". На данный момент директором на Евросервисе является далеко не член семьи - это раз!
Во-вторых, читал про Ивахненка, про "обычное подставное лицо на "Евросервисе"".. При чём здесь подставное лицо? У Виктора Анатольевича была должность "директор" - просто управлял фирмой. И всё, что связывает его на данный момент с Евросервисом - это авто марки Ниссан.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-50 #34 ПАТРИОТ 31.01.2011 21:33
Анонимность не скроет сути. Прощай "Детектор", попробуй быть обьективным.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+50 #33 Детектор 31.01.2011 17:22
Цитую ПАТРИОТ:
И еще раз "ДИРЕКТОРУ"/// тебе "ДИРЕКТОР".

Ты снова не удержался, чтобы по-детсадовски не покривляться над моим ником? Тогда буду называть тебя тоже слегка взъерошенным ником - "ПартИдиот". Ничего,потянет? Потому как на патриота ты не похож напрочь, а на борзо-хамовитого фана отдельно взятой партии - очень даже. А ты меряйся дальше в песочнице рейтингом своих кумиров, меряйся. Но только сам - утомил уже ВСЕХ конкретно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-54 #32 ПАТРИОТ 30.01.2011 22:31
И еще раз "ДИРЕКТОРУ", писать правду надо о людях и вопросов не будет. Каждый, каждого уважать будет. Вопрос для ПАТРИОТА:- "откуда такой взялся", ответ - из жизни, которую реально "хлебнул". Удачи тебе "ДИРЕКТОР".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100