реклама

реклама

У Холодному Яру 14-го жовтня традиційно було проведено яскраве свято Покрови. Більше сотні учасників сформувало живе коло у вигляді мапи України, куди входить і етнічно близька нам Кубань.

Покрова 1

Воно стало можливим завдяки ГО «Поклик Яру», яка ініціювала цей захід за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації. Організатори вважають Покрову сакральним для кожного українця.

Це чи не найбільше церковне свято, шановане ще з часів козацтва. День створення Української повстанської армії та загальний День захисників і захисниць незалежної України.

Дійство символічне, адже об’єднує тих, завдяки кому воно і святкується на наших теренах - українських захисників сучасності та минулого.

За словами організаторів місцевість Холодного Яру обрана не випадково.

Покрова 2

Тут запалювався вогонь не одного повстання і не один воїн освячував тут свою зброю у Гайдамацькому Ставі. Холодноярські повстанці так само називали себе козаками, продовжуючи українську традицію у боротьбі проти більшовиків. УПА та ОУН справедливо вважаються послідовниками холодноярців від історичного спадку до запозичення методів партизанської війни в них. Безапеляційні гасла холодноярців «Воля України або смерть» та «І повіє огонь новий з Холодного Яру» в умовах повномасштабної війни актуальні, як ніколи. Окрім цього, в сьогоднішній війні на фронті стоїть 93-тя ОМБР із назвою «Холодний Яр».

«Ми продовжуємо підкреслювати важливість цього дня і робимо його велелюдним для усіх українців. Холодний Яр об'єднує покоління захисників нашої держави. В ньому формується традиція військової звитяги та світогляд Нації воїнів, а це важливо для держави, яка йде до Перемоги!»

Також одним із завдань організації є популяризація Холодного Яру і його історії. Герої цього регіону не мають належного визнання в державі та суспільстві. Тому цей захід, окрім символічності, має і практичну ціль.

Жива карта України

Відтепер Покрова у Холодному Яру є традиційною. «Поклик Яру» прагне об’єднати усю Україну в різних її куточках.

ГО «Поклик Яру» відома своїми освітніми та патріотичними заходами. Основна мета організації – виховання відповідальної молоді на засадах Побратимства, Дисципліни та Патріотизму.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100