реклама

реклама

Благодійний фестиваль Дитячої телестудії «Unikko» відбувся 4 березня у актовій залі Центру дитячої та юнацької творчості. Захід провели до Всесвітнього дня дитячого телебачення та радіомовлення, – про це повідомляє кореспондентка Прочерку.

20230304_154344

З нагоди дитячого свята керівники гуртка організували фестиваль талантів та благодійний ярмарок хенд-мейд виробів. Раніше свято відзначали цікавими інтерактивами, наприклад, кілька разів відзначали тематичними квестами. Ідея фестивалю талантів з’явилася ще минулого року, але через повномасштабне вторгнення захід довелося перенести на рік.

«Діти-журналісти надзвичайно талановиті, різносторонні, відвідують ще інші гуртки. Хотілося, щоб вони подивилися один на одного з іншого боку, можливо і я дізнаюся про них щось нове. Хтось зробить презентації, хтось співає, хтось малює. Оскільки діти часто роблять щось своїми руками, ми подумали, чому б не влаштувати ярмарку для того, щоб виручити кошти і допомогти армії та волонтерам», – розповіла керівник дитячої телестудії «Unikko» Надія Чередник.

Під час благодійної ярмарки вдалося зібрати понад 4 000 гривень. Виручені кошти передадуть черкаській журналістці та волонтерці Вікторії Хамазі, яка регулярно відвідує бійців на передовій.

20230304_152410

«На заняттях доносила дітям важливість цієї благодійної ініціативи, більшість підтримали: поприносили випічку, зефір, дрібні вироби ручної роботи. Деякі мами також долучилися, наприклад, хтось приніс свої картини, дехто виявив бажання виготовити щось спеціально для продажу», – додала Надія Чередник

За докладені зусилля діти разом з батьками отримали дипломи учасників доброчинного фестивалю. Загалом до ініціативи долучилися близько 50 вихованців гуртка, серед них і третьокласник Ілля Портянко:

«Я займаюся у телестудії «Unikko» вже два роки. Я хотів бути популярним, мені подобається увага, тому я прийшов на гурток. Мені подобаються наші заняття, я небайдужий до всіляких знімань. Дуже важливо допомагати ЗСУ, бо зараз деякі країни не хочуть нам допомагати і присилати техніку. Ми влаштували благодійний захід, люди донатили гроші, щоб купити військовим техніку».

20230304_161450

Серед батьків, які приєдналися до благодійного заходу мама Іллі Портянка – Володимира. Вона розповіла про важливість заходу та знання, які її син здобуває у телестудії «Unikko»:

«Тут діти вчаться працювати в команді, розвивають свою дикцію, вміння спілкуватися, знімати та монтувати – це корисні навички, корті формують дитину, як особистість. Сьогоднішній захід це хороша можливість не лише для дітей, а й для батьків докласти своїх зусиль для того, щоб допомогти країні. У військовий час кожен має відчувати свою  відповідальність, старатися допомогти і вчити цьому своїх дітей. Також хочу подякувати керівникам гуртка Надії Федорівні та Марині Миколаївні, за їхній вклад у наших діток. Вони не лише діляться із дітьми професійними знаннями, а й вчать їх бути людяними та добрішими».

20230304_161623(1)

Дитяча телестудія «Unikko» має три різновікові групи вихованців. Зокрема, одинадцятикласниця Анастасія Донець також взяла участь у фестивалі. Дівчина розповіла, чому відвідує гурток журналістики:

«На гурток журналістики я прийшла два роки тому. Передусім «Unikko» для мене це наша тепла команда, круті знімання, саморозвиток та нові знання. Сьогодні ми зібрали певну суму і передамо її нашим бійцям за те, що вони оборонять нас і роблять усе для того, щоб ми могли навчатися та відпочивати. Кожного дня ми витрачаємо кошти на певні побутові речі, а на фестивалі ми всі круто провели свій час, придбали для себе щось цікаве і тим самим задонатили».

20230304_155220

Анастасія Бут

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100