15 липня у селі Мельники на Черкащині після перерви розпочав свою програму фестиваль нескореної Nації "Холодний Яр". Організатори розгорнули локації біля Гайдамацького ставу та Мотриного монастиря. Метою цьогорічного заходу стало зібрати серед війни велике коло однодумців, які захищають Україну від ворога. Захід стане даниною пам’яті нашим загиблим побратимам, розповіла голова оргкомітету Зоя Бойченко, пише Суспільне.

5e33f5df64c3a96a

На початку повномасштабного вторгнення під Попасною загинули двоє важливих для "Холодного Яру" людей – ведучий фестивалю, поет Юрій Руф та один з членів оргкомітету, волонтер Павло Собко.

“Нас весь час запитували, чи буде фестиваль, і ми зрозуміли, що він потрібен. Це буде данина пам’яті нашим загиблим побратимам і можливість зустрітися живим, поспілкуватися, отримати заряд для нової боротьби”, — розповіла голова оргкомітету Зоя Бойченко.

299dd1436790ccc5

"На сцені чек, на гутірковій галявині люди чекають першого спікера, кухня "Велес" готує їсти, ярмарка розгортається, намети встановлюють!", — прокоментували початок першого дня фесту організатори.

3dadb59bfd8b5b6e

Фестиваль нескореної Nації “Холодний Яр” відбувався щороку з 2015 року, за винятком двох вимушених пауз у 2020 році – через карантин та у 2022 році – через повномасштабну війну з російськими окупантами.

d967ff21a418f6d4

"Приїхали усією родиною. Скучили за "своїми людьми". Будемо гостювати два дні. Спатимемо у машині і намет з собою привезли. Таке відчуття, ніби давно не був вдома. І от після тривалої відсутності ти повернувся. Не можеш надихотися цим повітрям, надивитися на ці краєвиди. Не даремно Холодний Яр називають місцем сили", — розповів Володимир.

d57341f47851cd04

Відроджений фестиваль має багато спортивних активностей, гутіркову галявину та музичну сцену, яка цього року буде більш акустичною.

"Я щороку приїздила сюди з друзями. Намети. Багаття. Зоряна ніч. Музика. Багато спогадів. З фестивалем я росла. Цього року зустріч особливо радісна і особливо сумна. Деяких друзів забрала війна", — розповіла Анастасія Кравченко з Черкас.

641412d0b74636be

Черкащанка Анна Шепель відвідує фестиваль не вперше:

"Цього року трохи спізнилися. Були на минулому фестивалі. Важливим тут є те що він для українців, про українців і українською від початку створення. Неймовірна атмосфера свого кола, навіть поки ще нікого не знаєш. Українська музика, жодного пафосу і зіркових хвороб учасників, дуже велика просвітницька робота на гутірковій галявині та поза нею. Задіяні люди будь-якого віку. Цього року менше розваг, але певна, що не менше цікавого. Знаю, яку титанічну роботу роблять організатори. Цьогоріч їм було ще важче, бо втратили частину команди, а це як сім'я. І обстановка навколо теж напружена. Я вірю в успіх заходу, оскільки все більше українців мають запит на якісний, не попсовий український контент".

662cf57c1b16a0e6

Гасло цьогорічного фестивалю – “Відновлення Nескорених”. У програмі фестивалю передбачені зустрічі з реабілітологами, психологами, гештальт-терапевтами. Представники Українського ветеранського фонду поділяться досвідом, як ветеранам розпочати власний бізнес. Також під час фестивалю збиратимуться кошти на дрони для “Карпатської Січі”, 56-ї та 118-ї бригад.

d6f1c2560ac710bb

Як і щороку, на фестивалі будуть діяти такі локації: ярмарок майстрів, дитячий майданчик, виставкова територія, гутіркова галявина, спортивна локація та акустична сцена. Традиційно фестиваль буде безалкогольним.

aea4e277188242ee

На фестивалі облаштували наметове містечко, зона харчування відпочинку та галявина волонтерських організацій і ініціатив.

91d35bb4d5e17a61

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 думайте 16.07.2023 09:03
мало людей, бо всі справжні націоналісти зараз на війні
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100