реклама Делікат

Понад 200 осіб доєдналися до заходу «Родинна колиска захисника», який відбувся на території мистецького фестивалю «Крутий Заміс» у Мельниках, що на Чигиринщині. Тут зібралися військові, ветерани, їхні сім'ї та жителі громади.

IMG_20240524_154108

Майстер-класи, активності допомогли присутнім емоційно перезавантажитися.

IMG_20240524_133236

Ветеран з Канівщини Сергій Голдиш приїхав у Мельники, щоб відпочити з рідними. Сергій – учасник АТО, служив у лавах ЗСУ з 2013 року. У серпні 2014 потрапив у полон до сепаратистського батальйону.

– Це сталося під час евакуації поранених, був обстріл. Мене взяли в полон. Перебував там протягом місяця. Потім обмін… реабілітація… Терористи під час допиту вибили мені майже всі зуби.

Минулоріч на «Родинну колиску захисника» його запросив побратим. Проблему Сергія помітили благодійники, й, згодом, було проведене зубопротезування.

Зустрівся зі своїми побратимами на території «Крутого Замісу» військовослужбовець із Звенигородщини Максим. 20-річний юнак став на захист країни у 2022 році, коли дізнався, що батько зник безвісти на війні.

IMG_20240524_132312

– Я вирішив мститися. Служив у 116-тій окремій механізованій бригаді, перебував на Запорізькому напрямку.

Військовослужбовець бригади «Буревій», ветеран Артем Янчевський теж приїхав із Звенигородщини. Він підписав контракт на проходження військової служби у ЗСУ у 2021 році.

– Нам усе сподобалося. Такі заходи – психологічне розвантаження в цей час. Гарна кухня, гарний настрій і люди, – сказав Артем.

Мама захисника Віталія Янчевська весь час знаходилася біля сина.

– Бажаю нашим хлопцям на передовій, щоб їх оберігали янголи-охоронці. Ми чекаємо захисників, любимо, йдемо разом до перемоги! Хочемо миру, й ясного неба, як сьогодні.

IMG_20240524_152926

Усі охочі також могли дізнатися більше про послуги, які передбачає програма реінтеграції захисників «МХП Поруч»: медобстеження, лікування і реабілітацію, юридичну та психологічну підтримку, соціальну реінтеграцію, професійну адаптацію.

Під час заходу збирали кошти на підтримку 93-ї ОМБ «Холодний Яр». На локації «Крутого Замісу» організували благодійний концерт, де виступили гурти «Kozak System» та «Крутий Заміс».

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100