реклама

реклама

Кілька сотень черкащан прийшли у четвер, 8 серпня, до Черкаського обласного краєзнавчого музею на відкриття виставки одного з найвідоміших художників світу Нікаса Сафронова.

Здебільшого на перший день виставки до музею прийшли черкаські митці, журналісти, а також представники влади. Більшість із них потрапили на виставку безкоштовно – за запрошеннями. Усіх їх на вході до музею пригощали шампанським і цукерками.


Присутнім представили близько сорока робіт художника, виконаних у різних напрямках: містичний реалізм, графіка, портрети та пейзажі. Нашумілий портрет дружини голови Черкаської ОДА Галини Тулуб на виставці не представили. Не прийшов на відкриття виставки свого друга і сам губернатор.


Думки присутніх щодо творчості відомого митця розділилися. Зокрема, черкаський художник Володимир Яковець взагалі відмовився будь-що коментувати журналістам.


– Без коментарів! Підійдіть до інших художників… Мені було цікаво подивитися на його картини, тому що раніше бачив лише репродукції. Але я нічого говорити не буду, тому що немає про що говорити, – відрізав Яковець.

 

Зовсім іншої думки був черкаський поет Олексій Юрін.


– Виставка мені дуже сподобалася, особливо ідеї, які автор намагався втілити у своїх картинах, – каже «Прочерку» Олексій. – Я знав ім’я Нікаса Сафронова, але не був знайомий із його картинами, тому сьогодні я вперше з ними познайомився.


Єдине, що не сподобалося поету, – надлишковий пафос.


Піарницю Марину Волошенко на виставку запросила її подруга – директорка ТРК «ВІККА» Любов Правдіна. Пані Марина у виставці пафосу не побачила. Марина запевняє: їй подобається, що тут «все по-простому», адже є вільний доступ до робіт, біля яких можна фотографуватися.


– Перед виставкою я встигла переглянути трохи інформації про самого Нікаса Сафронова. Хоча я й раніше багато про нього чула, адже він – людина-шоу. Сьогодні мене вразили кілька робіт. Дуже сподобався демократизм, який тут панує, – каже Марина Олександрівна.


Єдиного представника місцевої влади, який прийшов на виставку, заступника міського голови Черкас Павла Карася картини Сафронова розчарували.


– Я не є експертом, сюди прийшов просто як глядач, тому ні на що не претендую, – одразу попередив Карась журналістів. – Мене особисто не вразило! Мені здається, що Сафронов – це маркетолог, якому вдалося донести «новим руським», що це – круто. Я був у Центрі сучасного мистецтва Жоржа Помпіду в Парижі, я бачив сучасне мистецтво, яке дійсно мене вразило. У цьому випадку мої враження такі… середні.


Також він запевнив, що Сафронов – це «продовження російської попси».

 

– Це російська попса в образотворчому мистецтві. Я – людина нової формації, тому хочу бачити дещо інше, – не зупинявся критикувати Павло Миколайович. – Востаннє я був на такому культурному закладі на «Ночі в музеї». Можу сказати, що та подія мене вразила значно більше. Я отримав задоволення. А в цьому випадку більше престижності процесу. А мене така фальшива престижність дратує.


За його словами, на міськвиконком організатори дали три запрошення, одне з яких отримав секретар міськради Віктор Білоусов. Однак оцінити сучасне мистецтво він не прийшов.


– У кого третє запрошення, я не знаю. Нам дали три. Мені було цікаво – я попросив, – пояснив Карась.


Нагадаємо, виставка картин Нікаса Сафронова триватиме у Черкаському обласному краєзнавчому музеї триватиме до 1 вересня. Квиток на виставку коштуватиме 60, 40 (для студентів та пенсіонерів) та 20 (для інвалідів та дітей дошкільного віку) гривень. Виставка вже встигла побувати в Донецьку, Ялті та Дніпропетровську. На 17 серпня запланований приїзд самого автора робіт – Нікаса Сафронова.




реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #24 Я бачив покращення!!!! 26.08.2013 22:56
Пурга редкая!!! Попса в духе киркорова и лорак...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #23 Валентина 22.08.2013 08:44
Яка ж дурня! І дивитись на це гоном заганяють державних службовців ще й заставляють платити такі кошти за білет! І це демократична область?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #22 скажи 20.08.2013 23:18
Цитую Маша:
Карась - очаровашка! :-)


ваще КАРАСЬаучег. Не то, что всякие там obseratorы!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #21 ***** 18.08.2013 10:23
Карась такой многогранный , почти круглый
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #20 Оксана Колісник 14.08.2013 20:23
Цікаво, скільки відвідувачів побували на виставці? Зо два роки тому Сергій Тулуб припхав до Черкас якесь молоде чудо, що дві години катувало рояль і вуха слухачів у залі обласної філармонії. Це чудо подавали як позашлюбного чина Нікаса Софронова, а на дійство зігнали всіх наявних у місті працівників культури. Цікаво, скільки прогнали через виставку робіт самого?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #19 Гоша 14.08.2013 20:21
А Топчій на фото х....о виглядає. Видно вилазять їй боком людські сльози. Топчій - моральний ....! Геть Топчій!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #18 Форевер 14.08.2013 11:45
Цитую За Справедливість:
4-та картина знизу часом не з Карася писалась? :D


З Герасименка - куруючого справами МВК))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #17 Оксана Мацюцька 14.08.2013 11:10
Це саме той рідкісний випадок, коли Карась абсолютно має рацію. Не треба бути експертом: виставки організовуються для всіх. От кожен і може сказати свою думку.
Мені було дивно чути, як одна з черкаських художниць аж захлиналась від захвату і обіцяла привести свою дочку, щоб вона подивилась на картину з Дідом Морозом. Сафронов - придворний маляр. Художник він поганий, його почерк - кричуще школярство. Вся його творчість - елементарний російський лубок.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #16 Сергийко 14.08.2013 10:13
Да что вы до Паши прицепились? ОН же сказал - я не эксперт.
Спросили бы лучше у той же Правдиной, ну или у постоянных писателей прочерка. Ну вот честно, Прочерк, а вам как творчество Никаса? Есть ли у кого-то из вас работы кисти Сафронова? Как относится к его творчеству Сергей Олегович, простые люди, жители города, которые уже успели посетить выставку? И много ли уже человек посетило сие мероприятие и заплатило 60 грн. за вход, а не по пригласительном у для политиков и журналистов?

Форумчанам города и интернет-сообществу приглянется "Невидящая или посвящение в рыцари", некий фейс-палм:)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #15 Чесный 14.08.2013 09:51
Он п**лец сказал првду, а мог бы потрудится соврать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100