реклама

реклама

Завтра, 8 серпня, о 18.00 в Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки одного з найдорожчих художників світу Нікаса Сафронова. Вона триватиме до 1 вересня.


Сорок картин, що представлять на виставці, до Черкас везуть на броньованому автомобілі з Ялти. Їхня загальна вартість становить 1,5 млн євро.

– Ми намагалися підібрати таку колекцію, щоб показати всі основні напрямки, в яких Нікас Степанович працює. Там буде містичний реалізм, графіка, портрети та пейзажі, – розповів під час сьогоднішньої прес-конференції директор виставки Ілля Базарсад.

«Родзинкою» виставки стане картина, що своєю містикою сколихнула весь світ.

– Кілька років тому Нікасу надійшло замовлення намалювати одного молодика (його батьки – дуже багаті), який, на жаль, помер. Нікас довго відмовлявся через негативну атмосферу. Та зрештою згодився. Довго її малював – десь півтора року. Тоді як зазвичай на це йде не більше, ніж два місяці. Поки її писав, дуже хворів. Коли подивилися на зворотній бік картини, то побачили, що там відобразився портрет цієї ж людини, але в старості. Хоча помер хлопець молодим… – розповів про історію однієї з картин Ілля Базарсад.

Жодна із замовлених експертиз дивовижу з картиною так пояснити і не змогла.

– Саме тому ця картина – двостороння. Вона стоятиме на мольберті так, щоб можна було розгледіти з обох боків, – додав директор виставки.

Чи буде представлена нашуміла картина дружини голови Черкаської ОДА Галини Тулуб – поки що невідомо.

Квиток на виставку коштуватиме 60, 40 (для студентів та пенсіонерів) та 20 (для інвалідів та дітей дошкільного віку) гривень. Виставка вже встигла побувати в Донецьку, Ялті та Дніпропетровську.

– У Черкас виставка проходитиме поза всіма правилами, оскільки не була включена до загального переліку турне. Зазвичай ми працюємо лише з містами-мільйонниками. У процесі співробітництва ми багато разів чули від Нікаса про Черкаси. Його життя дуже пов’язане з вашим містом, областю. За плітками, тут навіть любов якась була в нього серйозна… Крім того, вони з губернатором Черкаської області – справжні друзі. Він цінує мистецтво. До того ж, у нього скоро День народження (13 серпня Сергій Тулуб святкує 60-річчя, – ред.). Тому й був наказ від Нікаса зробити тут виставку, – говорить Ілля Базарсад.

17 серпня до Черкас приїде і сам автор картин, відомий художник Нікас Сафронов. Директор виставки Ілля Базарсад характеризує свого шефа як добру та набожну людину. Мовляв, перед тим, як малювати кожну картину, художник молиться.

– Його картини дуже позитивні, емоційно заряджені. Коли відвідувач звідти виходить, то в нього гарний настрій. Його картини дуже позитивно впливають на людей, – запевняє Ілля.

реклама

Коментарі  

 
+13 #6 Sigyn 07.08.2013 19:19
Скоріше за все, жодна з замовлених експертиз не зможе пояснити й таку дивовижу з картиною як те, що батьки – дуже багаті, цього молодика, так й не забрали собі, таке наділене рідкісною особливістю замовлення, як згадку про сина. Можливо треба буде провести не замовну, а об'єктивну експертизу цієї плащаниці від нікаса :-) :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Крітік 07.08.2013 18:36
ну малюй, малюй, Паганіні...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Мелхала 07.08.2013 17:28
Какие только легенды ни придумают для создания ареола...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Оксана Колісник 07.08.2013 16:57
Завтра взагалі-то вже 8-ме...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #2 Loki 07.08.2013 16:55
Даже не знал, шо портрет дориана грея, тоже его кистей дело))).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 Свидетель 07.08.2013 16:49
Вср*ться і не жити...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100