реклама

реклама Делікат

реклама

У вихідні неочікувано для багатьох у публічному доступі опинилося те, що так довго приховували від сторонніх очей - скандальна резиденція Віктора Януковича "Межигір'я" постала перед усіма охочими. Про це повідомляє українська студія радіо ВВС(текст) та читачі «Прочерку», які надали нам фото.

yiii 

Маєток на площі понад 130 гектарів, який колись був державною власністю, своїми масштабами та об'єктами може легко позмагатися із багатьма європейськими палацами та парковими комплексами.

фото(10)

Емоції людей, що опинилися на іншому боці від кількаметрової загорожі під високою напругою, варіювалися від захвату до шоку.

фото(6)

Після звістки, що Межигір'я захопили активісти, люди з Києва почали масово рухатися туди. На під'їздах до резиденції утворився корок, скрізь стояли авто.

Охорона дозволяє зайти на величезну територію маєтку вдень, однак всередину будівель нікого не впускає - щоб уникнути мародерства.

фото(17)

Люди роблять фото напам'ять - біля ставків, фонтанів, статуй, будинків, дерев, звірів та інших "експонатів", які досі прикрашали будні голови держави.

фото(14)

З 1935 до 2007 року Межигір'я було державною урядовою резиденцією. Як розповідав Віктор Янукович в інтерв'ю ВВС, він жив тут з 1999 або 2000 року. Посередництвом різних фондів та приватних структур Межигір'я спершу орендували, а потім приватизували. Законність тих схем у багатьох викликає сумніви, хоча спроби оскаржити їх у суді залишилися без результату.

фото(18)

Дім, який збудував Віктор. "Об'єкт Хонка" - так-званий клубний будиночок Януковича - одна з центральних споруд у резиденції. Цією скандальною спорудою із екологічної фінської деревини, вартість якої обчислюють десятками мільйонів гривень, президент навіть вихвалявся, виступаючи у Берліні.

фото(22)

"Тут просто таке!.." - найпоширеніший коментар людей, які раптом опинилися у Межигір'ї, лунав приблизно так. Хоча дехто нарікав на брак естетичного смаку у творців екстер'єрів та надмірну розкіш.

фото(12)

Деякі "відвідувачі" казали, що таке оздоблення воріт та парків раніше бачили лише у Петербурзі, Відні та інших європейських містах.

Декоративні рослини на клумбах мають свої таблички - як у справжніх дендропарках.

фото(7)

Щоб потрапити до Дніпра, треба пройти схилом добрячий шмат дороги сходами та мостами. Або проїхати - поруч є асфальтова доріжка та цілий автопарк.

фото(20) 

фото(16)

Зійшовши вниз, можна опинитися на березі Київського моря. Вздовж набережної - загорожа під напругою. Місцеві жителі і рибалки скаржилися, що відколи тут оселився президент, потрапити до води стало складно...

фото(9)

А це - дебаркадер, будинок на воді, про шалену вартість якого багато писали у пресі.

Про масштаби маєтку площею понад 130 гектарів говорить вже те, що на його території є власні дорожні знаки.

У українців з'явився свій Диснейленд. Або як кажуть у народі - "музей корупції"

У українців з'явився свій Диснейленд. Або як кажуть у народі - "музей корупції"


фото - Нікіта Гусєв

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 незнайка 25.02.2014 16:55
Шокирует не великолепие а безмозглость человека-ПРЕЗИДЕНТА соорудившего это по соседству с подданными страны треть из которых пенсионеры со средней пенсией в 1320 грн в месяц
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Дід Трохим 24.02.2014 08:58
Ну та ладно, всі вже надивилися на це жлобство шанувальника поетеси Ахметової, тут дивуватися нічому. Вже дуже б хотілося пофоткати казбетські інтер’єри героїческого Тулуба. Та я понімаю, шо там нічого нема, ну всьо такі...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 Nik 24.02.2014 00:35
Уявляю враження людей!!!!!! Потрапити в сон розуму безумного януковича!!!)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100