реклама

реклама

Ялинка в Черкасах за версією журналу Фокус.ua, який провів огляд головних новорічних ялинок у 20-ти містах України, є найнижчою (12 метрів) в країні, але одночасно є найбільш «ранньою», тому що запалили її 4 грудня.

Ялинка у центрі Черкас

Ялинка у центрі Черкас

 

Найвище і дорожче новорічне дерево встановлено в столиці (41,5 м). Головну ялинку міста прикрашають 17,6 км гірлянд, 3-метрова 3D-зірка, плазмові екрани-ромби, які синхронно міняють колір і картинки. Вага дерева становить 44 тонни, а на його установку і прикраси витратили 900 тис. гривень.

Столична новорічна ялинка

Столична новорічна ялинка

Від Києва намагається не відставати і Харків, де встановили другу за висотою ялину.

Головна харківська ялинка

Головна харківська ялинка

Одеса вразила інноваційними технологіями та електронними прикрасами ялинки. Зате в Луцьку не одна, а відразу три головних новорічних красуні.

У Вінниці головна ялинка засвітилася тільки 29 грудня. 24-метрову красуню виготовили зі справжніх дерев. Вартість новорічної ялинки місцева влада не розголошує.

Головна ялинка Вінниці

Головна ялинка Вінниці

Висота Донецької ялинки – 22 метри. Вона зібрана із справжніх ялинкових гілок і прикрашена гірляндою з 30 тис. лампочок синього кольору і скляними кулями. Родзинкою головної новорічної ялинки Донбасу можна назвати хіба що іграшки у формі футбольних м'ячів. За визнанням місцевих властей, на оформлення дерева було витрачено 65 тис. гривень.

Донецька новорічна ялинка

Донецька новорічна ялинка

Житомирська ялинка, висотою 18 метрів, є штучною й придбана ще у 2008 році. Тоді вона обійшлася бюджету в 400 тис. гривень, тому місцевій владі довелося витратитися тільки на установку (30 тис. гривень).

Новорічну ялинку в Луганську вже шостий рік в місті встановлюють штучну ялина, але цього року для неї купили додаткову хвою, нові іграшки, прикраси та гірлянди.

У Запоріжжі конусоподібна ялинка прикрашена майже двома сотнями іграшок.

Ялинку, встановлену в центрі Івано-Франківська, привезли з області. Цього року її прикрашали без допомоги дизайнерів: у бюджеті на це немає грошей. До речі, ялина, яка викликала неоднозначну реакцію киян, стала кращою у Східній Європі, на думку Асоціації дизайнерів європейських столиць.

У Луцьку до нового року відкрили не одну, а відразу три ялинки. У місті існує традиція: не встановлювати на головній площі спеціально привезене дерево, а наряджати три ялини, що ростуть прямо в центрі Луцька.

У Львові встановили живу цільну ялинку заввишки 20 метрів. Родзинкою в оздобленні дерева стали чотири ангела, зроблені львівськими майстрами спеціально для ялинки у Ватикані.
Ялинка у Львові

Ялинка у Львові


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100