реклама

реклама

Бути завжди з макіяжем і при цьому не користуватися косметикою і не гаяти на це час – саме таку можливість дає татуаж. Фахівці індустрії краси переконують: татуаж нині стає не лише популярним, а просто необхідним. І дедалі частіше підкоригувати зовнішність виявляють бажання чоловіки. Утім, для декого татуаж – не просто примха чи данина моді: людям після операцій чи важкого лікування він допомагає повернутися до нормального життя.

tatto9

 «Макіяж» на 15 років

– Татуаж повністю може відкоригувати зовнішність, – розповідає директор черкаського салону краси «Кудесница», косметолог Олена Макаренко. – Починаючи від контуру губ, очей, закінчуючи міні-тату на різних частинах тіла.

Утім, останні види татуажу – швидше рідкість. Що ж до брів, очей і губ, то це для косметолога – щоденна процедура. Найчастіше бажання змінити свою зовнішність у черкаських жінок спостерігається напередодні трьох свят – Нового року, 8 березня та Великодня. І найбільше, звісно, охочих причепуритися до Міжнародного жіночого дня. Записуватися на процедури починають ще з січня та лютого, каже косметолог. Загалом же пацієнти, котрі бажають зробити татуаж – різного віку і різних статків.

До косметолога Олени мало не щодня приходять жінки, щоб зробити татуаж губ чи брів

До косметолога Олени мало не щодня приходять жінки, щоб зробити татуаж губ чи брів


– Найстарша моя пацієнтка – 80-річна бабуся. Вона робила татуаж  брів і залишилася дуже задоволеною, – каже пані Олена. – А наймолодша – 16-річна дівчина. Теж хотіла підкоригувати брови, оскільки вони в неї від народження неправильної форми. Дівчинку приводила мама, бо такі процедури неповнолітнім робляться лише з дозволу батьків.

Після татуажу губ можна на кілька років забути про контурний олівець

Після татуажу губ можна на кілька років забути про контурний олівець

 

Пані Олена пояснює: різновидів татуажу є декілька. Це може бути і  контурний татуаж, і імітаційний – коли пігмент уводять у верхній шар епідермісу але без чітких обмежень. Так, наприклад, губам надають більш насичений ефектний колір, а щокам – рум’янець. Імітаційний татуаж застосовують і для брів, особливо блондинкам, аби не було неприродного вигляду.

– Так само для брів робиться татуаж у вигляді волосинок, щоб не було надто помітно, – зауважує косметолог.

Такий, практично непомітний, татуаж тримається найменше. А загалом його «строк служби» – від 3 до 15 років. Найстійкіший – татуаж контуру очей.

Чоловіки приходять інкогніто

Дедалі більшу популярність має татуаж серед чоловіків. Вони хочуть підправити зовнішність, однак просять зробити це якомога непомітніше.

– Добираємо нейтральні пігменти, щоб просто відкоригувати риси обличчя, – розповідає Олена Макаренко. – Як правило, чоловіки роблять татуаж брів, контуру очей та губ. Протягом останнього місяця в мене було двоє пацієнтів-чоловіків. Але приходять вони інкогніто, бо почуваються дещо незручно. Записуються, зазвичай, у вихідні на якомога пізніший час, коли в салоні вже нікого немає. І це не обов’язково багаті люди. Це можуть бути люди  різних професій і статків. Серед них трапляються  люди мистецтва, танцюристи чи просто публічні особи.

Усі інструменти мають бути стерильні та одноразові

Усі інструменти мають бути стерильні та одноразові


Також звертаються чоловіки, які хочуть зробити непомітними залисини: тату, що імітує волосинки, візуально їх приховує.

Втім, серед пацієнтів пані Олени є й такі, для кого тату – не примха, а необхідність. Чимало людей звертаються після перенесених операцій, після лікування хіміотерапією, в результаті чого втрачається волосяний покрив. Доводилося підправляти й обличчя, спотворені шрамами після аварій.

Засмагати не можна два тижні

Олена Юріївна застерігає: довіряти своє обличчя можна тільки фахівцеві, котрий має медичну освіту. Треба бути впевненим у тому, що всі інструменти – одноразові. Процедура передбачає знеболення. Воно може бути як ін’єкційним, так і аплікаційним – за допомогою спеціальної пов’язки з анестетиком. Хоча процедура  може здаватися і болючою, однак це залежить від індивідуальної чутливості.

Татуаж контуру очей вважається найболючішим для більшості пацієнток

Татуаж контуру очей вважається найболючішим для більшості пацієнток

 – Здебільшого найболючішим вважається татуаж контуру очей, а найменш болючим – татуаж брів, – розповідає косметолог.

Є до процедури й протипоказання. Не можна «наводити красу» (через потребу у знеболенні) вагітним, хворим на цукровий діабет та людям з серцево-судинними захворюваннями. Також не роблять татуаж губ, коли з’являється герпес. До речі, саме герпес – найпоширеніше ускладнення, яке може виникнути після процедури. Можуть ще з’явитися набряки, невеликі гематоми, однак усе це швидко минає.

Кожна жінка хоче мати яскравий вигляд. Татуаж дозволяє зробити обличчя виразнішим

Кожна жінка хоче мати яскравий вигляд. Татуаж дозволяє зробити обличчя виразнішим

 

Та щоб запобігти непередбачуваним наслідкам, після процедури пацієнтам радять не ходити в баню, у солярії та перебувати на сонці протягом перших двох тижнів. Бо висока температура й ультрафіолетове випромінювання можуть змінити колір тату.

реклама

Коментарі  

 
-1 #6 Наталя 14.02.2017 15:07
На самом деле перманентный макияж (или татуаж) уже настолько плотно входит в нашу жизнь, что иногда мы его и не замечаем! Особенно благодаря новым технологиям искусство татуажа стремительно развивается - одних только техник татуажа бровей уже около десятка: https://ladyspace.com.ua/tatubrovi - все и не упомнишь! Это уже сродни художественной росписи) И с каждым годом их становится все больше, а от мастеров требуется повышать свой опыт и осваивать новинки - иначе можно отстать от конкурентов и потерять клиентов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 ау 14.06.2016 10:19
да, з часом вся ця краса буде пацєнтами онкологів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
 
 
-2 #3 Helen 23.03.2012 21:05
Спасибо за доверие,постара юсь его оправдать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Весна 13.03.2012 12:03
Краса виправдовує всі "тортури". До того ж довіритися рукам такої майстрині - не страшно :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 ляля 09.03.2012 10:57
красота требует жертв. Молодцы женщины, которые делают такие болезненные процедуры!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100