реклама

реклама

Сьогодні від Сміли до Черкас і в зворотньому напрямку безкоштовно катав пасажирів – Су 251-86 – останній «живий» пасажирський паровоз України.

IMG_20191105_112019

На таку подію, приурочену до Дня залізничника, біля залізничного вокзалу в Черкасах зібралися люди. Очікують на приїзд паровоза зі станції ім Т. Шевченка, що у Смілі. Паровоз видно здаля по клубам диму. Коли він сигналить, то діти, яких батьки привели показати чудо з минулого, починають плакати, перелякавшись. Врешті сміляни виходять з вагонів, які, на відміну від самого паровоза, сучасні.

Голова Асоціації збереження історії залізниць України Володимир Бердников каже, що хоч тонна вугілля нині коштує 4 тисячі гривень, та все ж вони вирішили виїхати з Цвіткового і показати свій чудо-паровоз, щоб популяризувати історію, минувшину, та й власне потяг під тягою паровоза.

– У вересні цьому паровозу було 70 років! – каже Бердник.

IMG_20191105_111847

Член правління Асоціація збереження історії залізниць України Павло Чубаха каже, що організація намагається зберегти культуру минулого. Все більше фахівців ідуть з галузі і мало тих, хто може розібратися в техніці. Водночас у світі залізниці приділяють велику увагу, а надто таким експонатам, що є елементом соціальної політики. Чоловіку прикро, що вони можуть використовувати лише старий паровоз, а не вагони такого ж віку. Каже старий раритетний вагон відреставрований є у Харкові, але по країні він не їздить.

Окрім того, волонтери та члени асоціації хочуть, щоб у Цвітковому, як і на станції ім. Т. Шевченка був паровозний музей.

IMG_20191105_112735

Назарій Вівчарик

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100