Майже півсотні дитячих візочків узяли участь у Параді колясок, який пройшов сьогодні в Черкасах. Розцяцьковані квіточками і повітряними кульками та перетворені на чудернацькі карети, машини, квітки і навіть… собак, коляски з малюками та мамами проїхали бульваром Шевченка від Соборної площі до Дитячого парку, викликаючи усмішки перехожих.

Поки учасників реєстрували та видавали номерки, вони охоче фотографувалися. Дехто, щоправда, нарікав, що час вибрали не дуже вдало: на вулиці жарко, та й малі діти в обідню пору хочуть спати й вередують.

– Я вперше беру участь в такому святі, – розповідає 25-річна Олександра, в якої возик прикрашений м’якими іграшками у вигляді квіточок. – Про парад дізналася тільки вчора, тож до 12-ої ночі готувалися. Маю синочка Євгенія, йому рік і два місяці. Ми створили образ «Чудо-садівник».

Недалеко від Олександри проїжджає коляска-«швидка допомога», обклеєна білим картоном. А мама – в білому халаті. Автор такого образу – черкащанка Олена – зізнається, що не має стосунку до професії медика, але її старша донька дуже любить гратися в лікаря. Так і виникла ідея оформлення свого екіпажу.


Черкащанка Юлія на парад прийшла не як учасник, а просто з цікавості. А ще – аби зарядитися позитивними емоціями, оскільки дівчина нині чекає на дитину.

– Це і мамам стимул для фантазії, і дітям приємно. Багато людей, є з ким поспілкуватися, знайти однодумців. Дуже добре, що влаштували таке свято, – каже Юлія.

Тим часом, увагу відвідувачів привертає ще один екіпаж – цирк. Тато і мама одягнені клоунами, а дитячий візок – як справжнє циркове шатро. Подружжя Олени і Єгора Глухових усе зробили своїми руками.


– У нас тато веселий дуже, – каже мама Олена. – І синочок Данило часто усміхається. Тому перша ідея, що спала на думку, якраз був цирк. Тканину купили, проволоку купили. Та витратили не дуже багато.

Ще одна молода мама Наталія Каузак прийшла на свято із «сонечком» і «бджілкою» – так вона нарядила своїх дітей – Марка і Софію, а візочка прикрасила ромашками. Сама ж прийшла у образі метелика.


– Якби без перерви, то десь пішло б на все два дні, а так готувалася тиждень, бо шила, коли був час. Усе з підручних засобів, витратила десь 20 чи 25 гривень на резинку. Але довго доводилося клеїти – капелюшки, квіти вирізали. На перемогу я не претендую, але хотілося взяти участь, бо це цікаво дітям, – зауважує Наталя.

Колектив радіо «101 Далматин» пришов підтримати і свою молоду маму – Ірину Тітовську, яка привезла свого синочка Назарчика у… далматинці. Із коляски Іри зробили справжню м’яку іграшку, обшивши її штучним хутром та зробивши собачу морду.


Зареєструвавшись та вишикувавшись у колону, святкові екіпажі рушили із Соборної площі до Дитячого парку, де їх уже чекали організатори з конкурсами та розвагами. Нагадаємо, що захід проводили агентство «Оса» та Молодіжний ресурсний центр. Організатори зізнаються: вони вражені креативністю молодих мам, навіть не очікували, що ті так старатимуться.


– Учасників оцінює журі, це представники фірм, що займаються дитячими товарами. Загалом у нас близько 15 спонсорів. Переможцям та всім учасникам передбачені призи, – розповідає директор агентства «Оса» Валентина Захарченко.


Ідея ж провести в Черкасах Парад колясок належить молодій мамі Олександрі Печериці.

– Хотілося свята і для своєї донечки Женечки. Виникла ідея зробити костюмований маскарад, якого не було в місті. Щоб це було цікаво для маленьких діток, бо зазвичай дитячі свята проводять для більш старших. Пошукала в Інтернеті і натрапила на таку ідею, – розповідає вона.

Сама Олександра оформила образ комахи-сонечка. Каже, що й дитину часто називає сонечком. А втілити його в життя допомагали мама, сестра та черкаська майстриня Олена Шапарєва, відома під псевдонімом Оленка Мрійко.

– Головна ідея цього параду: коли жінка перебуває в декреті, вона не повинна замикатися в собі, поринати в буденні проблеми. Кожен може зробити свято для себе, для своєї дитини, варто тільки постаратися, – каже Олександра.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100