kumu Районні ради. Здавалося б, відлунали останні «гарматні постріли» судових рішень, замовкли гучні коментарі як фахівців, так і просто усіх небайдужих або бажаючих привернути до себе увагу на будь-якій темі. Однак, інколи на поверхню спливають опуси, що видають невгамовне бажання підзабутих народом авторів блиснути «искрометным чувством юмора и тонкой иронией» у стилі Регіни Дубовицької з її "Аншлагом".  З огляду на те, що у певних колах ще жевріє непідробна (?) цікавість до процесів ліквідації районних виконавчих комітетів, вирішив пояснити декілька моментів. Адже лише самої відсутності інформації достатньо для народження найхимерніших пліток, емоційно перевантажених, але безглуздих коментарів.
15-16 грудня було проведено попередження працівників райвиконкомів про наступне звільнення у зв’язку з припиненням юридичних осіб. Попри неприємність цієї процедури як для працівників, так і тих хто попереджає, намагаємося мінімізувати негативний вплив на людей. Власне, звільнення відбуватиметься лише через три місяці, як цього вимагають Кодекс законів про працю та законодавство про діяльність профспілок. Я особисто говорив з кожною людиною, яка попереджалася про звільнення, пояснював його причини, підстави та процедуру. За той час, який передує вивільненням завданням міської влади є пошук можливостей альтернативного працевлаштування для людей, які втрачатимуть роботу. Деякі з них будуть запрошені до служб міської ради та її виконкому. 

Зрозуміло, що вакансій службовців буде недостатньо для усіх бажаючих працевлаштуватися, тому перевага надаватиметься тим, хто має на це переважне право. Наприклад, жінки, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною, мають бути в першу чергу працевлаштовані. Саме тому їх не просто попереджали про скорочення, а пояснювали, що вони будуть захищені.
Враховуватиметься також фах та освіта, адже на деяких посадах не може працювати людина без спеціальних знань та стажу роботи цій сфері. Іншим варіантом влаштування є робота на міських комунальних підприємствах, на яких є потреба у працівниках. По деяких категоріях працівників розглядається можливість їх переходу до приватних структур. Наприклад, технічні працівники, прибиральники чи робітники господарського відділу можуть виконувати ту саму роботу з прибирання та обслуговування приміщень, але вже у штаті фірми, яка виконує ці роботи за договором. 

Головне, що у людей є час для того, щоб обрати можливий варіант. Як не дивно, але дехто одразу відмовляється від працевлаштування. Наприклад, вже є люди, які виявили бажання вийти на пенсію, деякі працівники відмовлялися від посади у міськвиконкомі – мовляв, більше відповідальності та роботи..
Звільнення за скороченням, звісно, неприємна процедура, яка, на жаль, є суворою необхідністю. Проте, порівняно з містом райони отримали чималу «фору» і доволі багато працівників мали час працевлаштуватися за власним бажанням, відшукали іншу роботу, перевелися до міських служб. У мерії цей болісний процес відбувся набагато раніше, було скорочено та звільнено у зв’язку з виходом на пенсію десятки людей! Але чомусь не було видно ані пасквільних статейок, ані бурхливих анонімних обговорень на новинарних сайтах, ані заяв опозиційних депутатів на захист прав трудових колективів.

Це вже у минулому. Процеси припинення юридичних осіб відбуватимуться й надалі, попереду ще численні перевірки різноманітних контролюючих інстанцій, державних фондів, податкової. І справа тут не у власних амбіціях Одарича, Кудрявцева або будь-кого «нагорі», політичних течіях та підкилимних інтригах - не варто перетворюватися на конспірологів. Просто з часом ці установи віджили своє. Свій вклад у місто вони робили багато років, і за усі позитивні і потрібні речі люди будуть їм вдячні. В сучасності ж подібні «апаратні монстри» просто не варті самі себе і стають непотрібними. Можливо, колись і служби мерії будуть дорівнювати показникам за чисельністю європейських країн. З часом все одно це відбудеться.
Перемогою вважаю не ліквідацію районних рад, і ні у якому разі не скорочення. А те, що утворені містом нові служби ні на хвилину не припинили надавати послуги місту та його жителям, але зайва канцелярщина просто відпала за непотрібністю. Місто продовжує спокійно жити далі.

Микола Кудрявцев, керуючий справами виконкому Черкаської міської ради

передрук, пост на персональному блозі

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+13 #16 Що з БЮТ? 21.12.2011 14:06
Цитую Черкащанка:
В мене питання до Кудрявцева- а чому ви не скорочуєте керівний склад, .

Вони працюють по новому. Я проліз то нормально, а решта невдахи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #15 Юрко 21.12.2011 10:08
Пан Кудрявцев ви 100 % працівників попередили??
Впевнені, що всі структурні підрозділи??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #14 Ну-ну 20.12.2011 21:17
Цитую Доктор:
Цитую Оля:
страну к чертям. Все равно толку от нее...

БРЕД! Болтай, да не забалтывайся...

Не бред у человека, а крик души! Различать нужно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #13 Доктор 20.12.2011 17:56
Цитую Оля:
страну к чертям. Все равно толку от нее...

БРЕД! Болтай, да не забалтывайся...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #12 Черкащанка 20.12.2011 16:59
В мене питання до Кудрявцева- а чому ви не скорочуєте керівний склад, в кожного керівника департаменту є заступники, які й так нічого не роблять, чому у вас роздутий штат у департаменті економіки? Там забагато їх, але спеціалістів мало,спеціаліст ами можна назвати тих людей, які працювали з Карасем П.М.? А з тих що ви перевели з управління власністю спеціалістів мало. Ви запитайте чим в Удод займається Крамар,яка нічого не робила ні в управлінні і не видно її роботи і в департаменті економіки.Нехай вона вам пане Кудрявце промоніторить свою роботу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #11 Черкащанка 20.12.2011 16:49
Згідна, потрібно розігнати і мерію і ОДА,бо вони нікому вже не потрібні, а сидять там аби тільки отримувати зарплату. Одаричу треба вже вдосконалювати все по аналогам інших країн, він же туди любить їздити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #10 Зара 20.12.2011 16:44
Цитую Крук:
Хоча питання ліквідації районних рад у місті підтримую, але не зміг стриматися:
".....на деяких посадах не може працювати людина без спеціальних знань та стажу роботи цій сфері." - як весело та задорно це звучить з вуст людини, що також "без знань та стажу" прийшла працювати в міськвиконком.

Що ви дивуєтесь, якщо Директором департаменту економіки призначена Удод І.І., яка до цього працювала начальником управління власністю міста,людина яка зовсім далека від економіки, яка похаяла таке управління, зате оточення Одарича та й сам Одарич підвищили її в посаді, вона як і юрист для такого управління слабувата, але ж для якихось цілей її призначили керувати таким департаментом. А управління приєднали до цього департаменту, щоб легше було все продавати, своя ж людина все-таки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #9 шаман 20.12.2011 15:43
Техработники и так получали ерунду---фирмах будут ещё меньше ---жене Одарича надо ж зарабатывать,а денег с бюджета больше на эти цели, чем выделялось выделяться не будет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #8 шаман 20.12.2011 15:28
Что? у господина Кудрявцева есть управленческое образование?Второе---не прекращали работу:да---все специ как работали так и работают---добавилось начальников мэрии:не было нач соцзащиты---появился;списка избирателей,мал олеток и прочих нач.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #7 Оля 20.12.2011 14:59
А зчем 50% ??? Да всех надо разогнать, всех, ДО ЕДИНОГО, и ОДА и КАбмин и депутатов и страну к чертям. Все равно толку от нее...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100