Якщо до 2 березня черкаська влада не покриє борги за послуги лікування хворих нирковою недостатністю, то приватна клініка «Фрезеніус» 1 квітня буде закрита. Як повідомив на сьогоднішній прес-конференції міський голова Черкас Сергій Одарич, про це повідомили представники клініки.

– По «Фрезеніусу» дуже напружена ситуація. Витрати на гемодіаліз стрімко зростають. Зростає кількість хворих. Зокрема, за минулий рік в Черкасах кількість пацієнтів, які користуються послугами гемодіалізу виросла в два рази. Вартість лікування протягом року одного хворого більше 300 тисяч гривень. Ні в міському, ні в обласному бюджеті таких коштів немає. Тому ситуація критична, – пояснив Сергій Одарич.

Мер зазначив, що йому вдалося заручитися підтримкою з цього питання у народного депутата України, голови Комітету з питань охорони здоров'я ВР Ольги Богомолець.

– Відповідно вона потормошила і прем’єр-міністра, і міністра охорони здоров’я. І вже в проекті змін до держбюджету передбачили додатково на послуги гемодіалізу виділити 400 мільйонів гривень по Україні. Якщо Верховна Рада підтримає зміни, то є надія, що ця проблема буде розв’язана, – сказав Сергій Одарич.

Мер висловив сподівання, що протягом цього тижня вдасться знайти вихід з ситуації, попрацювавши спільно з головою Черкаської ОДА, нардепами та міністром охорони здоров’я.

Нагадаємо, раніше керівник проекту ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» Дмитро Михайловський повідомляв «Прочерку», що влада за минулий рік заборгувала медичному центру 10 мільйонів, за 2013 рік – 3,6 мільйони. А у 2015 році ще немає жодної домовленості щодо оплат і лікування пацієнтів поки відбувається безкоштовно.

Як відомо, надання послуг з гемодіалізу різних напрямків – це послуги, що фінансуються державою.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Фотограф 16.02.2015 17:02
А де пани Майборода?
Кто будет отстаивать права частной фирмы? Фирмы которая лечит по принципу:
утром деньги - вечером стулья;
вечером деньги - утром стулья
А можно наоборот?
Можно, но деньги вперед!
Представьте, если бы ликвидировали "ненужное" государственное лечение этих больных в часы сегодняшнего кризиса, кто бы отвечал за прошлое лоббирование частной клиники?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100