реклама

реклама

Народний депутат України від ВО «Батьківщина» Олександра Кужель днями з робочим візитом відвідала Канів. Запросили відому громадську та політичну діячку місцеві жителі.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної парторганізації ВО "Батьківщина".

На зустрічі з народним депутатом були присутні місцеві інваліди, які звернулися з проханням розповісти про їх проблеми міністру соціальної політики України Павлу Розенку.

"Я інвалід дитинства, сьогодні у нас немає ніяких пільг: ні комунальних, ні в медицині. Так, у нас є чудесна пільга – проїзд в автобусах, в які ми не можемо втрапити. Просимо вас: поговоріть із Розенком про наші проблеми", – звернувся один з присутніх інвалідів.

За словами Олександри Кужель, найголовнішим для людей з обмеженим рухом є адаптація серед людей, змога працювати, спілкуватися.

"Сьогодні за законом інвалід повинен знайти собі роботу сам. При цьому в законі прописано: всі підприємці мусять взяти одного інваліда на роботу, якщо є 10 працюючих. Не взяли – сплачуйте штраф. Але це не стосується державних організацій. А чому інвалід не може працювати у відділі кадрів, в бухгалтерії, працювати економістом чи юристом? За непрацевлаштування інвалідів сьогодні сплачують штрафи навіть шахти", — обурюється "батьківщинівка".

Народний депутат розповіла, що у державі досі не має реєстру інвалідів. Після якого потрібно чітко визначити, хто яку роботу може виконувати, буде краща змога допомогти їм отримати необхідну освіту, з'явиться можливість звернутися до бізнесу щодо працевлаштування конкретних людей.

Нардеп пообіцяла канівчанам передати “привіт” Павлу Розенку. Разом із тим, порадила звертатися до уповноваженого Президента з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича.

А щодо вирішення проблем саме в Каневі Олександра Володимирівна порекомендувала попросити мера, його заступників та депутатів міської ради один день провести в інвалідному кріслі. Після цього, вона запевнила, одразу з’являться пандуси та інша належна інфраструктура.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Бобик 28.02.2015 16:32
В Украине сейчас не министра соцмальной политики, есть АНТИсоциальной
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Пенсіонер 27.02.2015 12:38
Чому нічого не робиться задля підвищення економіки України, відновлення та збільшення виробництва, знищення злочинних схем розкрадання бюджетних коштів, скорочення чисельності чиновників, а натомість всі проблеми вирішуються за рахунок простих людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Гопка 27.02.2015 11:53
Розенку ни инвалиды, ни пенсионеры не нужны. Им самое главное получить 40 миллиардов очередного кредита от МВФ (за него они и маму родную продадут), освоить эти 40 миллиардов..ну типа СТЕНУ построить на границе с Россией. Вы ж посчитайте сколько это в гривнах будет 400 миллиардом умножить 40 грн. за один только доллар. Понятно что эти 40 миллиардов не "освоишь" с пенсионерами.. для этого нужны бизнес структуры, поэтому сегодня олигархов не трогают а решают все проблемы с бюджетом путем отнятия у народа последних крох.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100