реклама

реклама

Бондаренко: У нас заступник губернатора з агропромислового комплексу (Василь Корнієнко – Ред.) контролює діяльність АПК впродовж п’яти губернаторів Голова обласної організації партії «Батьківщина» Анатолій Бондаренко не бачить «нічого страшного у рішенні губернатора Сергія Тулуба про підвищення орендної плати за паї до 4,5%». Про це він повідомив, відповідаючи на запитання «Прочерку».

– На мою думку, фермерам можна платити і 5%, і 8%! Бо земля на Черкащині родюча. А кошти ж не в бюджет насамперед платяться, а власникам земельних паїв. А це, здебільшого, пенсіонери, які, можливо, з того паю тільки й живуть, – сказав Анатолій Васильович. – Коли я працював на сільськогосподарському підприємстві «Нібулон», то там, в Чигиринському районі, 4,5% вже давно платилися.

Відповідне розпорядження голови ОДА Анатолій Бондаренко назвав «дуже запізнілою реакцією влади».

– Потрібно було раніше це робити, – уточнив очільник облорганізації «Батьківщини».

Разом з тим, він не заперечив, що навіть при тому рівні орендної плати, який існує сьогодні (Указ Президента вимагає сплачувати за паї не менше 3%), на Черкащині є суттєві проблеми з розрахунками за орендовані паї.

– Для цього є влада. А в нас заступник губернатора з агропромислового комплексу (Василь Корнієнко – Ред.) контролює діяльність АПК впродовж п’яти губернаторів. Потрібно вже молодих людей залучати до співпраці. Є молоді люди, які фахівці в цій галузі. А не старі працівники парткомів, які сіяли ще за часів комуністичного режиму. Але те, що було 20 років тому, не відповідає сьогоденню. Зараз нові технології! І думаю, що наша земля скоро даватиме врожаї по 70-80 центнерів самої пшениці. Та, в першу чергу, треба не забувати власників земельних паїв, пенсіонерів, Бо те підвищення пенсій на 10-20 гривень – це ж не те підвищення, що декларувала команда Президента, як йшла на вибори. А жити ж треба людям, – сказав Анатолій Бондаренко.

У свою чергу, депутат Черкаської міської ради Володимир Мамалига зазначив, що він розмовляв з фермерами на тему вартості оренди паїв.

– Фермери боялися, що почнуть ламати через коліно і змусять переписувати довгострокові угоди оренди. Але влада пішла ліберальним шляхом. Враховуючи підвищення орендної плати за паї, фермери не перезаключали угоди, а просто заключили додаткові до кінця цього року. А вже з нового року заключатимуть нові угоди. Тому орендарі і погодилися, – додав депутат.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #2 МАЗЕПА 18.07.2011 16:39
Головне завдання аппазиції у вигляді Бандаренка - разом з ригионалами задавити реального українського товаровиробника - фермера. Виявляється бьютівці селян жаліють.. :-x :-x та разом з Тулубом захищають від "ненажерливих фермерів". Менше красти треба було з бюджету, коли були при владі - тоді й у селян були б гроші. А то добренькі за чужий рахунок :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Черкасець 18.07.2011 14:17
Мамалига наче з дуба впав - виходить фермери гроші не рахують, для них проблема додаткову бумажку підписати... У нас вже що не політик типа Мамалигі - то механізатор широкого профілю...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100