Підвищення ставки орендної плати до рівня не менше 4,5% від грошової оцінки земельної ділянки не призведе до зубожіння товаровиробників, проте покращить бюджет селянина. У цьому переконаний начальник Головного управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Вадим Рудишин.

На засіданні експертного центру «CherkassyNewsTV» чиновник зазначив, що вважає цілком обґрунтованим рішення губернатора Сергія Тулуба про підвищення орендної плати за паї до 4,5%.

– У всьому світі люди, що володіють землею, заможні. При будь-яких розкладах, вони мають певний прибуток. А наші селяни мають державний акт на землю, тобто вони є її власниками. Проте я б не сказав, що це заможні люди при тій оплаті, яка існувала до цього. Тому поступове підвищення цієї оплати за оренду землі – це логічний і актуальний крок, – зазначив Вадим Рудишин. – Я абсолютно впевнений, що це не є катастрофа для товаровиробника – підвищення до рівня 4,5% орендної плати за землю.

У той же час, як зазначив Вадим Рудишин, для селянина і бюджету сільської ради підвищення орендної плати є «значним кроком».

– Це нормальні кошти, що можуть використати і особисто люди, і місцеві громади для розвитку соціальної інфраструктури. Взагалі, аграрний бізнес завжди був соціально направленим. Тобто брав на себе відповідальність за соціальну сферу села. Не будуть великі промислові підприємства підкуватися за наше населення на селі. А аграрний бізнес повинен піклуватися за людей, що працюють у нього на виробництві, на його землі. Тому таке підвищення – один з кроків для вирівнювання соціальної справедливості, – зазначив Вадим Рудишин.

Разом з тим, нагадаємо, що Указ Президента вимагає сплачувати за паї не менше 3%.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100