реклама

реклама

"Після таких катувань, через які я пройшов, людина підпише що завгодно..."

"Після таких катувань, через які я пройшов, людина підпише що завгодно..."

Побитий адвокат Дмитро Карпенко направив адвокатський запит у правоохоронні органи з проханням під час з’ясування обставин побиття взяти до відома зйомки відеокамери, що встановлена в дворі суду. Нагадаємо, як стверджує адвокат, 17 серпня у дворі Соснівського районного суду його жорстоко побили працівники спецпідрозділу «Сокіл».

 – На приміщенні двору будинку правосуддя встановлені відеокамери. Вони повинні були зафіксувати, чи я (як стверджує міліція) нападав на бійців спецпідрозділу, чи навпаки. Насправді міліціонери повалили мене на землю і били. Все має бути зафіксовано, – стверджує адвокат.

Як інформувала раніше «Прочерк» начальник відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Наталія Таран, у дворі дійсно встановлені камери спостереження. З дозволу вищого керівництва міліції, вона обіцяла надати відеоматеріали представникам ЗМІ. Однак поки що відповідні матеріали не надані.

Нині адвокат Дмитро Карпенко перебуває у Черкаській обласній лікарні. Каже, що ніякої інформації, щодо розгляду його справи у нього немає.

– А щодо стану здоров’я, то після побиття я без сторонньої допомоги не міг з ліжка встати. Лише злізав з нього. Лікарі встановили, що в мене і струс головного мозку, і забій лівої нирки, інші травми. Дуже болять руки від кайданів. Зараз мої інтереси представляє Рада адвокатів України, – каже Дмитро Карпенко.

Чоловік розповідає, що раніше в його професійній діяльності вже мав місце конфлікт з міліцією.

– Міліція возила мого клієнта то в Корсунь, то в Городище, щоб відтягнути час. А вночі пошкодили мій автомобіль. Я, звичайно, звертався до прокуратури, але прокуратура не порушила справу, – згадує адвокат. – Сьогодні ж я налаштований іти до кінця. Якщо я нічого не говоритиму, мене вб’ють. Тож треба громаду ставити до відома, якими методами діє міліція. Після таких катувань, через які я пройшов, людина підпише що завгодно. А ще ж знаю, що до людей застосовують електрику, яку підключають їм до статевих органів. Уявіть? І людина підписує, що завгодно. Але треба головою злочини розкривати.

Нині Дмитро Карпенко підозрює, що його мобільний телефон прослуховується. Щодо тиску на нього, то каже що прямих погроз не надходило, «але раніше представники «Соколу» в масках казали, щоб я не подавав заяву».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Олександр 31.08.2011 15:50
да уж :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 ХХ1 25.08.2011 14:04
Вот увидите, что никакого видео они не представят, либо камера отключена была скажут, либо вообще поломана. Им это не выгодно.А Таран сейчас что угодно будет говорить в свое оправдание. У кого нет 20 лет выслуги, те вынуждены пресмыкаться перед теперешней властью, иначе вышвырнут и пенсии не видать. А кто не захотел, тот, имея выслугу, еще до нового года свалил с милиции.Недаром массовые увольнения на пенсию были в конце 2010 года.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Борец 25.08.2011 10:18
Про електрику - это правда. Мне мой знакомый рассказывал как его возили в лес опера УБОЗа и подключали електростатичес кую машину к половым органам и выбили из него признание в убийстве, хотя он не имел к этому никакого отношнения. А потом возили и показывали место преступления и репитировали восзоздание преступления. Это реальные методы работы для выполнения показателей раскрываемости. А самое страшное что их прикрывает и прокуратура и вышестоящее начальство - никто не хочет скандалов и проблем. Надо делать реформу правохранительн ых органом по примеру Грузии иначе толку не будет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Оксана Колісник 25.08.2011 10:04
Тільки не мовчати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100