реклама

реклама

"Бійці поступили з ним цілком адекватно, вони схопили його і відтягли вбік"

"Бійці поступили з ним цілком адекватно, вони схопили його і відтягли вбік"

Адвокат Дмитро Карпенко написав скарги на постанову про порушення кримінальної справи. Про це він повідомив «Прочерку».    – По-перше, хочу, щоб мені видали матеріали справи, а по-друге, щоб скасували її, бо вона незаконна. Крім того, мені досі не надали відеоматеріалів, які я просив, – зазначив Дмитро Карпенко.

Нагадаємо, черкаський адвокат тиждень пролежав в Черкаській обласній лікарні. Туди він потрапив побитим після спроби захистити свого підзахисного. 29 серпня прокуратурою Черкаської області було порушено кримінальну справу відносно 30-річного адвоката, за фактом опору представникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків та за фактом умисного заподіяння працівникам правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків.

Як стверджує «Прочерку» начальник відділу прокуратури області по нагляду за слідством Валерій Барбаш, Дмитро Карпенко напав на трьох УБОЗівців.

– Три особи – це мінімальна кількість, яка повинна бути під час конвоювання підслідного. І от цей адвокат підбігає до конвою і наносить правоохоронцю удар кулаком в голову. Бійці поступили з ним цілком адекватно, вони схопили його і відтягли вбік. Я зараз не кажу про те наскільки сильно чи ні побив цей чоловік правоохоронця, тут сам факт нанесення удару важливий! Та навіть даішники не мають права зупиняти конвой. Адже грубо кажучи, там везуть бандита. А тут такі дії з боку юриста! Зараз справа на розгляді, – повідомив Валерій Барбаш.

«Прочерк» звернувся до відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області з повторним проханням надати відеозапис інциденту, який стався в дворі будинку правосуддя. Але як повідомила нам начальник відділу Наталія Таран, відео долучене в справі як речовий доказ, а матеріали слідства поки що не можуть оприлюднюватися згідно чинного законодавства.

Ми також попросили дозволу поспілкуватися з бійцями УБОЗу, на яких, як стверджує міліція, напав адвокат. Однак у міліції нам відмовили, посилаючись на те, що триває слідство і така розмова може відбутися тільки з дозволу слідчого прокуратури.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #5 12345 01.09.2011 10:39
Ха-ха-ха! Интересно кто это в прокуратуре такую версию придумал. Наверное по-пъяне! Или Ералаша обсмотрелся!!! Ха-ха-ха!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Конь 01.09.2011 10:30
По обличчу видно - він перший напав на УБОЗівців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Крук 01.09.2011 08:55
В чому питання?
Годі оприлюднити відеозапис "нападу" та припинити витрачати зусилля слідчих органів та бюджетні кошти на ці "потуги" з'ясування правдита висунення версій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Оксана Колісник 01.09.2011 08:41
А те, що було далі - адекватно? Було б непогано почитати тексти пояснювальних записок цих конвоїрів про цей випадок. Підозрюю, що це було б іще те чтиво!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Дмитро 01.09.2011 08:09
Та їх ніхто не має права зупиняти..
Там же бандита везуть! Бандит, коли машина зупиняється - миттю вибігає?
Ніде в законі не сказано, що їх не можна зупиняти. Колхозна освіта правозахисників завжди кидалася очі.
Тут ситуація банальна - хто круче.
Часто питаю - навіщо прокуратура, СБУ, міліція взагалі потрібні?
Адже закону то не має. Все вирішують гроші та вплив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100