реклама

реклама

Через недостатнє державне фінансування комунальне підприємство «Черкасиелектротранс» змушене скорочувати кількість тролейбусів, які щодня виходять на лінії у Черкасах. Нині це єдиний консенсусний варіант, щоб і виплачувати зарплати, і перевозити черкасців. Інакше існує ймовірність зупинки одразу всіх тролейбусів. Про це інформує прес-служба МВК.

За словами начальника управління вуличної інфраструктури, транспорту та зв’язку Черкаського міськвиконкому Віталія Дядченка, 9 мільйонів 340 тисяч гривень з державного бюджету, які виділялись на відшкодування збитків по перевезенню окремих пільгових категорій громадян, були витрачені ще у першому кварталі цього року.

– Через недостатню кількість коштів комунальне підприємство вже має борги по виплаті заробітної плати за 2,5 місці, – наголошує Віталій Дядченко. – Тобто зараз слюсарі, водії, кондуктори та інші працівники перевозять пільговиків за рахунок своєї зарплати. Зважаючи на минулі затримки виплат й страйки, коли кошти людям не виплачувалися по вісім місяців, мерія вирішила скоротити кількість збиткових перевезень. А рішенням сесії Черкаської міської ради було виділено 1 мільйон 240 тисяч гривень з міського бюджету на погашення заборгованості.

До 1 січня 2012 року в місті замість 50 – 60 тролейбусів тепер щодня ходитимуть до півсотні одиниць транспорту. У першу зміну Черкасами курсуватимуть 35 – 40 машин, а у другу – близько 25. На початок жовтня буде сформований чіткий графік і оприлюднений громаді.

Довідка:

Витрати по перевезенню пільгових категорій населення у Черкасах сягають 39 мільйонів гривень, а відшкодовується державою всього 9 мільйонів 340 тисяч гривень. Тобто «Черкасиелектротранс» працює у збиток.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #5 ГОСТЬ 30.09.2011 22:36
ВИН КАЗАВ
" Я ПОЧУЮ КОЖНОГО!"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Алёна 30.09.2011 09:46
Ну если такой убыточный наш родимый троллейбус, то введите график для льготников, как предполагалось ранее.Например,до 10 утра все троллейбусы-платные,с 10 до 16-льготчики ездят по удостоверениям бесплатно,а с 16 и до конца смены-все платят.Я читала, что был вариант платных троллейбусов по дням недели. Да даже ввести оплату за 3 дня из 7 - и то будет выход из этой катастрофы. Как можно в наше время работать "за спасибо"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Счетовод 30.09.2011 09:29
Интересно? витраьи на перевезення льготникыв 39млн. Билет в тралике кажется 1.25? Если так то получается что это 3 млн 125 тыс граждан пользовалось проездом? Или 260 тыс человек в месяц. Верится с трудом. Видимо цифра бралась РАСЧЕТНАЯ, от всех зарегистированн ых льготников в области и помноженная на каждый день. У меня есть льготяы но я если и ездил траликом то раз 5 за этот год.
ВРАНЬЕ !!!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Мойша 30.09.2011 09:20
Вбивают клин между людьми имеющими льготы на проезд в тролейбусе и остальными гражданами. А за чей счет, с мигалками, на миллионных автомобилях возят чиновников?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Доктор 30.09.2011 09:15
Покращення для людей від Партії Регіонів!
Голосуйте манюпаси і надалі - і ходіть пішки - корисно для здоров"я
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100