реклама

реклама

1379934128_ruba-23 Коли минулого тижня більшістю голосів депутати Черкаської міськради ухвалили зміни до свого ж рішення щодо здійснення електронних закупівель в Черкасах, скасувавши допорогові закупівлі товарів через систему ProZorro на суму понад 30 тисяч гривень і робіт та послуг – від 100 тисяч гривень, то таким чином, вони просто перевершили самі себе. І це можна сприймати як жирну крапку у підведенні підсумків річної діяльності міської влади, що припадає на листопад. Про це на сьогоднішній прес-конференції сказав депутат Черкаської міськради Павло Карась.

– Міська влада вирішила покінчити з прозорістю як такою. Це ганебне рішення, яке ще й підписав міський голова. Фактично, територіальна громада позбавлена можливості контролювати витрачання бюджетних коштів. Бо це не просто відміна закупівель на допорогових сумах. Враховуючи, що абсолютна більшість закупівель розбивається і відкриті торги проводяться лише на невелику кількість об’єктів, ми маємо реальну ситуацію, коли абсолютна більшість закупівель відбуватиметься безконтрольно, а безконтрольність породжує великі апетити. І в деяких представників міської влади ці апетити непомірні, – зауважив Павло Карась. – Тому ми можемо мати велику проблему для міста.

Також депутат зауважив, що влада стала вдаватися до маніпулювань при проведенні сесій міськради.

– Адже дане питання не обговорювалося, не планувалося до розгляду на цьому засіданні. Таке вже було, коли приймали рішення про створення нової поліклініки в місті. Тоді рішення приймали під час земельної сесії, як тільки я вийшов з сесійного залу на декілька хвилин. Тоді секретар міськради зупинив сесію і підштовхнув усіх до прийняття питання, «поки немає Карася». І цього разу все приймалося з коліс. Тепер вважаю, що місто не повинно це так просто «проковтнути». Місто повинно повернути публічний контроль на допорогових сумах. І блюзнірством є те, що влада стверджує, що все це робиться до квітня. А тоді буцімто вони перейдуть на систему «Прозоро». Але тоді ця система нікому не буде потрібна, бо тоді вже будуть укладені договори на рік без застосування допорогових сум, – роз’яснює Павло Карась.

Читайте також: Бондаренко своїм розпорядженням ліквідував комісію для контролю за здійсненням закупівель

Також депутата обурили «відмазки» мера, який зауважив, що громадськість не йде з ним на прибирання в місті, а з’являється лише коли треба проконтролювати владу.

– Але ж, шановний Анатолію Васильовичу! Чому хтось має йти на прибирання, якщо ви запланували на прибирання в місті 300 мільйонів?! Скільки ж треба запланувати грошей, щоб Черкаси прибиралися. І не варто займатися перекладанням проблем з хворої голови на здорову. Місто прибирати повинні ті, кому платяться бюджетні кошти, а громадськість повинна це контролювати, – наголосив Павло Карась. - Проте не бачу правових можливостей оскаржувати рішення міської влади щодо "Прозоро", бо воно прийнято в спосіб, який визначений законом. Рішення за змістом не порушує чинне законодавство.

На думку Карася, фіналом діяльності влади за рік є фонтан з дельфінчиками перед ЦДЮТ.

– Це відсутність будь-якого рівня культури, елементарного рівня знань. Бо такий мистецький витвір могли поставити лише люди низького культурного і мистецького рівня. Бридко таке бачити в центрі Черкас. Тож я не вітаю акцію з обливання фарбою фонтану, що є порушенням громадського порядку, але як громадянин, не можу засуджувати чоловіка, що зробив це, – сказав Павло Карась.

Тож депутат зазначив, що з усіма цими наболілими питаннями слід звернутися до мера, який повинен звітувати, як і інші керівники відповідних галузей.

- Хочеться почути щодо долі пологового будинку №2, де трудовий колектив фактично бореться за своє виживання тощо, - зазначив Павло Карась.

На запитання журналістів, чи не боїться депутат виступати публічно з критикою «сильних світу цього». Адже свого часу після публічних критичних заяв йому отруїли собак.

– Скажу так, що є експертизи щодо смерті собаки. І сказано, що вона померла від старості у 6,5 місяці. Це щодо ефективності роботи поліції… Тож я не сподіваюся, що при нинішній ситуації, коли орган фактично обезголовлений і керівника поліції досі немає, щось буде з’ясовано. Щодо страхів… Вважаю, що нам своє робити. Влада повинна працювати так, щоб ми її просто не помічали. Тоді вона буде виконувати свої обов’язки.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #6 Піаніст 21.11.2016 22:18
Карась проти корупції,це бджоли проти меду. Хоч би вже не позорився, тулубівська підніжка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #5 федор принципиальный 21.11.2016 16:28
Паша,лучше вспомни что ты вытворял,когда сидел на тендерах при своем учителе парашутисте-стыдно или уже подзабыл ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #4 СБУ 21.11.2016 15:57
Карась прекрасно знал что будет происходить на сессии... его фракция его не слушается, для них главное это указ руководство Азота.

потому Паша просто на сессию не пришол, а теперь с себя корчит супер аналитика и борца за прозоро
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Мавр 21.11.2016 15:13
Респект Карасю.Та так мало хто думає.Точніше,так думають багато хто,але коли йдеться про плату за голосування,сов ість ховається в глибини організму.В декого назавжди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Той-того 21.11.2016 14:59
Тупиз нинішньої влади полягає в нерозумінні того що держава-це люди, і коли люди в державі щасливі, їх не треба заставляти прибирати, щось видумувати для них і т.д. Вони в своєму щасті визначаться самі, бо коли в людини все добре то людина автоматом буде робити щоб все добре було і навкруги, а коли нещасних людей з кучею проблем і плиткою обкласти і квітами обсадити, і бумажки кругом неї збирати - це ніяк не змінить ситуації і не зробить людину щасливішою.Щастя починається в середині кожного, з його сімї і тоді, все іде як по маслу. В Данії для прикладу, люди самі вирішують які свята і коли їм святкувати, що робити і кудою ходити, і хто премєрміністр - не знають, вони щасливі...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #1 ДЖЕКО 21.11.2016 14:47
Та все вірно Ви говорите. Але скажіть, будь-ласка, чому три з чотирьох депутатів фракції "Черкащани", яку Ви очолюєте голосували "За" це рішення?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100