реклама

реклама

Черкаські соціалісти ініціюють відставку депутатів міської ради та міського голови м. Черкаси. Розпочато процедуру по проведенню референдуму з оголошення недовіри міському голові Сергію Одаричу та депутатам міської ради.

10 листопада відбулися збори територіальної громади міста. Створено сім ініціативних груп по збору підписів за проведення референдуму. Протокол зборів громади направлено до Черкаського міськвиконкому. Про це інформує прес-служба черкаського обласного комітету СПУ.

Акції протесту соціалістів проти міської влади розпочалися ще в грудні минулого року. Вони були пов’язані з необгрунтованими підвищеннями комунальних тарифів, вартості проїзду в міському транспорті. Не припинялися вони і цього року. За останні півтора місяці таких акцій було проведено чотири. Єдине, що домоглися мітингувальники – це винесення прокурором міста протесту на рішення сесії міської ради про обмеження пільгового проїзду в тролейбусах (до речі, протест прокурора сесія міськради успішно відхилила при повній підтримці депутатів від Партії регіонів та «мерської» партії Вільних демократів).

Наступним кроком було проведення зборів територіальної громади м. Черкаси, яке пройшло 10 листопада в приміщенні Соснівської районної ради. На порядку денного було винесено одне питання: «Про створення ініціативних груп по збору підписів для проведення місцевого референдуму по достроковому припиненню повноважень депутатів Черкаської міської ради VI скликання та міського голови м. Черкаси Одарича С.О.»

На зборах було зареєстровано 307 мешканців обласного центру. Це, у відповідності до Закону України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми», дає підставу вважати їх такими, що відбулися.

Учасники зборів одноголосно створили сім ініціативних груп в кількості по десять осіб для збору підписів для проведення місцевого референдуму по достроковому припиненню повноважень депутатів Черкаської міської ради та міського голови Сергія Одарича. А вже сьогодні відповідні документи по реєстрації цих груп передані в органи місцевого самоврядування, після чого міськвиконком повинен їх зареєструвати у відповідності з Законом в 10-ти денний термін та видати посвідчення.

- Ініціативні групи збиратимуть підписи населення міста протягом одного місяця з дати їхньої реєстрації . За умови, якщо групи назбирають підписів, не менше 10 % від загальної кількості виборців, сесія Черкаської міської ради повинна оголосити про проведення місцевого референдуму та провести його у відповідності до Закону України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми, - повідомив перший секретар Черкаського ОК СПУ Олексій Малиновський.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100