Пільгового тролейбуса пенсіонери чекають по півтори години.

Пенсіонерка Ганна Григорівна чекає пільгового тролейбуса № 10 на кінцевій зупинці «Конєва». У жінки – велика сумка на «кравчучці» і ще одна в руках.

tor90  

 - Довго дуже ждать доводиться, хотів би під’їхати платним, то ж по пенсійному не можна – виганяють, срамлять. А мені то на базар треба, то до дизеля, бо на дачу їжджу. А графік такий, що на дизель ніяк не втрапиш, - бідкається пенсіонерка.

Каже: у свій 71 рік ще змушена тримати дачу, бо інакше прожити на пенсію просто б не змогла.

- Отримую 920 гривень. Живу сама в квартирі, комунальні торік узимку були більше 400 гривень. В цьому році, чула, ще на сто гривень збільшать. За що жить, навіть не знаю. А тут навіть цю пільгу забирають. Одарича ми коли вибирали, то він обіцяв, що буде краще, а зараз бачимо, що тільки гірше, вже аж нерви здають.

Черкаських пенсіонерів примушують "жити за графіком"

Черкаських пенсіонерів примушують "жити за графіком"

По графіку безкоштовний для пенсіонерів рейс із цієї зупинки відправляється о 9 год. 8 хв. Близько 9-ї на зупинці вже зо два десятки пенсіонерів.

- Переписали собі графік, то й виходимо, а оце позавчора я спізнилася, то прийшлося півтори години чекать. А нагрузилася так, що вертатися вже не змогла. Он подивіться, платні пусті ходять, а нас туди не пускають, - бідкається одна з жіночок.

Раїса Григорівна Сахновська тролейбусом їздить по кілька разів на тиждень, бо співає в хорі ветеранів «Азоту»:

- Я 30 років пропрацювала на «Азоті» електрозварником. Уже 25 років як на пенсії, дома ж не можна сидіть, бо хіба висидиш? Наш хор збирається на Калініна, раніше десяткою будь-коли можна було дістатися, а зараз скільки ждать. А потім виходиш звідти і не знаєш, чи годину доведеться на зупинці простояти, чи більше…

Раїса Григорівна (у центрі) їздить тролейбусом на заняття хору ветеранів "Азоту"

Раїса Григорівна (у центрі) їздить тролейбусом на заняття хору ветеранів "Азоту"

Коли тролейбус в зазначений час наближається до зупинки, серед пенсіонерів починається пожвавлення.

- То наш? – вдивляються в табличку одні.

- Наш, - беруться за сумки інші.

Тролейбуси, на яких діють пільги, вже називають "народними"

Тролейбуси, на яких діють пільги, вже називають "народними"

За дві зупинки в пільговій «десятці» уже не залишається вільних місць. А на найбільш людній у Південно-Західному районі Черкас - біля «Міленіуму» тролейбус починають «штурмувати». У когось падає «кравчучка».

- Чиї речі біля проходу? – гукає кондуктор.

Вже за кілька зупинок тролейбус повністю заповнюється пільговиками

Вже за кілька зупинок тролейбус повністю заповнюється пільговиками

Тим часом пасажири починають обговорювати, хто що чув про перевезення.

- Так уже ж на суд подали! – каже одна з бабусь.

- Де це таке є, як у нас – в усій країні тролейбуси безплатні! – підтримує друга.

- То Партія регіонів уже тролейбусний парк собі хоче забрать! – долучається третя.

Так позначаються у Черкасах "платні" тролейбуси

Так позначаються у Черкасах "платні" тролейбуси

Кондуктор Любов Вдовенко розповідає: пенсіонери їздять переважно на базар, тому вранці та після обіду тролейбус найбільш переповнений.

- На платні теж сідають, але дуже часто відмовляються платити. Нерідко скандал влаштовують, - каже вона.

Тим часом тролейбус стає дедалі повнішим. Кондуктор просить одну з пасажирок показати пенсійне посвідчення.

- Відібрали в нас транспорт, ще й показуй! Я що, не схожа на пенсіонерку? – жінка починає обурюватися.

- Та жіночко, заспокойтеся, вам же як сімнадцять! – жартує якийсь чоловік.

Першими на себе приймають хвилю обурення кондуктори

Першими на себе приймають хвилю обурення кондуктори

Кондуктор бідкається: таких пасажирів багато.

- Сюди ж не тільки пенсіонер може сісти. То  я  повинна перевірити посвідчення, такі правила. Не знаю, як витримать до кінця зміни!

Біля Будинку торгівлі більшість пасажирів виходить. Але охочих сісти теж не бракує. На запитання журналіста «Прочерку» всі як один починають обурюватися. Мовляв, обмеження пільгових перевезень, це «безпрєдєл».

- Є тролейбуси народні, а є Одарича, - каже чоловік в окулярах. – Вони не по графіку ходять. От я вчора до лікаря їхав, тролейбус спізнився, і я спізнився. А лікар мені вже й зауваження зробив.

Інша пасажирка нарікає, що тролейбус навпаки  прийшов раніше, і вона на нього не встигла.

- Напишіть, що ми через місяць перекриємо всі вулиці, - гукає бабуся в білому береті. – Не тільки Шевченка треба перекрить, а й Благовісну, Ільїна, щоб не було куди об’їжджати.

Інші бабусі зауважують: таблички на тролейбусах дуже непримітні. Не видно, за яким маршрутом іде транспорт, платний він чи ні.

- Треба, щоб був номер великий  і спереду, і ззаду! – кажуть.

- Нема такого ніде в світі, як  у нас! Знущаються з пенсіонерів. Самі б попробували на наші пенсії прожить! – кожна з бабусь, які доїжджають до кінцевої зупинки, намагається передати через журналіста своє обурення діями влади.

tor3

Практично пуста «десятка» прямує в Річпорт, а на протилежному боці вулиці на зупинці вже зібралося чимало пенсіонерів – чекають тролейбуса в зворотному напрямку.

Пільгові тролейбуси № 1 та № 7 їздять приблизно з таким самим інтервалом у півтори години. Пенсіонерка Марія Мусіївна роздивляється на зупинці по вул. Паризької комуни графік руху.

- Хіба ж я його діждуся? – обурюється вона. – В лікарню треба їхати, а скільки ж це чекать? А звідти вийдеш, то уже до графіка ніяк не підлаштуєшся. Як міг мер наш таке придумать?

Марія Мусіївна зізнається: їй вдалося побувати на останній сесії міської ради.

- Ішов якийсь чоловік високий, а я за ним тихенько. Тільки ви цього не пишіть, бо я ж случайно попала, - каже. – Так вони ж і не слухали нікого. Булатецький тільки виступав. То, мабуть, уже ніхто не буде нічого робить…

На зупинці по вулиці Сєдова Валентина Костянтинівна Чешко переписує графік руху пільгових тролейбусів у зошит.

- Та хоч в один бік знатиму, коли їхати. А там уже не вгадаєш,  - каже. – Їздить треба, бо треба крутиться. Внуки є, їм потрібно допомагати. А от наша влада нам не помагає. Я була на мітингу, ото коли мера били газетою чи чим… Та, бачите, нічого ми не добилися.

Пенсіонери жаліються на малі пенсії та обурюються діями міської влади

Пенсіонери жаліються на малі пенсії та обурюються діями міської влади

Пенсіонерів на цій зупинці також зібралося немало. У платні тролейбуси вони сідають, але рідко. Готові чекати, бо з мізерної пенсії, кажуть, платити за проїзд просто не можуть.

реклама

Коментарі  

 
+4 #23 Босс 12.11.2011 20:27
Пані Анна, у Вас є надія в тому що ви ще молода, і заробітна плата буде більшою і життя складеться і буде краще, а от тим кому за 80, то вже....
Коли вам було десь 40 років - у вас була надія? Ну і що, справдилася? У меня вже не враження, а впевненність, що пенсіонери нікого крім себе і представників черкаської мерії не бачать і не чують. Десятки тисяч черкащан за межею бідності і не мають можливості безкоштовно подорожувати на тролейбусах. Не мають можливості їздити на дачі, бо не мають дач! Не мають навіть власного житла, бо винаймають його за шалені гроші. Але бойкі сучасні пенсіонери плювали на таких. Ми в їхньому віці навіть права на пенсії мати не будемо. А тут і пенсіі отримують, і в хорі співають, і на дачі їздять. Ще й безкоштовний транспорт їм подавай! Сором!!! Ганьба!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #22 инна 12.11.2011 18:42
Цитую Валентина:
[quote name="Belle"]А ви їх порівнюєте з пенсіонерами і з їхніми пенсіями.. А ви знаєте скільки зараз коштує лікування в лікарні? Скільки пенсій треба, ьщоб пролікуватися 10 днів???

а то лечаться одни пенсионеры? сейчас молодые больше болеют, чем старики...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #21 Лен4ик 12.11.2011 18:40
в тролейбусах, принаймні, стало можливо доїхати на робоиу і з роботи.
Пенсіфонерів справді шкода, от тільки чому їм їхати завжди треба в час ПІК?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #20 инна 12.11.2011 18:39
нормально сделали...почему пенсионер(с пенсией в 900грн.) должен бесплатно ездить, а я с 2 детьми(не льготниками) и зарплатой в 1000 - платно...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #19 Босс 12.11.2011 12:10
Да, ошибка Одарича, что он позволил сделать это всё прямо и открыто, как говориться "в лоб". Надо было в духе нашего времени и верховной власти: сделать доплаты к пенсии на проезд, соизмеримо размерам пенсии. Вот тогда пенсионеры перестали бы по хорам ездить, на дачи кататься. Молодые люди уже давно забросили эти дачи, потому что нет финансовой возможности их содержать и обрабатывать. Дешевле покупать всё на рынке, по акциям в супермаркетах. Только пенсионеры имеют шикарную возможность разъезжать по дачам. А рассказ про пенсионерку у которой пенсия 900 грн, а коммунальные 400 грн - обнять и плакать! Она про субсидии ничего не слышала? Она имеет право платить только 15% коммунальных, а это 135 грн! Но она предпочитает спонсировать коммунальщиков, но ездить на шару в троллейбусах?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #18 Босс 12.11.2011 11:58
А де ви бачили зараз матерів - одиначок? Із них майже кожна, десь на 90% прекрасно живуть з цивільними чоловіками, отримують пільги і матеріальну допомогу від держави!!! А ви їх порівнюєте з пенсіонерами і з їхніми пенсіями.. А ви знаєте скільки зараз коштує лікування в лікарні? Скільки пенсій треба, ьщоб пролікуватися 10 днів??? Соромно таке казати, у Вас же мабуть і батьки ще живі...

Если эта доблестная пенсионерка ничего кроме бесплатного троллейбуса и прекрасного владения Интернетом видеть не хочет, то я ей всё же подскажу - да, есть матери одиночки, которые получают на ребёнка меньше 300 грн и собственную зарплату такую же как её пенсия. И как прожить двум людям на такой доход - никого не интересует. Я лично знаю таких матерей не мало. Знаю как они тянуться. И о такой роскоши, как бесплатно ездить петь в хоре или кататься на дачу (как наши пенсионеры) - не может быть и речи. Даже их ребёнок не имеет возможности бесплатно проехать в муз. школу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #17 Валентина 09.11.2011 21:49
Цитую Belle:
Я повністю згідна з панною Анною! Дійсно набагато менше грошей у поодиноких матерів та й у молодих батьків. Вони не лише сами повинні щодня витрачати кошти на свій проїзд,а і платити за своїх дітей. На сьогодні у кожному районі міста існує ринок, магазин та ін, тому їздити бабусі та дідусеві не так часто й потрібно. У селі взагалі до магазину далеко, не говорю вже про дорогу до райцентру,та сільским пенсіонерам ніхто не доплачує до пенсії на проїзд,адже пільгами безкоштовного проїзду вони не користуються.

А де ви бачили зараз матерів - одиначок? Із них майже кожна, десь на 90% прекрасно живуть з цивільними чоловіками, отримують пільги і матеріальну допомогу від держави!!! А ви їх порівнюєте з пенсіонерами і з їхніми пенсіями.. А ви знаєте скільки зараз коштує лікування в лікарні? Скільки пенсій треба, ьщоб пролікуватися 10 днів??? Соромно таке казати, у Вас же мабуть і батьки ще живі...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #16 Татьяна 08.11.2011 13:08
Дійсно жалко тих пенсіонерів, що мають мінімальну пенсію, але ще більше жалко молодих батьків, що отримують мінімальну або невелику зарплату, у яких на руках діти. Дітей потрібно одівати, ростити, платити за дитсадочок або школу і також проплачувати їм проїзд. Памятаю себе в молоді роки, коли задля економії ходила пішки з Казбету на завод "Імпульс" в південно-західний район Черкас, поки дойду то мокра вся хоч викручуй. а було ж дуже скрутно, бо діти ходили в школу.Або візьміть людей передпенсійного віку, яких ніхто в загалі на роботу не бере. Їм хліба нема за що купити, не те що в транспорті кататись. Хтось про них подумав? А тут прямо трагедія, рідко безкоштовні тролейбуси ходять. Та зробіть цим пенсіонерам доплату до пенсії на прїзд, пропорційно відносно розміру пенсії.І тоді све думаю буде справедливо. Той хто отримує 2000 грн. пенсії і більше хай сплачує і не виступає, що його обділили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #15 ЮГ 04.11.2011 19:59
Цитую Турист:
На улицах регулярно ходят трамваи и тролейбусы (притом из завидным постоянством) в них совершенно безплатно ездят ПЕНСИОНЕРЫ,

Полная чушь!!! Николаев- пример посещения толстой полярной лисички в электротранспор те! Еще 5 лет назад- там было всё чудесно, но сейчас на центральной улице города- проспекте Ленина электротранспор т встретить сложно- я провёл на проспекте не менее получаса фотографируя, и увидел лишь один тролль 5 маршрута, т.е. в сторону (с) ж/д вокзала ничего из электротранспор та не поехало. Вменяемые интервалы- это: Тм-1, Тм-6, Тб-6, остальное (6 м-тов)- почти аналогично обычным троллейбусам в Черкассах: 1-2 выпуска, изредка 3. На выходных выпуск троллейбусов может падать до 5 шт. на 4 маршрута!!! Ах да маршрутки в Николаеве действительно чудесно ходят, по-этому и ЭТ дохнет наверно.
По поводу дорог- а Вы ехали на троллейбусе с мкрн. "Северный"? И как состояние дороги на мосту? Водитель не объезжал аккуратненько ямы на правой полосе? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #14 читач 04.11.2011 15:46
ворйо рулить !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100