Черкаська міська рада залишила в силі рішення виконкому про обмеження пільгових перевезень у черкаських тролейбусах. На сьогоднішній сесії депутати не підтримали пропозицію колег-комуністів скасувати відповідне рішення і відхилили більшістю голосів протест прокурора.

Черкаські пенсіонери та активісти КПУ супроводжували засідання сесії вигуками «Ганьба депутатам міської ради!» та «Одарича – у відставку!»

Черкаські пенсіонери та активісти КПУ супроводжували засідання сесії вигуками «Ганьба депутатам міської ради!» та «Одарича – у відставку!»

- Порушено 6 статей Конституції України. А є ще поняття совісті й моралі… Ніде в Україні до такої мінімізації не вдавалися, - звертався депутат-комуніст Віктор Білоусов, який виступив з пропозицією повернути пенсіонерам їхні права.

Однак мер Черкас Сергій Одарич переконував: проблеми є по всій Україні.

– У багатьох містах, обласних центрах обмежують кількість одиниць транспорту, які перевозять пільговиків. Але є різні методи. Ми з вами пішли кращим шляхом, коли забезпечили впродовж всього дня роботу тих рейсів, які перевозять пільговиків. У багатьох містах пішли за принципом Івано-Франківська, де до 10 ранку і після 16 вечора жоден тролейбус чи автобус узагалі не перевозить жодного пільговика, - запевняв мер. – Я вважаю, що ми чинимо чесно, коли говоримо, що маємо недостатній ресурс  - 9 мільйонів. І на ці 9 мільйонів ми чесно забезпечуємо перевезення.

Слова мера викликали обурення в депутата Миколи Булатецького. Він схопився з місця і закликав звертатися до Президента.

- Президент, ідучи на вибори, сказав, що жодного погіршення не буде! – депутата переповнювали емоції.

- Ми ж на минулій сесії прийняли звернення до Президента. Миколо Івановичу, ходіть на сесії, - вгамовував його Одарич.

Зрештою депутати таки відхилили пропозицію комуністів.

Не підтримали вони й протест, який прокуратура внесла на рішення виконкому.

Заступник прокурора міста Юлія Пасічна зауважила, що цим рішенням порушено конституційні права пільгових категорій населення та Закон України про міський електричний транспорт.

- Закон визначає, що міський електричний транспорт є транспортом загального користування і він має бути пільговий, - сказала Юлія Пасічна.

Натомість мер запевняв, що такі обмеження діятимуть лише до Нового року. Вже на наступний рік за попередніми домовленостями з Верховною Радою та обласною владою, місто має отримувати 25-28 мільйонів гривень на пільгові перевезення. Тож пільговикам відновлять їхні права.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #5 Сусід 04.11.2011 12:13
Хто ще не зрозумів: за кого нас мають? І, головне: ЯК))
І, може вже досить лякати людей комуністами?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 санёк 04.11.2011 09:03
Чхав одарич і на льготників, і на прокуратуру. Для нього закон не писаний. Може хоч тепер, коли їх послали, прокуратура зможе "власть употребить"? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 бабулька 03.11.2011 22:56
"Натомість мер запевняв, що такі обмеження діятимуть лише до Нового року. Вже на наступний рік за попередніми домовленостями з Верховною Радою та обласною владою, місто має отримувати 25-28 мільйонів гривень на пільгові перевезення. Тож пільговикам відновлять їхні права." -я это запомню и 1 января лично явлюсь к Сергею Одаричу за обещанным "новогодним подарком"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Олег 03.11.2011 19:00
Вважаю, що відновлення пільгового перевезення в повному обсязі потрібно робити тільки після попередньої проплати на рахунок тролейбусного парку.
А вірити їхнім обіцянкам - ви перевозьте пільговиків ми вам потім оплатимо - це свідомий крок до знищення тролейбусного парку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Дмитро 03.11.2011 18:42
А в чем сложность убрать маршрутки, и сделать одну транспортную систему ? И тогда с прибыли можна будет и пенсонеров перевозить ..

Ведь и вправду получается, что на кого-то нам "..." .( А ведь старших нужно уважать, или нет ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100