реклама

реклама

Творчий вечір відомої письменниці української сучасності відбувся нещодавно у Черкасах. Оксана Забужко відвідала місто вперше за останні 25 років, хоча активісти МГО «Книжковий маестро» не раз запрошували есеїстку. У художньому музеї, завдяки громадській організації, яку очолює Людмила Фіть, зібралося на зустріч із авторкою багато люду: і поціновувачі, і студенти, і навіть відомі політики. До всього, організатори збільшили кількість місць для відвідувачів до 195. Усе, аби потрапити на високоінтелектуальну розмову змогли усі охочі, пише "Нова доба"
1485956406_2
Людмила Фіть, очільниця «Книжкового маестро», привітала присутніх із початком нового літературного сезону.

– Ми дуже раді почати новий літературний сезон. 2016-й рік був активним, а 2017-й обіцяє бути ще активнішим. Нині при проводимо першу зустріч у цьому сезоні, а вже у квітні плануємо організувати літературний фестиваль. Водночас зараз проводимо акцію «ЧЕчитка», в межає якої черкасці визначатимуть найкращу книгу року за їх вподобаннями, – зауважила Людмила Фіть.

Авторка привезла до Черкас нову книгу «І знову я влізаю в танк…». Це, за словами пані Забужко, певною мірою письменницький щоденник із вибраних текстів про події 2012-2016 року. Назва ж книги походить від автоцитати із вірша авторки, який називається «Диптих 2008 року», що написала його у першій частині травня 2008 року (друга частина – у серпні цього ж року), після початку російсько-грузинської війни.

– Насправді ми планували цю зустріч давно. Я обіцяла приїхати до Черкас не раз, оскільки сама книжка «І знову я влізаю в танк» вийшла ще восени і перейшла вже два тиражі. Книга вже презентована й апробована, та й має своїх читачів, тому називати це презентацією не варто, - привітала письменниця слухачів. – Я в Черкасах не була років 25, і тому відчуваю оці «больові точки», коли починаєш знайомитися із новим містом.

Під час своєрідного представлення книги «І знову я влізаю в танк…» Оксана Забужко процитувала Михайла Грушевського, який говорив, що «люди рідко розуміють історичне значення тих подій, яких є свідками». Зауважила також, що дуже важко встигати за своїми справами ще й з «пташиного польоту» аналізувати те, що відбувається довкола.

Водночас Оксана Забужко торкалася безлічі актуальних тем: відсутність прошарку еліти в Україні, шевченкознавство і ступінь дослідженості творчості видатного поета. Говорила також і про віддаленість нашого міста від культурних подій та відсутність у ньому книгарень. Відвідувачі зустрічі своєю чергою питали письменницю про її думки щодо майбутнього України, її уподобання та просили літературної поради «що б почитати».

– Черкаси потребують «перезавантаження», якого так само потребує і Україна. Так само, як певні мої книжки вимагають перевидання. Тією ж мірою, якою Україна перевідкриває Шевченка, я думаю, що час Черкасам якось включитатися у цю загальну українську мережу і посісти на мапі України те місце, яке справді належить Шевченковому краю. Я цього щиро вам бажаю. Бажаю таких залів і заходів якомога більше. І взагалі, давайте «перезавантажуватись»! – побажала містянам гостя

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Ох 03.02.2017 11:14
Їй треба тандемом з Танюхою Чорновіл аудиторії збирать.
А психічний стан населення міста визначати по розміру аудиторіїї яку вони збирають...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 YouMustMurder 02.02.2017 21:15
«Дослідниця польового сексу» принесло бездарность, еще и жизни учить вздумала
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100