реклама

реклама

Центр виборчого округу №199 – місто Жашків. Опис меж виборчого округу: місто Ватутіне, Жашківський, Звенигородський, Маньківський райони, частина Лисянського (виборчі дільниці № 710397 – 710402, 710405 –710410, 710413 – 710419, 710422 – 710432, 710434, 710435), частина Тальнівського (виборчі дільниці № 710548 – 710562, 710568, 710580, 710586, 710591, 710592) районів.

На виборчому окрузі зареєстровано 14 кандидатів в нардепи: Руслан Бабенко (від Радикальної партії Олега Ляшка), Анатолій Бондаренко (від ВО «Батьківщина»), Віктор Гвоздь (від ПР), Борис Гречаний (від КПУ), Ігор Доманський (самовисуванець), Павло Єлізаров (самовисуванець), Анатолій Нечипоренко (самовисуванець), Валентин Ничипоренко (самовисуванець), Олександр Рибченко (самовисуванець), Зоя Ружин (самовисуванець), Юрій Стригун (від УНП), Сергій Терещук (самовисуванець), Василь Фурман (від «УДАРу»), Мирослав Якібчук (самовисуванець).

«Хоча офіційно, виборча кампанія стартувала 30 липня, де факто на виборчому окрузі № 199, вона точиться вже майже рік. Очевидно керуючись старовинним українським прислів’ям «хто рано встає, тому Бог дає», кандидати Сергій Терещук, Валентин Ничипоренко та Василь Фурман активно розпочали свої інформаційні кампанії ще з 2011 року, а вже навесні до них приєднався Анатолій Бондаренко. Ця діяльність далась взнаки і станом на серпень саме ці кандидати є найбільш рейтинговими в даному окрузі», – пише у своєму огляді керівник аналітичного напрямку Черкаського обласного осередку ГО «Спілка молодих політологів України» Володимир Присяжнюк.

Офіційно по округу кандидатом від Партії регіонів йде начальник теруправління МНС області Віктор Гвоздь, проте навіть те, що він вибрав довірених осіб з числа «надзвичайників», свідчить про його несерйозні наміри… Експерти припускають, що справжнім кандидатом від влади тут є Валентин Ничипоренко. А нещодавно ЗМІ оприлюднили фото, де видно, як пожежники клеять біл-борд Валентина Ничипоренка.

Від Об’єднаної опозиції по округу йде Анатолій Бондаренко. Його шанси в Комітеті виборців України оцінюють не дуже оптимістично.

«Хоч цей округ і є для нього рідним, але він занадто пізно стартував. Адже опозиція прийняла рішення про висування, коли основні суперники головного черкаського опозиціонера вже заробили серйозний рейтинговий гандикап. Суперниками є діючий народний депутат і досвідчений мажоритарник Сергій Терещук та мультимільйонер без комплексів, власник Жашківського конезаводу Валентин Ничипоренко. Останній, при беззастережній підтримці влади, активно встромляє палки в колеса виборчої компанії Бондаренка і відчутно гальмує зростання особистого рейтингу головного опозиціонера області. Анатолій Бондаренко намагається контратакувати, звинувачуючи Валентина Ничипоренка в кримінальному минулому і зв’язках Партією регіонів, але посада керівника обласного штабу опозиції не дозволяє йому приділяти округу стільки часу, скільки необхідно для перемоги», – пише в своїй публікації голова правління КВУ Олександр Черненко.

Цікаво, що на окрузі є й двійники. Прізвище у підприємця з Києва Анатолія Нечипоренка підозріло схоже з прізвищем власника Жашківського конезаводу. Лише друга буква інакша… Та чи варто НИчипоренку боятися НЕчипоренка?

«Ничипоренко боїться Бондаренка та Терещука. Згадує про Фурмана і Гвоздя. Сергій Терещук - нинішній нардеп. Він працює на окрузі вже кілька років. Якби не приналежність до Народної партії Литвина та не голосування за мовний закон (від якого він згодом відхрестився), мав би шанси…» – вважає журналіст і кандидат в нардепи по цьому ж округу Юрій Стригун.

На окрузі кандидати вже не раз жалілися на чорний піар, а спостерігачі за виборами лише встигають рахувати порушення.

«Протягом лише чотирьох днів з 8-го по 11-е серпня сайт кандидата в народні депутати по Жашківському ВО №199 Валентина Ничипоренка «відзвітувався» про майже два десятки фактів непрямого підкупу виборців. Діяльність різноманітних «благодійних фондів» та «громадських ініціатив» від імені кандидата не може в рамках виборчої кампанії трактуватись інакше, як агітаційна і така, що супроводжується безкоштовною роздачею товарів та послуг. Тим більше, коли йдеться про масоване вливання сотень тисяч, якщо не мільйонів гривень протягом нетривалого періоду від старту кампанії. Прецедентів такого масштабного скуповування симпатій виборців Черкащина ще не знала», – йдеться у звіті КВУ.

Округ цікавий тим, що тут зіштовхнулися два товстосуми, які вже «засвітили» ексклюзивні авто. Це знову ж таки Валентин Ничипоренко, а також спонсор програми Савіка Шустера Павло Єлізаров. До речі, сам Савік Шустер вже встиг анонсувати щоденну програму, зйомки якої вестимуться, звичайно ж, в 199-му окрузі.

Очевидно, що Павло Єлізаров вже настільки зайнятий випуском програми, що ніяк не може дати коментар «Прочерку». Наша редакція вже не перший тиждень намагається взяти в Павла Олександровича коментар , чому ж уродженець Молдови та житель Києва прагне потрапити до парламенту саме від Черкащини?

«У підсумку можемо констатувати, що фактично сьогодні на Жашківському окрузі зіткнулись три рівні за значимістю сили. Потужний опозиціонер, провладний олігарх і нардеп-аграрник. Що сьогодні найважливіше для українського виборця – відверта опозиційність, великі гроші чи депутатський досвід, визначать саме мешканці виборчого округу № 199», – міркує аналітик ГО «Спілка молодих політологів України» Володимир Присяжнюк.

реклама

Коментарі  

 
+1 #14 Короп 02.11.2012 12:23
Цитую Валентина:
Фурман-єдиний кандидат, який заслуговує на повагу!!!Це порядна і освічена людина, яка допомагає Черкаському краю, сільським бібліотекам, школам!!Знаю його особисто і можу сказати, що це людина, яка гідна представляти інтереси народу!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

Що ж ти Валентина з"явилася, коли вже пізно пити "Боржомі"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #13 Василь 02.11.2012 12:18
Цитую Валентина:
Фурман-єдиний кандидат, який заслуговує на повагу!!!Це порядна і освічена людина, яка допомагає Черкаському краю, сільським бібліотекам, школам!!Знаю його особисто і можу сказати, що це людина, яка гідна представляти інтереси народу!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!


до чого цей баянний коментар? Фурман буде судитися з Конюхом? :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #12 Валентина 02.11.2012 11:01
Фурман-єдиний кандидат, який заслуговує на повагу!!!Це порядна і освічена людина, яка допомагає Черкаському краю, сільським бібліотекам, школам!!Знаю його особисто і можу сказати, що це людина, яка гідна представляти інтереси народу!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Семен 23.09.2012 09:22
Цитую Vesna:
Народ не такий дурний як думають кандидати...надіються купити собі путівку у верховну раду за горілку та катання на конячках? або за такі ж пусті обіцянки, як і 5 років тому? Всі ці заїжджі гастролери з Києва, Молдови також шансів не мають, бо не свої.
Єдиний прийнятний варіант - опозиція. І партія знана, і кандидат сильний, "свій". Думаю, перемога за Бондаренком.
Бондаренко сильний ???Не смішіть.Толик-наш лисянський дискжокей.Включав нам музику Модерн Токинг та СиСи кейч.А потім почав у бабок скупляти металолом-каструлі,відра.Тольку ми знаємо.Такого нардепа нам точно не треба...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 гонта 16.09.2012 13:05
Так, підуть до одного місця, бо всі вони дебільні і пишуться профанами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #9 в курсе 14.09.2012 16:59
от прийде елізаров з яскравою обгорткою від шустера, вкине пару лімонів і всі прикормлені селюки побіжать голосувати за нову цяцю і всі ці аналізи і розрахунки до одного місця...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 коста 14.09.2012 07:43
2 стриманий:Бонда ренку місце в тюрмі. Це по-перше.
По- друге аналіз далеко не повний, бо набагато більш наближеним до влади є Єлізаров, ніж Ничипоренко. І фінінсово більш потужнім. Ничипоренко для відволікання уваги, та на всяк випадок. Як запасний. Єлізаров вже зараз по селам через голів та фермерів вербує людей для підкупу. Пропонують по 400 грн. Напевне зможе встигнути прикупити певну кількість, щоб перемогти. Ничипоренка. Бондаренко та Терещук вже позагрою. Змагання йде виключно поміж Єлізаровим та Ничипоренко? Шустер зробить днями шоу з виборів свого шефа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 Полотно 13.09.2012 19:14
Не смішіть з Бондаренком, у листівках він "борець" з корупцією, а сам за підтримку на 200 окрузі Павла Костенка взяв майже 500 тис. грн, щоб "фронтовика" Полякова відшити!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 БУДЕ ТАК 13.09.2012 18:06
Саме так - Бондаренко - потужний опозиціонер, відвертий опозиціонер!Люд и, які хоч трохи мають гідність та клепку в голові оберуть ТІЛЬКИ Бондаренка. Хтозна кого може занести на пару місяців перед виборами на Черкащину потрусити дурними(не заробленими!) грішми!То давайте подаруємо зальотним козачкам місце у Раді! Як би не так, панове! 199, тримаймося!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 кактус 13.09.2012 17:04
Людоньки, що ця Мадонна Зоя Ружин робить на цьому окрузі? Для чого ця людина балотується??? Ну проголосує за неї с. Шевченкове і ВСЕ! От людина, аби про себе нагадати тіпа яка ж я всьо таки чотка!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100