За кілька днів у черкаській мерії може відбутися черговий переворот. Імовірно, депутати Черкаської міської ради знову змінять склад виконавчого комітету. Існуючий, впевнені деякі народні обранці, не виконує свої повноваження на належному рівні.

Доля нового виконавчого комітету – знову в руках депутатського корпусу

Доля нового виконавчого комітету – знову в руках депутатського корпусу

Зміни можуть початися вже на найближчій сесії Черкаської міської ради, що відбудеться наступного четверга, 12 вересня. Зокрема, про неефективність одного з членів виконкому – заступника міського голови Павла Карася – планує говорити у виступі депутат-«регіонал» Олексій Арсенюк.

«Якістю роботи нової влади не задоволені всі», – вільні демократи

Зміна «верхівки» міста може бути кардинальною, переконані депутати з групи «Вільні демократи». За словами голови депутатської групи в міськраді Олега Ліходькіна, сьогодні незадоволені роботою нової влади не лише депутати, а й люди з ОДА, які ініціювали імпічмент екс-мерові Сергію Одаричу.

На переконання Олега Ліходькіна, роботою нової влади незадоволені навіть в ОДА

На переконання Олега Ліходькіна, роботою нової влади незадоволені навіть в ОДА


– Я не виключаю можливості розпуску виконкому або зняття з посади Білоусова, виходячи з результатів роботи сьогоднішньої влади. Усі плани, які ставилися на цей рік, на сьогодні не здійснюються по всіх напрямках. Я думаю, що якістю такої роботи не задоволені всі, зокрема й ті, хто розпочинав процес в ОДА з усунення міського голови, – переконаний Олег Олексійович.

Водночас Олег Ліходькін не бачить у міськраді депутата, який міг би обійняти посаду тимчасового мера замість Віктора Білоусова.

– На сьогодні активізувалися політичні сили, що називають себе опозицією, «УДАР», «Батьківщина». Вони знову почали критикували владу, тому «регіоналам» буде непросто домовитися з «Батьківщиною». Однак серед депутатів, які зараз працюють у коаліції, я не бачу людей, які могли б очолити місто й показати ті результати, які були б кращими ніж у Білоусова. Принаймні в Білоусова був певний досвід роботи, рейтинг, що його рятує, – зазначає Олег Олексійович.

Натомість депутат міської ради з групи «Черкащани» Олександр Радуцький менш скептично ставиться до результатів роботи нової влади. Він переконує: владці й досі «розгрібають» проекти попередників, тож справжню роботу команди Віктора Білоусова можна буде оцінити лише наприкінці 2013 року.

– Я вважаю, що плітки про зняття з посади Білоусова та розпуск виконкому пускають ті депутати, які опинилися в опозиції, – «вільні демократи». Для них цікаво зараз розколихати те, що є наразі збалансованим, і сказати «бачиш, а було ж краще…», – припускає Радуцький. – Якщо ми подивимося на те, як працював новий виконком на початку і як працює зараз, то нині порозуміння вже з’являється…

Депутат обіцяє сам ініціювати імпічмент Білоусову, якщо той не справлятиметься з поставленими завданнями.

«Карась «завалив» роботи по дорогах», – регіонал

Водночас екс-секретар міської ради, депутат від Партії регіонів Віктор Горкун до нової влади ставиться «сумнівно».

– Мені складно оцінити роботу нової влади. Команда там нова, досі формується. Я був у відпустці, майже місяць з колегами не спілкувався, тому не можу нічого сказати, – каже Віктор Іванович.

Він переконаний: зараз нова влада має оголосити про свої завдання та терміни, за які вони мають їх виконати. Саме тоді й міська рада, і громада зможуть контролювати їхнє виконання.

Іншої думки його колега по фракції Олексій Арсенюк. Він впевнений: вже сьогодні в депутатів назріває думка про розпуск виконкому. Бо ж його робота – незадовільна. Перший на черзі, каже Олексій Максимович, – заступник міського голови Павло Карась.


– Білоусова ми не для того ставили, щоб знімати. Треба ще побачити, що людина може зробити. Однак там є кого знімати. Перший – Карась. Сьогодні нічого не робиться: «завалив» роботи по дорогах, я нічого не бачу стосовно підготовки міста до зими, а, як відомо, саме він сьогодні керує житлово-комунальним господарством міста. Тому треба знімати не Білоусова, а тих, хто туди (у виконком, – ред.) випадково потрапив, хто працювати не може, – впевнений Арсенюк.

За словами депутата, деякі члени виконкому систематично прогулюють засідання, а інші – «просто не знають, навіщо вони туди прийшли».

Натомість депутат міської ради від «Батьківщини» Микола Булатецький пропонує не розганяти нових членів виконкому, а вимагати від них дій. Зокрема, його дивує, чому члени виконавчого комітету «мовчать про затримки платежів Держказначейством і про слабке наповнення бюджету міста».

– Вони не хочуть порушувати це питання, бо воно створює напругу для Тулуба (голови Черкаської ОДА, – ред.), структур відповідних – прокуратури… Одарич би порушував це питання активніше, оскільки був самостійнішим… до певного часу, – коментує Микола Іванович.

Між тим він запевняє, що Віктор Білоусов нині якнайкраще підходить на посаду виконуючого обов’язки міського голови.

– На моє переконання, Білоусов має підстави та бажання працювати ефективно, – каже Микола Іванович.

«Ми обмінюємося думками з Білоусовим», – екс-мер

Хвалить Білоусова і народний депутат України від Партії регіонів, екс-мер Черкас Володимир Олійник. Утім, втручатися в діяльність місцевого самоврядування він вважає «неприпустимим гріхом».

– Виконувач обов’язків міського голови Віктор Білоусов, якого я знаю дуже-дуже давно, ніколи не скаже, що я намагався на нього якось тиснути, – підкреслює Олійник. – Але думками ми обмінюємося. І якщо я побачу, що в місті щось іде не так, обов’язково скажу. Та ні в якому разі не у формі тиску чи якоїсь спроби щось наказувати.

Він запевняє: останнім часом міська влада ухвалює правильні рішення.

– Взяти хоча б придбання снігоприбиральної техніки. Це дуже потрібна річ. Коли я був міським головою, ми мали справжній провал з точки зору матеріально-технічного забезпечення, – пригадує Володимир Миколайович. – Стався він з об’єктивних причин – всю свою техніку, весь автопарк ми залишили в Чорнобилі – її туди забрали, а назад, звичайно, вона не повернулася. Сьогодні ситуація, безумовно, стає набагато кращою.

«Виконком – аполітичний», – Віктор Білоусов

Неспокійно тим часом і в самому виконавчому комітеті. Місяць тому він «схуд» на одного чиновника – з посади пішов заступник міського голови Борис Євмина. За словами Віктора Білоусова, Євмину звільнили у зв’язку з переходом на роботу начальником Державної архітектурно-будівельної інспекції в Черкаській області. Натомість екс-мер Черкас Сергій Одарич стверджує, що Євмина просто «завалив» роботу в напрямку капітального ремонту доріг, тому його робота перестала задовольняти навіть губернатора. Хто замінить Євмину на посаді – залишається невідомим.

Незадоволені роботою нової мерії і члени виконкому-«батьківщинівці» Станіслав Овчаренко та Анатолій Бондаренко. Принаймні в цьому переконує журналістів чи не на кожній прес-конференції голова обласної організації «Батьківщини» Анатолій Бондаренко.

– Якщо виконком і далі так працюватиме, як він працює зараз, то я першим ставитиму питання про його розпуск. Я не бачу поки злагодженої роботи, – заявив нещодавно Анатолій Васильович.

Сварками супроводжуються часом і оперативні наради, що транслюються щовівторка в мерії. На них в. о. міського голови Віктор Білоусов часто утискає в слові свого заступника Павла Карася. Зокрема, на одній із таких – Віктор Білоусов обурився, що його заступник ставить питання некоректно.

Заступник міського голови Павло Карась також неодноразово вдавався до критики дій в. о. мера Віктора Білоусова. Зокрема, йому не сподобався сценарій святкування в місті Дня Незалежності, а також ідеї проведення суботника

Заступник міського голови Павло Карась також неодноразово вдавався до критики дій в. о. мера Віктора Білоусова. Зокрема, йому не сподобався сценарій святкування в місті Дня Незалежності, а також ідеї проведення суботника


Утім, журналістам в. о. міського голови Віктор Білоусов заявляє про те, що у «різнорідності» виконавчого комітету є багато переваг. Мовляв, він – «аполітичний».

Схожу думку висловлював у коментарі «Прочерку» і його заступник, під яким захиталося владне крісло, – Павло Карась. Він запевняє: дискусії під час засідань виконкому дозволяють ухвалювати раціональні рішення.

«Частина чиновників може спробувати себе у площині виборчих штабів», – експерт

Не виключає часткову зміну членів виконавчого комітету і керівник Агентства стратегічних досліджень Сергій Пасічник.

– Той склад, який був на початку, мав політичний формат, щоб зафіксувати певні домовленості команди, що усунула Одарича, – вважає експерт. – Зрозуміло, що робота виконкому включає в себе цілий ряд практичних моментів, з якими місто стикається щодня. І ті люди, які очолюють певні напрямки, повинні мати відповідні якості та характеристики для цього. Для команди, що є нині при владі, може доцільніше, щоб у виконкомі були виконавці, а не публічні особи, тому що час іде, місто має свої проблеми, які треба вирішувати. Голою риторикою тут не обійдешся.

Він зазначає, що деякі члени виконкому, які ймовірно підуть з мерії, можуть спробувати себе в роботі у штабах.

– Я думаю, що це не будуть якісь дуже серйозні перестановки. Є певні сформовані домовленості, і якщо в їхніх межах відбуватимуться кадрові перестановки, то навряд чи вони будуть кардинальними. Частина осіб, які позиціонують себе як публічні політики, а не як господарники, можуть піти в іншу площину. Особливо враховуючи, що нарешті стала зрозуміла дата виборів, частина кандидатів захоче мати собі публічних ораторів, довірених осіб, працівників штабу. Цілком може бути, що певні люди можуть себе спробувати в площині виборчих штабів, а не в міськвиконкомі.

Що стосується в. о. міського голови Віктора Білоусова, то його, на переконання експерта, знімати депутати не збираються.

– Він – достатньо гнучка людина, яка може знайти спільну мову з усіма учасниками коаліції. В інформаційному просторі я поки не зустрічав надто критичних зауважень з боку представників тих сил, що входять у владну коаліцію, на його адресу. Звичайно, якщо на певному етапі буде потрібна більш лояльна до Партії регіонів людина, вони можуть її поставити. Але поки що Віктор Білоусов влаштовує всіх, – підсумував Сергій Пасічник.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #41 Вася Х.... 18.09.2013 22:00
Цитую Критик:
Поверніть Одарича!

Пусть Барак Обама сбросит бомбу на горисполком. Сил уже нету их терпеть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #40 ВАСИЛЬ МИКОЛЕНКО 14.09.2013 11:44
Цитую Тоха:
Ну що за маячню несете. Толік Бондаренко з БЮТу після відставки Одарича одразу побіг в казначейство питати скільки грошей залишилося. Думав, що Одарич розікрав, а виявилося на рахунках 52 млн. грн.


Одарич не з казначейства крав, тому що за 6 років не зміг там навіть рахунку відкрити, а через свої комерційні структури, яких зробив присосками до бюджету.
Також він знекровлював бюджет, розкрадаючи комунальне майно, землі громад, банкротячи комунальні підпритємства.
Так що вистачить захищати злодія та його команду
ВОР ДОЛЖЕН СИДЕТЬ В ТЮРЬМЕ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #39 Критик 13.09.2013 13:12
Поверніть Одарича!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #38 Жора 13.09.2013 09:15
http://procherk.info/components/com_jcomments/images/smiles/lol.gif 8) :-* :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #37 Тоха 12.09.2013 09:39
Цитую Гетьман:
Цитую Юлія:
Цитую НьюАндрій:
А Ви хотіли щоб за 3 місяці Білоусов зробив європейське місто, яке будував Одарич 7 років. Сьогоднішні результати доріг і всього іншого це і є результат роботи команди попередників. Добудувався Одарич, але тільки в Мошнах


Так Одарич йому грошей залишив, там тільки профінансувати і роби собі дороги.

Не такий дурний Одарич,шоб залишати комусь гроші. Всі гроші на дороги були освоєні ще в 2012 році, коли взяли кредит


Ну що за маячню несете. Толік Бондаренко з БЮТу після відставки Одарича одразу побіг в казначейство питати скільки грошей залишилося. Думав, що Одарич розікрав, а виявилося на рахунках 52 млн. грн.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #36 Ира 10.09.2013 16:51
А я благодарна Билоусову за горячую воду на Луначарке. Мои родители каждый год мучаются без воды. В прошлом году перед выборами правда помогла Жуковская (Азот тогда поделился своими лимитами на газ), а теперь Билоусов решил вопрос с Нефтегазом. Одаричу всегда были безразличны проблемы нашего района.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #35 Гетьман 10.09.2013 16:34
Цитую Юлія:
Цитую НьюАндрій:
А Ви хотіли щоб за 3 місяці Білоусов зробив європейське місто, яке будував Одарич 7 років. Сьогоднішні результати доріг і всього іншого це і є результат роботи команди попередників. Добудувався Одарич, але тільки в Мошнах


Так Одарич йому грошей залишив, там тільки профінансувати і роби собі дороги.

Не такий дурний Одарич,шоб залишати комусь гроші. Всі гроші на дороги були освоєні ще в 2012 році, коли взяли кредит
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #34 Юлія 10.09.2013 12:53
Цитую НьюАндрій:
А Ви хотіли щоб за 3 місяці Білоусов зробив європейське місто, яке будував Одарич 7 років. Сьогоднішні результати доріг і всього іншого це і є результат роботи команди попередників. Добудувався Одарич, але тільки в Мошнах


Так Одарич йому грошей залишив, там тільки профінансувати і роби собі дороги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #33 Виктор 10.09.2013 12:52
Цитую Гетьман:
Цитую Микола:
Які дороги? За 6 років Одарич капітально відремонтував аж 0 км черкаських доріг, а на 7 рік повноважень повісив кредит на міський бюджет, зробив 2 дороги і звалив. А Білоусову такі притензії ще зарано виставляти

Микола точно сказав про дороги


давайте Белоусову через 70 лет выставим претензии, как и все советской власти которая на трупах и продержалась. Сойдет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #32 Виктор 10.09.2013 12:50
Цитую Одар:
Як це не дивно, але я також підтримую дії Віктора Білоусова!

А можно узнать какие именно? Я например вообще ничего не вижу со стороны Белоусова кроме причитаний о том что "денег нет".
И он же обещал тарифы уменьшить когда Одарича снимали, то...где, дії ?????????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100