Будівельні роботи, які розпочалися минулого тижня біля будинку по вул. Леніна, 2 (поруч з піцерією «Браво»), викликали протест у жителів цього будинку та прилеглої п’ятиповерхівки. Заплановане двоповерхове приміщення під магазин та кафе створить людям неабиякі незручності.


– Розширяється уже існуюча будівля нижнього поверху та ведеться надбудова другого під кафе. Стіни цієї будівлі закриватимуть вікна нижніх квартир, – каже жителька будинку по вул. Леніна, 2 Ірина Серікова. – Ми незгодні з цим будівництвом і зверталися до власника – керівника ТОВ «Україна-Центр» В’ячеслава Овчаренка. Але нас ніхто не хоче слухати!

Її сусідка Ірина Іванівна живе у цьому будинку з часу його здачі в експлуатацію.  Квартира – на третьому поверсі.  Прямо під її балконом унизу працюють будівельники.

– Сусіди, що проживають поверхом нижче, дали згоду на будівництво. Очевидно, з ними домовилися, тож вони просто позатуляли вікна. Нашої ж думки ніхто не питав, – показує жінка вигляд із вікна. – Ніхто не знає, яка висота буде цього другого поверху. Невже тут дотримані санітарні норми? Воно ж буде прямо під вікнами!

З вікна квартири Ірини Іванівни відкривається "вид" на будівництво

З вікна квартири Ірини Іванівни відкривається "вид" на будівництво


Ірина Іванівна боїться, що дах другого поверху нової споруди затулить вікна і їй. А крім того, зауважує жінка, у кафе працюватимуть витяжки, які гудітимуть прямо біля її квартири.

– У нас під будинком вже є одне кафе – піцерія «Браво». До речі, того ж самого власника. Постійно тягне у квартиру запахами їжі, а в під’їзді стоїть запах каналізації. Ще в 2004 році, коли це кафе зводили, ми скаржилися. Але це нічого не дало.  Отака в нас у місті влада!

Розташування магазину і кафе непокоїть і жителів сусідньої п’ятиповерхівки за адресою вул. Хрещатик, 263. Ці два будинки виходять під’їздами в один двір. А в дворі уже нині постійно розвантажуються фури, котрі привозять товари в піцерію. З будівництвом нового закладу машин побільшає. Вони вже й так зруйнували асфальт у дворі, а тепер люди взагалі бояться просідання грунту.

– У дворі постійно гудуть машини. Постійно запах від викидів транспорту! Неможливо знаходитися просто, – приєднується черкащанка Олена Михайлівна. – Нам власник обіцяв клумбу озеленити. Навіщо нам клумба, якщо тут дітей небезпечно випускати на вулицю! І як це кафе на даху! Це ж газ, а раптом щось вибухне. Ми ж  усі в повітря злетимо!


Із протестом черкащани звернулися в прокуратуру. Там пообіцяли зібрати відповіді від усіх інстанцій про відповідність нормам та закону такого будівництва. А вчора із обуреними жителями зустрічався головний архітектор міста Микола Упир.

– Нам сказали, що все законно, а на наші аргументи ніхто не зважає. Але ж де таке є, що всім байдуже до думки людей, – обурюються люди.

У коментарі «Прочерку» Микола Упир підтвердив, що будівництво ведеться без порушень закону.

– Процедура отримання дозволів пройшла весь необхідний сценарій, питання було розглянуто на містобудівній раді. Проектні пропозиції відповідають закону, – зазначив архітектор. – Оскільки в нас відбувається реконструкція по вулиці Хрещатик, зокрема, було реставровано Палац одружень, то і власники  піцерії «Браво» також вирішили привести існуючі приміщення в більш сучасний вигляд. Ця частина вулиці – територія, де збирається багато черкащан, тож якщо буде заклад, де можна культурно випити пляшку шампанського з нагоди весілля, а не так як зараз – по кущах, то нічого поганого в цьому немає.


Сам же керівник ТОВ «Україна-Центр» В’ячеслав Овчаренко каже: фасад будинку не змінювався ще з 1975 року, тож аби його осучаснити і надати більш естетичного вигляду, і була запланована ця реконструкція приміщень.

– Архітектурно-будівельна рада дала дозвіл на реконструкцію. І ми знаємо, що міський голова анонсував реконструкцію вулиці Хрещатик. Тож ми вирішили приєднатися. Жодних порушень ми не допускаємо. Жителі другого поверху дали нотаріальну згоду на будівельні роботи. А інші квартири вони не зачеплять, оскільки дах будівлі буде висотою якраз до балкону третього поверху. Кафе буде повністю закрите, ніякої відкритої площадки не буде, тож мешканці можуть не перейматися через шум, – прокоментував «Прочерку» пан В’ячеслав.

Утім, люди все одно мають намір добиватися правди. Вже написали листа Президенту і на цьому зупинятися не збираються.

– Якщо наша міська влада не чує нас, то ми звертатимемося в Київ, – кажуть люди.

реклама

Коментарі  

 
+4 #53 Народ 08.05.2012 10:58
Интересно, если ли в городе честные чиновники или Овчаренки уже всех купили? 10 мая мэр Одарич пообещал придти на встречу к жителям этих двух несчастных домов. Ну и что решат? Неужели граждане Украины порлностью бесправны? В Черкассах правят Овчаренки? Люди, жалуйтесь бесконечно в Киев, пишите жалобы на продажного Захарченка, Упыря и всю их нечистую на руку компанию. Пишите бесконечно в Генеральную прокуратуру и требуйте проверить законность полученных разрешений на строительство и приватизацию земли, обустройство парковочных мест за счёт придомовой территории. Пусть Овчаренки замучаются платить взятки всем проверяющим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #52 Александр 03.05.2012 12:45
Пусть Овчаренки не расслабляются! Есть ещё центральные СМИ И ЦЕНТРАЛЬНЫЕ ОРГАНЫ ВЛАСТИ. Скоро их ТСН снимать приедет. Да и лавина жалоб не центральные оргганы власти им обеспечена.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #51 Александр 03.05.2012 11:35
Ну, что встреча между Овчаренками и мером видно уже состоялась кулуарно. Все вопросы решены в пользу курятника-генделыка. Интересно. сколько бабла заплатили? А на людей, как всегда, наплевали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #50 Александр 01.05.2012 09:00
Не сдавайтесь люди! Забрасывайте постоянно все инстанции жалобами. Направьте лавину жалоб в Киев. Пусть покрутятся Овчаренки на горячей сковородке! Надоест ещё им взятки платить. Курятник напротив кукольного театра - просто позор!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #49 Мыкола Гавчаренко 26.04.2012 09:27
У дорогой машины
Стою я весь крутой.
Подайте "Христа ради"
червончик золотой.
Пусть вся округа знает.
Нет "денюх" у меня.
Хоть пол Черкасс ограбил, в натуре, Я-СВИНЬЯ!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #48 Дмитрий 25.04.2012 11:33
Цитую Виктор:
С экранов телевизора постоянно говорят об европейской интеграции и прочих высоких материях, и в тоже время строят людям под окнами генделики. Пейте люди, пейте, меньше думать будете. Там даже человек, без специальных знаний в области архитектуры скажет, что строить двухэтажный генделик там нельзя. Не, если захотят можно и в пять этажей генделик построить. Не ну а чЁ!
Яка в біса Еуропа?! Та нас туди і через тисячу років не пустять при такій повазі до громадян, владі, що підтримує грабіжників-бізнесменів. Ви погляньте, що робить екс-заступник губернатора і екс-депутат облради Микола Овчаренко!! Він же просто плює на людей і їх грабує, лізе нахабно до них у двір і квартири. І це колишній народний обрнець і чиновник., що отримував зарплатню і пільги з податків тих людей, на яких він зараз нахабно плює. А що буде, якщо не дай Боже, він знову опиниться при владі? Та він буде винищувати фізично всіх тих, хто заважає йому грабувати і набивати кишені!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #47 Виктор 24.04.2012 20:33
С экранов телевизора постоянно говорят об европейской интеграции и прочих высоких материях, и в тоже время строят людям под окнами генделики. Пейте люди, пейте, меньше думать будете. Там даже человек, без специальных знаний в области архитектуры скажет, что строить двухэтажный генделик там нельзя. Не, если захотят можно и в пять этажей генделик построить. Не ну а чЁ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #46 Дмитрий 24.04.2012 16:07
Ну что, народ? Кто за революцию против застройки города генделыками? Кто против спаивания молодёжи? Давайте собираться возле мерии с протестами. Особенно это относится ко всем жителям домов, пострадавших от постройки генделыков под окнами. Долой горе-бизнесменов, которые плюют на народ в погоне за прибылью!!!! Долой власть, которая их поддержива6ет! Долой хапугу Упыря, который жирует на деньги налогоплательщи ков и на нас же ещё и плюёт!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #45 Ну-ну 23.04.2012 09:20
Цитую Черкасчанин:
Дуже цікаво, що це робиться в Черкасах? Мешканці будинку по Шевченка 241 також сьогодні протестують проти будівлі торгівельного павільйону під їхніми вікнами о 10-оо. Влада вирішила звести в могилу всіх інвалідів, пенсіонерів, ветеранів ВВВ та мешканцівз дітьми у всих Черкасах?! Кругом самі генделики, антисанітарія, музика горлає. Нема людям спокою. Зате пану Упирю - грошики до кишені. Цікаво, він особисто контролює будівництво генделиків у всьому місті, чи тільки на Леніна 2?

Да, Упырь - пешка, прислуга Одарыча, он сам ничего не решает
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #44 Ну-ну 23.04.2012 09:18
Цитую М.Б.***:
Довго мовчав, але зрозумійте і нас. У нас немає грошей на передвиборчу компанію та інше, як з таких закладів. Дайте нам трохи розкрутитися, а потім і ми перестанемо торгувати горілкою та споювати молодеж. А будемо потім пропагувати здоровий образ життя та будівництво чайних. А пока ми вимушені торгувати спиртним заради нашого народу та майбутнього покоління. Але нам заважає вкотрий раз Одарич, він заборонив продаж спирного в нічний час. Підтримайте нас, ходіть тільки в наші кафе та точки, купуйте спиртне тільки у нас - переможемо разом!

Полностью поддерживаю жителей этого дома. Но данный коммент писал явно непорядочный человек, представившись инициалами Булатецого. Я вне политики /все они одним миром мазаны/, но так тоже делать нехорошо, уважаемый така называемый М.Б. Вы же только явно вводите людей в обман, сталкивая лбами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100